Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Soru:"diz kapağımda ağrı" (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/555619-soru-diz-kapagimda-agri.html)

Bluesky24 22-04-2010 12:21 AM

Soru:"diz kapağımda ağrı"
 




diz kapağımda bir ağrı var ve ara sıra ayak bileğime doğru bir uyuşma oluyor acaba nedendir ve ne tavsiye edersiniz beni bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.



Yard.Doç.Dr. Levent Altinel



04.10.20:56:47



Eklem ağrılarının iki tipi vardır. Mekanik ve iltihabi ağrılar. Ağrınız sadece hareket sırasında oluyor ve istirahatle azalıyorsa mekanik ağrı, istirahat sırasında da oluyor ve beraberinde şişlik, kızarıklık ve ısı artışı mevcutsa iltihabi ağrılar ön planda düşünülür. Diz ağrısı diz ve çevresindeki dokulardan kaynaklanabildiği gibi kalça ve omurgadan yayılan ağrılar da olabilir. Diz ağrısının en sık nedenleri osteoartroz (eklem kireçlenmesi) ve menisküs yırtıklarıdır. Diz ağrısı yapan hastalıkların ayırıcı tanısının yapılabilmesi için öncelikle muayene, diz grafisi (röntgen), inflamasyon (iltihap) göstergelerinin görülmesi uygun olacaktır. Bunun için de romatoloji, fizik tedavi veya ortopedi polikliniklerine başvurabilirsiniz.



Kaynak: www.saglikdanis.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:06 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.