![]() |
Yazın Serinletici Tatları Yazın Serinletici Tatları BuzPort Malzemeler 1 kg toz şeker 3,5 su bardağı portakal suyu 1 çay bardağı su 4 adet limonun suyu Yapılışı Şekerin bir kısmını portakalların dış kabuğuna sürterek aromasını alın. 2 su bardağı portakal suyu ve toz şekerin tamamını bir kabın içine alarak benmari usulü ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın. Kalan malzemeyi de kaba ilave ederek iyice karıştırın. Donduracağınız kalıplara döküp birer çubuk saplayın ortasına, buzlukta dondurduktan sonra servis yapabilirsiniz. Limonata Malzemeler 5 adet limon 1 su bardağı toz şeker 5-6 yaprak taze nane 1/4 (çeyrek) yeşil elma Su Yapılışı Limonun kabuklarınnı toz şeker ile sürterek aromasını alın. Limonları sıkıp suyunu çıkarın. En az limon suyu ölçüsünde su ilave edip şekerle eriyene kadar karıştırın. Yeşil elmayı ince ince dilimleyin. Limonatayı sürahiye boşalttıktan sonra elma dilimleri ve taze nane yapraklarını ekleyin. Limonatayı buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Öneriler İstediğiniz keskinliğe göre su miktarını ayarlayabilirsiniz. Ağız tadınıza göre şeker miktarını değiştirebilirsiniz. Kaynak: Bebek |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:25 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.