merhabalar ben hollandadan asya
28 yasindayim,,gogsumde elime gelen kitleler olusmustu 2 yil once hastaneye gttim memografi ve eko yapildi..adet doneminde olan bezeler denildi onemli birsey yoktu,,
bu sene tekrar bezeler olustu ve yasim cok genc oldugundan sadece eko yapildi..ve ekoda elime gelen yerde dehil baska bir yerde bir kitle goruldu ve doktor o kitlenin ne oldugunu ogrenmek icin kitleden igne yoluyla hucre aldi..kitle cok sert oldugu icin ilk denemede sivi cekilemedive birdaha denendi ve ikincide kitleden sivi cekilebildi ve sivi direk padogolaga gonderildi ve ve sonuclarda olumsuz birsey cikmadi..normal bir beze,,onemli oanhicbirsey yokk..fakat ben hala korkuyorumm sonucta hicbirsey cikmamamsina ragmen icimde hep bir korku var..doktoruma emeri yapilmasini istedigimi soyluyorumm fakat gerek olmadigini herseyin cok normal oldugunu soyluyor..ayni zamanda sol koltuk altimda bir agri var...her banyoya gectigimde kontrol ediyorum fakat hep elime birseyler geliyorr...belkide gogsumu tanimiyorumm..belkide gogus kaslarimdirr..bilmiyorum ama cok tedirginimmgoguslerimi ellemeye dahi korkuyorumgoguslerimle aramda bir uzaklasma oldu nezaman ellesem elime birseyler geliyorr...memografi ve ekoda hersey iyi cikti sizce emeri yaptirmama gerek varmi ben cokmu abartiyorumm..ailemde kanser hastasi olan hic kimse yokk..
igneylehucre cekilmesini bir zarari varmidirr...
bana yardimci olursaniz cok sevinirimm..
turkcemin bozuklugundan dolayi ozur dilerimm..
iyi gecelerr..lutfen yardimci olunn..
Uzm.Dr. Alaattin OZTURK
03. 09:38:56
Şikayetleriniz ve bulgularınıza göre geken yapılmış. Hatta bu yaşta mammografi yaptırmamamıza rağmen size yapılmış. Sonuçlar iyi çıkmış. Genç bayanlarda sıklıkla gördüğümüz fibroadenom (Adenofibrozis) tesbit edilmiş. Bu önemli bir durum değildir. Tedavi edilmesi gerekmez. Sadece kitleler 2 cmi geçerse memede şekil bozukluğu yaparsa alınabilirler. Ama kötü bir hstalık ortada yok. Endişe etmeyin. Normal hayatınza devam edin.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.