![]() |
Yanlış İlkyardım Öldürüyor Yanlış İlkyardım Öldürüyor[/b] 18.05.2008 Türk Kızılayı İlkyardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü ve Eğitimcisi Nurten Gazioğlu, kazalarda ilkyardımın önemine dikkat çekti. İlkyardım Yönetmeliğinin16. Maddesi uyarınca kanun gereği her kamu kurumu ve özel kuruluşlarda personel sayısına göre ilkyardımcı bulundurma zorunluluğu olduğunu hatırlatan Nurten Gazioğlu... Türk Kızılayı İlkyardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü ve Eğitimcisi Nurten Gazioğlu, kazalarda ilkyardımın önemine dikkat çekti. İlkyardım Yönetmeliğinin 16. Maddesi uyarınca kanun gereği her kamu kurumu ve özel kuruluşlarda personel sayısına göre ilkyardımcı bulundurma zorunluluğu olduğunu hatırlatan Nurten Gazioğlu, Hayat İçin İlk 5 Dakika Yalnız Değilsiniz adı altında ilkyardım eğitimi verdikleri söyledi. Günlük hayatta meydana gelen kaza ve hastalıklarda birçok insanın zarar gördüğünü ifade eden Gazioğlu, "Ancak, bunlardan daha acı olanı yanlış ilkyardım uygulamaları nedeniyle hastalara yarar yerine zarar verilmesidir. Yanlış ilkyardım uygulamaları hastaların iyileşmesini geciktirmektedir. Sakat kalmasına ve ölmesine neden olmaktadır. Kanamalı ölümlerin yüzde 10u ilk 5 dakika içinde yüzde 54ü ilk yarım saat içinde gerçekleşmektedir. Kaza yerinde ilk 5 dakika içerisindeki uygulanacak doğru ilkyardım uygulaması ile bu ölümlerin yaklaşık yarısını önlemek mümkündür. Bu durum ilkyardımın önemini açıkça ortaya koymaktadır" dedi. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:04 AM. |