![]() |
Isırgan otu mucizesi Türkiye'nin her yöresinde yetişen ve toprak ayrımı yapmayan ısırgan otunun kan dolaşımını artırma, bağışıklık sistemini güçlendirme, diyabete karşı koruma ve kanı temizleme gibi pek çok özelliğinin bulunduğu bildirildi.Doğada kendiliğinden yetişen ısırgan otunun, ekim ve mayıs ayları arasında toplanırken, soğuk iklimlerde yaz aylarında da toplanabiliyor.Kansere de iyi geldiği söylenen ısırgan otu A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin bir bitki. Vücutta serbest radikallerin oluşumunu engelleyen ısırgan otunun, kan dolaşımını artırma, bağışıklık sistemini güçlendirme, diyabete karşı koruma ve kanı temizleme gibi pek çok özelliği bulunuyor. Köftesi bile yapılabiliyor[/b]Isırgan otunun bir çok çeşit yemeği yapılabiliyor. Bitkinin yaprak ve saplarından çorba, salata, yemek, börek ve köfte yapılabiliyor. Genellikle yemeklerde bitkinin genç dalları ile üst kısımları kullanılırken, yemeklerin yanı sıra kavurmalara da eklenebiliyor.Isırgan otu, Karadeniz Bölgesi'nde en çok mısır unuyla yapılan lapası tüketilirken, Ege'de böreklerin baş kahramanlarından birisi konumunda. Bazı bölgelerde ise ısırgan otundan çay da yapılıyor. Bugün |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:33 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.