![]() |
Soru:"Rektumda her kitle barsak kanseri analmına mı gelir?" hocam sizi bi konuda rahatsız etmek mecburiyetimdeyim....şimdi benim amcam muayene oldu ve tahlil sonuçlarını aldık....sonuçta Rektum Ca? çıktı....ve doktor bağırsak kanseri teşhisi koydu....kirlilik nedeniyle yeterli değerlendirilmemekle birlikte rektum da lümeni çepe çevre saran mass izlendi...bu ne anlama geliyo....şimdi gerçekten amacam bağırsak kanserimi?????şimdiden teşekkürler.... Doç.Dr. Yusuf AKCAN 10.05. 15:01:49 Rektumda her kitle barsak kanseri anlamına gelmezse de yüksek ihtimalle barsak kanseri çıkabilir. ancak kesin karar alınacak bir biyopsinin patolojik incelemesi ile konur. nadiren ameboma denilen bir durum rektum kanserine çok benzer. ameoboma enteomeba histolitika denen bir parazit tarafından oluşturulur. kansere benzer bir görüntü vermesine rağmen mikroskopik olarka hemen farkedilir. tedaviside ameliyat değil ilaç tedavisdir. ancak bu durum nadirdir. siz patoloji sonucunu bekleme zorundasınız. sağlıcakla Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:19 PM. |