![]() |
.. fenilketonüri raporu için tekrar yazıyorum. loprofin unu 18 adet 1x18 gün 90 olarak... .. fenilketonüri raporu için tekrar yazıyorum. loprofin unu 18 adet 1x18 gün 90 olarak işledim. ama yine aynı mesajla ödemiyor... 5 b) Protein metabolizması bozukluklarında (aminoasit metabolizması bozuklukları- üre siklus bozuklukları- organik asidemiler), (a) bendinde belirtilen özel tıbbi mamalara ilave olarak, hastaların kısıtlı diyetleri sebebi ile hayati öneme haiz özel formüllü un ve özel formül içeren ürünler (makarna, şehriye, bisküvi, pirinç, yumurta ikamesi, çikolata, gofret vb.) bir aylık; 0-12 ay için: 1 kg.ı un, 1300 gr.ı mamul (şehriye, bisküvi, pirinç, yumurta ikamesi), 2300 gr; 1-5 yaş için: 2 kg.ı un, 2 kg.ı mamul (makarna, şehriye, bisküvi, pirinç, yumurta ikamesi), 200 gramı da çikolata, gofret vb olmak üzere toplam 4200 gr.; 5-15 yaş için: 3 kg.ı un, 2,5 kg.ı mamul (makarna, şehriye, bisküvi, pirinç, yumurta ikamesi ), 250 gramı da çikolata, gofret vb olmak üzere toplam 5750 gr; 15 yaş üstü için: 4 kg.ı un, 3 kg.ı mamul (makarna, şehriye, bisküvi, pirinç, yumurta ikamesi) olmak üzere toplam 7 kg olacak şekilde en fazla üçer aylık dozlar halinde verilecektir. Bu ürünlerin bedeli, katkı payı alınmaksızın Kurumca karşılanır. hastanın yaşına göre alacağı un miktarı yukarda belirtildiği gibidir. Sistem geriye yönelik 90 güne bakarak alabileceği un miktarını hesaplıyor. Reçete tarihinden 90 gün öncesinde aldığı un miktarını da kontrol ediniz. Tedavi şemasını da değiştirip kaydetmeyi unutmayınız. Kaynak: istanbul.sgk.gov.tr |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:42 PM. |