Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Sağlığınız İçin Huzurlu Bir Yaşam Sürün (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/560139-sagliginiz-icin-huzurlu-bir-yasam-surun.html)

Bluesky24 22-04-2010 07:48 PM

Sağlığınız İçin Huzurlu Bir Yaşam Sürün
 
Günlük yaşamın stresi yüksek tansiyona yol açıyor. Dünyada her yıl 17 milyon kişi kalp ve damar hastalıklarından ölüyor. Türkiye, yüksek tansiyon sorununun en hızlı arttığı ülkeler arasında...



Avrupa Parlamentosuna sunulan bir araştırmada, modern hayatın kalp ve damar hastalıkları riskini artırdığı uyarısı yapıldı. Rapora göre dünya genelinde her yıl 17 milyondan fazla kişi kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye de bu sorununun en hızlı arttığı ülkeler arasında.



Günlük yaşamın stresi kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkartıyor. Modern hayatın getirdiği strese, dengesiz beslenme ve hareketsizlik de eklenince başta yüksek tansiyon olmak üzere kalp ve damar hastalıkları kaçınılmaz oluyor. Farklı ülkelerden uzmanlar tarafından Avrupa Parlamentosuna sunulan bir araştırma da bu tespitleri doğruluyor.



Rapora göre, her 4 yetişkinden biri yüksek tansiyon problemi yaşıyor. Ve eğer insanlar yaşam tarzlarını değiştirmezse bu oran gelecek 20 yılda yüzde 60 oranında artabilir.



Gelişmiş ülklerin yanısıra, gelişmekte olan ülkelerde de yaygınlaşan batı tarzı yaşama paralel olarak yüksek tansiyon sorunu hızlı bir artış gösteriyor.



Raporda Türkiye, Rusya, Orta Avrupa ülkeleri ile Brezilya, Çin ve Hindistan bu grupta gösteriliyor.



yüksek tansiyonun "yaşlı hastalığı" olduğu yünündeki görüşün yanlış olduğuna dikkat çeken uzmanlar, artık 30lu ve 40lı yaşlardaki insanların da risk grubunda görüldüğünü vurguluyor.



Dünya genelinde her yıl 17 milyon, Türkiyedeyse yaklaşık 200 bin kişi kalp ve damar hastalıklarından dolayı hayatını kaybediyor.



Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:34 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.