Merhaba,38 yaşındayım,yaklaşık 6 seneden beri kanımdaki yağ oranı çok yüksek çıkıyor(en son ölçütürdüğümde 490 çıkmıştı)bi çok kere doktora gittim ,bazı ilaçlar kullım fakat bi sonuca ulaşamadım.kilolu bi insan değilim boy 183,kio 85 ,
bu durum bende dengesislik,kafamı boynum taşıyamayacak zamanlar oluyor ve ayrıca ayaklarım müthiş derecede yanıyor,birde bağlantısı varmıdır bilemiyorum ama müthiş derecede terleme oluyor,bu terleme genelde vücudumun sadeca yarı kısmında meydana geliyor, bana yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkür ederim.
Dr. Editor Saglikdanis
24.08.06:26:34
Kandaki yağ oranı ile trigliseridimi yoksa kolesterolümü kastediyorsunuz? her birinin tedavisi filaçlarla (yağ tipine göre ilaç farklı gruptan olacaktır) ve diyetle artı sporla olmalıdır.
başınızda hissettiğiniz duygular için, başta hipertansiyon veya hipotansiyon araştırılmalı, çekup yapılarak böbrek ve karaciğer fonksiyonlarınız ve tiroid testleriniz bilinmelidir. uyku düzeniniz nasıl horlama varmı? horlama var sa OSA (uykuda solunum durmsası- uyku apnesi) dediğimiz durumlar değerlendirilmelidir.
Ayaklarda yanma öncelikle şeker hastalığınız var mı yokmu test edilmelidir. Alkol kullanıyor iseniz bırakmalı, dengeli beslenmeli, vit b12 eksikliği varsa yerine koymalısınız. hipertiroidi var ise tedavi olmalısınız. Daha nadir görülen nöropati sebepleri için nöroloji doktoruna gitmeniz gerekebilir. terleme sempatik sinir sistemi ile alakalı bir olaydır aslında bir yanınızda olup diğer yanınızda olmaması otonomik nöropatide olabilir. dermatoloji tarafından bir cilt hastalığı olup olmadığıda incelenmelidir.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.