Hocam Kolay gelsin ;
Ben 22 yaşındayım ve 5 senedir migren ağrısı çekiyorum.Migren olduğumu bir Nöroloji uzmanından öğrendim.Hocam o şiddetli baş ağrısını çekmeye razıyım ama baş ağrısı vurmadan önce bana gözlerimde bulanık görme,konuşurken Türkçemizde bile olmayan cümleler kurma..bazen yüzümün belli kısmının uyuşması gibi çekemeyeceğim şeyler oluyor.Bunların bir çaresi var mı ? ayrıca migreni hafifletmenin yolu kulak memelerini çekmek,ense saçlarını çekmek yada şakaklara masaj yapmak olabilir mi?
Teşekkür ediyorum hocam.
Prof.Dr. Ayhan BÖLÜK
13. 10:27:45
merhaba;
migren baş ağrısı "auralı ve aurasız migren" olarak ikiye ayrılır. auralı migrende ağrı öncesi sizinkinde olanlara benzer şikayetler olabilir.bunlar ağrının bir parçası olarak, ağrı öncesi uyarıcı belirtler olarak değerlendirilir.
migren tedavisinde ağrı ataklarının o anda tedavisi yani atak tedavisi ( ağrı kesiciler ile) ve atakların sıklığını azaltıcı tedavi, yani koruyucu/profilaktif tedavi ( uzun süreli ilaç kullanımı ile yapılır) söz konusu.
bu iki tedavi auralı ve aurasız migrende prensip olarak aynı. diğer ifade ile ağrı öncesi şikayetleriniz için ayrı bir tedavi yok.
İlaçlar dışında yapılacaklar; sessiz ışıksız bir ortamda dinlenmek/uyumak, masaj, soğuk uygulama veya ağrınızı tetekleyen ortamlardan uzak kalmak gibi..veya bahsettiğniz işlemler gibi ağrıyı azaltıcı faydası olan tedavi yaklaşımları olabilir.
geçmiş olsun dileklerimiz ile.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.