hocam 26 yaşında bir hekimim hastanemde bana pcos tanısı koyuldu yasmin kullanıordum herşe olunda gidiyordu..sat 30 dur ama ocak 10da günlük 3-5 ped değiştirdiğim 18 gün bi kanamam oldu 28inde bitti bu süreç içinde yasmine devam etmemi istedi hekim arkadaş30unda eni kutuya başladım.şubat 12 de ilacı unuttum 13 şubat çift içtim13ünde çekilme kanamasıdır başlayan?aralıksız günde 3 ped devam etti21şubatda günde 6 pede çıktım pıhtılı gelmeye başladı .devam ediyor .pcos tanısı konursa regrese olmazmış.tekrar usg sonucunda 15 gün önce kist ok temiz denildi ama batın bt 2*3.5 hipodens kist çıktı .ek problemlerim var İKİ KEZ PANSİTOPENİM OLDU
JİNEKOLOJİK BİR KANAMAM ESNASINDA DR ARKADAŞ OVER TM ARAŞTIRIRKEN TESADÜFEN CA19-9 İSTEDİ VE41 ÇIKTI RANGE (0-27) 1 HAFTA SONRA TEKRAR 53 ÇIKTI.BUNUN BİR TANI&TARAMA MARKIRI OLMADIĞINI BİLİYORUM.
MUAYENE NORMAL.USG ŞÜPHELİYDİ PANKREAS AÇISINDAN BT ÇEKTİRDİM PANKREASA AİT PATOLOJİ YOTU.BU BT DE SÜRRENALDE KALINLAŞMA ÇIKTI MR ÖNERDİLER.KC FONK TESTLERİ NORMAL.
(AİLEDE HALADA MİDE ERKEN CA 20Lİ YAŞLARDA TOTAL GASTREKTOMİ OP GEÇİRDİ.)SEROZİT Mİ DİYE ARAŞTIRILDIM VİRAL ARAŞTIRILDIM PROBLEM YOK .
BİLİNEN B12 EKSİKLİĞİM VAR AMA DODEX İLE 900LERE TOPLAMIŞTIM.MEGALOBLASTİK BİR PANSİTOPENİM DE YOK.
AV NOD REENTRY VAR ABLASON İÇİN YATAK SIRASI BEKLİYORUM .
TİROİTDE SOĞUK SOLİD TEK NODÜLÜM VARDI OPERE OLMADIM BİOPSİ İLE 2004DEN BERİ PATOLOJİLER BENİGN TAKİP EDİLİYORUM.NODÜL SAYISI 3E ÇIKTI SOLİDKİSTİK BENİGN SİTOLOJİ.FT3,FT4,TSH NORMAL.YALNIZ BİOPSİYİ TEK NODÜLDEN ALDILAR DOĞRUMU?USG DE BENİGN DAMARLANMA GÖRDÜ RADOLOGLAR YILLIK BİOPSİ ÖNERİYO.DAHİLİYECİLER 6ADA BİR SİZCE KONTROL SIKLIĞI NASIL OLMALI?
.GİS İÇİN ENDOSKOPİ ,KOLONOSKOPİ ÖNCESİNDE M2PK ÖNERDİLER İSTEKLERİ YAPTIRICAM.DEMİR 15,FERRİTİN 17 ,FERROYA ENDOSKOPİ SONRASI BAŞLICAM.
SİZCE KARDİYAK ABLASON TEDAVİSİ ÖNCESİ GİS OLAYINI ÇÖZÜMLEMEK İÇİN ACELE ETMEME GEREK VAR MI?TABİ PANSİTOPENİ TEKRARLARSA TROMBOSİT AÇISINDAN RİSKLİ OLACAĞI İÇİN OPERASYON ERTELENİCEK Bİ DAHA NE ZAMAN YATAK BULABİLİRİZ BİLEMİYORUM.ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İLGİNİZE:}
hocam jinekolojik sorum depo progesteron mu kullanayım kardiyoloji oprasonum için kasıkdan girilecek ve enfeksiyon riski nedeniyle regl devam ederse operasyon ertelenecek yatak bulamıyoruz çok sıkıntı olucak ne yapmalıyım yasmine devam etmeme gerek var mı?fe ferritin düşük biraz ama gastroskopi sonucu demir başlıacağım saygılar
Uzm.Dr. Ersan ŞENER
24. 16:46:38
Burcu hanım öncelikle geçmiş olsun dileklerimle başlarım.öncelikle pansitopeni nedeni ne olduğu tam anlaşılamamış görülüyor.Kemik iliği bakıldımı?Ağır pansitopeni nedeni ne olursa olsun tüm bu anlattıklarınızın nedeni olabilir.Bu nedenle herşeyden öncelikli olan bunun hemotoloji bölümünce irdelenmesidir.Polikistik over sendromu tüm bunların içinde en son tedavisi gereken hastalık kanımca.Ablasyon öncesi tabii ki hematolojik probleminizin mutlaka çözülmesi gerekir.Şifalar dilerim.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.