![]() |
Soru:"Eklemleri agriyor ve sedimantasyon yuksek cikiyor." iyi günler hocam; sorum annemle ilgili 54 yaşında biraz kilolu.zinde görünmesine rağmen sürekli yorgunluk,ayak ve el bileklerinde şişlik,bileklerde diş ağrısı gibi sancılı ağrı mevcut.bununla birlikte yapılan sedim tahlilleri 50-60 arası sonuç veriyor.ayrıca yapılan romatizmal tahlil sonuçları olumlu çıkıyor.bu konuyla ilgili bana bilgi vermenizi rica ediyorum.şimdiden teşekkürler... Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE 22. 18:52:07 Bir romatologun degerlendirmesi ve izlemi yararli olur. Sedimentasyon kabaca kanda iltihabi reaksiyonu gosterir. Bu mikroplu veya mikropsuz olabilir. Bazen dis curukleri, ihmal edilen sinuzit, kan eksilmeleri de sedimentasyonu etkiler. Kimi romatizma tanilarinda kullanilan ilaclar agir oldugundan kriterler tas tamam olmadan o ilaclar baslanmamaktadir. Cok cesitli romatizma tipleri ve romatizmal yakinmalara neden olan cok cesitli romatizma disi hastaliklar vardir. Romatologunuz sizi aydinlatacaktir. Halen yuksek seyreden sedimentasyon icin genel dahiliye uzmani bir hekim yardimci olabilir.Gecmis olsun Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:30 AM. |