![]() |
Soru:"korunma yolları" iyi günler ben 2 ay sonra evlencem 20 yaşında bayanım sizce en iyi korunma sekli hangisi ben yasmin hapını düşünüyorum nasıl bi hap tavsiye edermisiniz bide yasmin hapının kilo yapmadığını duydum doğrumudur ve başka korunma ilçları kilo aldırırmı cevaplarınız için şimdiden teşekür ederim Uzm.Dr. Ersan ŞENER 22. 14:22:10 Burcu hanım doğum kontrol hapları östrojen ( Kadınlık hormonu) içerdiklerinden vucutta su tutlmasına yol açarlar.Buna bağlı olarak hastalar 2kg civarında kilo almış görünselerde aslında bu depolanan yağ dokusunda artış olmadığından ilaç bırakılınca geçecek geçici bir durumdur.Doğum kontrol hapları içerdiği östrojen miktarına göre sınıflanır ve kilo boy oranına göre biz en uygun olanı hasta için öneririz.ideal olanı bu hormonu en az içeren ilacı kullanmaktır ancak kimi zaman adet düzenini sağlamak bu düşük doz ilaçlarla mümkün olmayabiliyor.Bu da hastanın boy kilo oranı ile bağlantılı bir durumdur.Yasmin e göre myralon ve desolett bu hormon içerikleri bakımından daha düşük doz içerdiğinden bu preparatları başlangıç için öneririm.Adet düzenini sağlamak mümkün olamaz ise daha yüksek östrojen içeren preparatlar düşünülebilir.Selamlar. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:07 AM. |