Sekiz saat uyku bilimsel gerçek mi Uzmanlar uyku konusunda diyorlar ki, "10 saat uykuya ihtiyacı olan biri 6 saat uyuyabilmişse uykusuzluk içindedir. Uykunun kalitesini süresiyle ölçmemek gerektiğini söyleyen uzmanlar kişinin kaç saat uykuya ihtiyacı olduğunu kendisinin belirleyebileceğini söylüyorlar. Uyku ve uyuma problemleri üzerine yapılan bir araştırmada yetişkin bir bireyin günde 6-7 saat uyumasının gerektiği belirtiliyor, ileri yaş kuşağının uyku süresi ve uykuya ihtiyacı farklıdır. Örneğin yaşlılar daha az uyur"
Erdal Demirkıran ise son kitabında buna itiraz ediyor ve Erişkin bir insan günde 8 saat uyumalıdır!& diyen uzmanların tersini savunuyor. Demirkıran, 8 saat uyku şarttır fikri sabitine sahip hekimleringöstereceği muhtemeltepkiyi depek önemsemiyor. İnsanlara olan saygım, uzmanlara olan saygımdan daha ağır bastığı için yazdım bu kitabı. göz göre göre insanların hayatlarını yastığa bağlı geçirmelerini hazmedemedim.&
Kendisiyle son yayınlanan kitabı hakkında görüştüğümüz Erdal Demirkıran a göre günde 8 saat uyumak bir zorunluluk değil, sadece basit bir önyargıdır. Yazar ideal uyku süresinin 4 6 saat arasında değişmesi gerektiğini söylüyor.
UYKUYU AZALTARAK DİNÇ KALMAK MÜMKÜN
8 saat uyumaya alışmış olan bir insanın uykusunu azaltarak da dinç kalmasının mümkün olduğunu belirten yazar Demirkıran, Uykusunu azaltmak, ya da kitaptaki ifadeye göre uykusunu ideal süreye taşımak isteyen birinin öncelikle hipotalamusuna hükmettiğine inanması gerekiyor.& diyor.
Demirkıran kitabını alan okurlara bir de hipotalamus hediye ediyor Erdal Demirkıran. Kitabın sağ üst köşesine yerleştirilmiş olan kutuda her okuyucu için bir hipotalamus var.
Uyku gibi sıkıcı bir konuda roman tadında oldukça neşeli bir eser sunduğunu belirten yazar, var olan önyargıları çökertmeyi hedefliyor.
Demirkıran; "Uyumanın bir zorunluluk olduğunun elbetteki farkındayım, zaten uykuya ya da uymaya karşı değilim. Ben sadece çok uyumaya karşıyım. Diyor ve ekliyor: işin bir de maddi boyutu var; iş göremez, çocuk, yaşlı, hasta ya da özürlüler hariç, dünyadaki bütün sağlıklı insanlar sadece bir gün için 8 saat yerine 4 saat uyuyup, elde edilen 4 saatlik zamanı çalışarak geçirmiş olsalar, yaklaşık 30 milyar dolarlık ek bir kazanç elde edilmiş olur. Bu hesapla bu güç organize edildiğinde Afrika nın açlık sorununu birkaç günde çözdünüz demektir" diyor.
Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım, Adam Dediğin Benim Gibi Olur, İflas Etmenin Yolları, Dünyanın En Akıllı İnsanı ndan Masallar isimli 4 kitabı daha bulunan Erdal Demirkıran a tepki toplamaktan korkmuyor musunuz sorusuna da, Yazdıklarım sıradan şeyler aslında. Tepki toplaması garip geliyor bana. Yani 60 sene yaşayan ve 20 yılını uykuda geçiren bir insana 4 saat uyumayı öğreterek ona ömrünü uzatmayı teklif etmem tepki topluyorsa ben ne diyebilirim? Dünyada yüz binlerce insan savaş tehdidi altında kıvranırken, açlıktan ölen binlerce insan varken birinin çıkıp Uyuma çalış, basit bir önyargıyla ömrünü heba etme! demesi tepki toplayacaksa yazmam gereken daha çok konu var demektir.& diye cevap verdi.
KİTAPTAN BİR BÖLÜM
" - Kaç yaşındasın?
- 30, dedi Kendyn.
- Yani 5, diye düzeltti Cin. Bakalım ikinci sorumda nasıl zırvalayacaksın? diye düşünür gibi kafasını salladı ve ikinci soruya geçti:
- İnsanlar ortalama kaç yıl yaşıyor?
- 60 ,dedi Kendyn.
- Yani 10, diye düzeltti Cin. Kendyn bir matematik öğretmeninin öğrencisine çıkıştığı gibi çıkıştı Cin e.
- Sen nasıl Cin sin. Sağır mısın yoksa? 30 diyorum 5 diyorsun, 60 diyorum 10 diyorsun
Cin, öğretmeninden yediği azara aldırış etmeyen asi bir öğrencinin Benim sana ihtiyacım yok! ifadesini yüzünde toplayarak, kelimeleri eze eze Kendyn e bir teklifte bulundu:
- Cık cık cık Sağır falan değilim, sen hesap bilmiyorsun. İstersen gel beraber hesaplayalım.
Kendyn haklı olduğuna dair hiçbir şüphe taşımadan sessizce dinliyordu. Cin devam etti:
- 15 seneni çocukluğunda geçiriyorsun. Şimdi sorsam, bir şey hatırlamazsın. Yalan mı?
- Doğru, dedi Kendyn, bu hesabın nereye gittiğini kestiremeden.
- 15 seneni de gıvır zıvır işlerle geçiriyorsun,
diye devam etti Cin. Kendyn Nasıl yani, gıvır zıvır işlerden neyi kasdediyorsun? u soruyordu, kafasını 30 derecelik bir açıyla sağa doğru bükerek. Cin kaldığı yerden, hem de hızını hiç kesmeden konuşmasını sürdürdü:
- Yani saçma sapan televizyon programları, sanal alemlerde garip arayışlar, işe yaramaz oyunlar, aptal saptal diyaloglar, sonuçsuz tartışmaları kasdediyorum. Etti 30.
- Eee?, dedi Kendyn.
- Her gün 8 saatini de uykuda geçiriyorsun, günün üçte biri yani Bu da yaşadığın 60 yılın 20 yılını uykuda geçirdiğin anlamına gelir. Az önce yaşamadığın ya da yaşadığını zannettiğin 30 yılına bu 20 yılı da eklersek, eder 50. Toplam ömrün 60 yıldı. Düş şimdi 60 tan 50 yi, bakalım ne kalıyor?
Kitap Adı :
Sadece Aptallar 8 Saat Uyur
Yazarı :
Erdal DEMİRKIRAN
Yayın Evi :
Kashna Kitap Ağacı
Dizisi :
Kişisel Gelişim Romanı
Kapak Tasarım :
Kemal Çoban
ISBN :
975-6197-06-4
Sayfa Sayısı :
344
Basım Yeri / Tarihi :
İstanbul / Nisan 2006
Boyut :
13,5 x 19,5 cm.
Kapak Cinsi :
Karton Kapak
Fiyatı :
14 YTL
Dağıtım :
Yeni Çizgi
İnternet üzerinden sipariş için: www.ilknokta.com
Kaynak : Bayposta.com Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |