![]() |
Soru:"polikistik böbrek" merhaba zerrin hanım, 33 yasinda erkek polikistik bobrek hastasıyim.kreatinim 1,80-2.00 .arasinda.bun:1,9.bobrek boyutlarıım artmış fakat agrim yok.1990 senesinden beri her sene kontrole gidiyorum.benim sorum simdiden bir arayışa başlamalımıyım.internette a2 kan grubunun 0 kan grububa böbrek verebildiğini okudum bu konuda yorumunuzu merak ediyorum.şu anda sadece tansiyon ilacı alıyorum oda:12,5/8,5 civarında seyrediyor.kist boşaltma işlemi bende uygulanabilirmi. .teşekkürler.. Doç.Dr. Zerrin BICIK 09.09. 06:43:29 Polikistik hastalık yavaş ileleyen ve son dönem böbrek yetmezliğine ileri yaşlarda ulaşan bir hastalıktır, sizde de henüz ileri evre yetmezlik olmayıp tansiyon kontrolü, düzenli aralıklarla nefroloji klinik takibi yapıldığı takdirdr uzun süre sağlıklı yaşam sürdürebilirsiniz. ayrıca böbrek nakli için son döneme gelmeniz beklenir, kangrubu nuyumsuz naki,ller ise bunu yapacak merkezlerin hastayı detaylı incelemesi ile mümkündür. Geçmiş olsun Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:03 PM. |