![]() |
Soru:"dalak büyümesi sebebi bulunamıyor." mrb sayın hocam bende 157 mm dalak büyümesi tespit edildi 3 hafta oldu yalnız hastalığın sebebini bir türlü saptayamadılar dahiliye hematoloji bölümlerine muayne oldum yalnız hepsi tahlil sonuçlarına bakarak 2 ay sonra gel 4 ay sonra gel diyorlar bence bunun sebebi galiba hastalığın nedeni bulamamalrından mı ? benim tahminim doğuştan olabilir mi? çünkü küçük yaşlardaki zamanlarımda çok çabuk harlamalar olduğunu hatırlıyorum.artı hızlı hareket ettiğim zaman 5 dakika içerisinde hem dalağımda hemde sağ tarafta ağrılar başlıyor ve engelleme yapıyor spor yapmama ben devlet konservatuvarı türk halk oyunları öğrencisiyim .sizin tavsiyeleriniz neler olabilir ?teşekkürler şimdiden. Doç.Dr. Yusuf AKCAN 06. 10:05:24 Dalak büyümesi eskiden geçirilen infeksiyonlarda da büyüyebilir. bir çok sebebi olabilen (enfeksiyonlar, kollojen doku hastalıkları, hematolojik hastalıklar vb) bu büyüklüğün sebebi bulunamıyor ve ek bulgu belirtiler yoksa belli aralıklarla takip etmek yeni bir bulgu ve belirti olursa tanı konurmu diyedir. başka yapacak bir şeyde yok.zamanla değişen bir deurum yok büyüklük aynı kalıyorsa takip aralığı artırılır.sağlıcakla Doç.Dr. Yusuf AKCAN---Muayene- (0216) 352 8682 –Maltepe-İST Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:47 PM. |