![]() |
gunaydın daha oncede sormuştum ama cevap alamadım hastanın elinde aranesp 80 mcg reçetesi va... gunaydın daha oncede sormuştum ama cevap alamadım hastanın elinde aranesp 80 mcg reçetesi var kanser hastası 2 kutu yazılmış biz bu ılacı haftada 1 olmak uzere 1 aylık doz olarak 1 kutu veriyoruz ve boylede vermişiz dr hastaya ılacı haftada 2 kullan demış ve hastanın elınde ilacı bıtmış ama sıstemde bitmemiş gozukuyor biz bu ilacı hasfata 1 diye 4 hafta 28 gun olur kalan 2 gun içn 2.kutuyu verebilirmiyiz sistem 2 kutu oduyor ve veren eczaneler varmış reçetelerının geri dönmediğini soyluyorlar birde haftada 2 kez olurmu hasta bekliyor lütven cevaplarsanız tşk.kby teşhısı içinde geçerlimi 56 Tebliğin madde 12.7.9'a göre; 2) Kronik böbrek yetmezliğinin dışında: Eritropoietin alfa-beta ve darbepoetin içeren ilaçların kronik böbrek yetmezliği dışında kullanımında, Sağlık Bakanlığınca belirlenen endikasyonlara ve kurallara uyulacaktır. Eritropoietin alfa-beta içeren ilaçların başlangıç dozu, haftada 3 kez 5000 IU (toplam 15.000 IU) olarak verildiğinde bedeli ödenir, en az bir aylık kullanımdan sonra, gerektiğinde doz arttırılabilir. Yeni doğanda eritropoietin alfa-beta kullanımı: doğum ağırlığı 1500 gr ın altında veya 32 gebelik haftasından önce doğan bebeklere 200 IU/kg/hafta 3 kez 6 hafta süre ile uygulanabilir. İlaç kullanım raporlarında ilacın kullanım dozu ve süresi belirtilir. Bir defada en fazla 1 aylık ilaç verilir. Kaynak: istanbul.sgk.gov.tr |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:15 PM. |