![]() |
Soru:"1 aydır yoğun olarak yaşadığım bir mide bulantısı var" Akif Bey merhaba, Uzun zamandır süren ve 1 aydır yoğun olarak yaşadığım bir mide bulantısı var. 1 aydır yoğun olarak süren bu mide bulantısına ara sıra kalp çarpıntısı eklenmektedir. daha önce varolan kansızlık probleminden kaynaklandığını düşündüğüm rahatsızlığım kan oranlarımın normal çıkmasıyla gastroentroloji bölümünde bir doktora gittim.endoskopi yapıldı ve parça alındı.Bunun sonucunda bağırsakta parazit olduğu NİDAZOL ilacını kullanıdım. Daha sonra midemde mikrop olduğunu HELİPAK adlı ilacı kullanıyorum. ama mide bulantılarım halen devam etmekte,günün belli saatlerinde ortaya çıkmaktadır.bu da işyerimde sıkıntılar yaşamama neden olmakta. işten izin alıp evde dinlendiğim uzun süreçte bu sıkıntıları yaşamamaktayım. şimdiden cevabınız için teşekkür eder,iyi çalışmalar dilerim. Meral Cömert Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE 10.09. 15:24:10 Mide bulantilarinin en onemli nedeni gastritlerdir. Genc hanimlarda gebelik disinda ayrica stres faktorunu de eklemek isterim. Kimi kez migren tipi bas agrilarina bulanti eklenebiliyor.Mide tedavisi bazen uzun zaman aliyor ve sabir gerektiriyor. mide mikrobu helikobakter bulanti yapabildigi gibi tedavide kullanilan ilaclarin da boyle bir yan etkisi olabiliyor.Buarada hic olmazsa bir kez gizli guatr testine baktirmaniz yararli olabilir. Midenizi birde doldurmayin. Yediklerinize biraz dikkat edin. Serin vakitlerde yuruyus yapin. Mide problemlerinde cogu kez stres faktoru mikroba eslik eder.Gecmis olsunSaglikli gunler Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:16 PM. |