Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   İYİ GÜNLER! DÜNKÜ CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.SÖYLEDİKLER (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/579768-iyi-gunler-dunku-cevabiniz-icin-tesekkur-ederimsoyledikler.html)

Bluesky24 03-05-2010 07:43 PM

İYİ GÜNLER! DÜNKÜ CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.SÖYLEDİKLER
 






Soru:

İyi Günler!

Dünkü cevabınız için teşekkür ederim.Söylediklerinizi dikkate alacağım.Size başka bir sorum daha var.

1,5 aylık bebeğimiz çok derin ve çok uzun uyuyor günde en fazla 4-5 saat uyanık kalıyor.Arasıra sevmek için uyandırmaya çalışıyoruz.Çok fazla sarsmamıza rağmen uyanmıyor ve çok yorgun bir insan gibi gözünü açacak mecali yok gibi görünüyor.Bu normal mi,yada bilmediğimiz bir rahatsızlığın sonucu mu?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler



12.04.2008







Cevap:



Uyku, yeni doğanların, bebeklerin ve küçük çocukların yaşamında önemli bir rol oynar. Yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de uyku, vücudu ve aklı rahatlatıp dinlendirir. Uyku sırasında büyüme hormonu düzeyinin arttığı, protein sentezinin hızlandığı ve sinir sisteminde yeni yolların oluştuğu kanıtlanmıştır. Dolayısıyla, bebeklere "uyusun da büyüsün" demek kesinlikle yanlış değildir. Uyku sırasında bebek, o günkü deneyimlerini baştan yaşar ve oynarken ya da öğrenirken edindiği yeni becerileri belleğine alır. Bu nedenle, bebeklerin iyi ye kesintisiz uyumasını sağlamak oldukça önemlidir. İyi uyumuş bir bebek, yeni şeyler öğrenmeye daha istekli ve daha zinde bir halde güne başlar.



Gece gündüz ritmi



Bebeğinizin uyku ile uyanıklık arasındaki farkı anlaması için, ona davranışlarınızla yardımcı olabilirsiniz. Uyanıksa onu yatağından alıp, kucaklamalı ve onunla oynamalısınız. Böylelikle bebek, yatakla uyku arasında bir bağlantı kuracak, daha sonraki zamanlarda yatağa girdiğinde uyuması kolaylaşacaktır.



Bebeğinizin gece gündüz ritmine alışmasına, düzenini kurmasına yardımcı olmak ve yatma saatini kolaylaştırmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var: İşte bazıları:



Yatağını loş olan, ama sabahlan güneş alan bir odaya alın.

Uykudan bir saat önce ona iyi bir banyo yaptırın.

Uykudan hemen önce kamını doyurun ve gazını çıkarın.

Altını kuru tutan bezleri tercih edin.

Yatağında rahat olmasına özen gösterin.

Sabahları erken ve hep aynı saatte kaldırın.

Öğle uykusuna yatırdığınızda, hava kararmadan önce onu uyandırın.

Akşamları aynı saatte yatırmaya özen gösterin.

Müzik dinletmeniz ya da kitap okumanız, onun çabuk uyumasına yardımcı olabilir.

Gece emzirmesini sessiz bir ortamda ve karanlıkta yapmaya çalışın; böylece bebeğiniz gündüz ile gecenin farkını biraz daha kavrayacaktır.



İyi bir uykunun faydaları



İyi bir uyku bebeğin hem fiziksel, hem de zihinsel gelişimi için oldukça önemlidir. Yeni doğan bebekler günün yaklaşık %70'ini uyuyarak geçirirler. Bu yüksek oran, uykunun bebeğin sağlıklı gelişimindeki önemini açığa çıkarmaktadır. Düzenli ve iyi uyku, bebeğin sağlıklı gelişiminde beslenme kadar önemlidir.



Toplam gece ve gündüz uyku süresi, bebeğin ilerleyen yaşlarında doğumuna oranla hızla azalır. Bu yaşa gelen bebeğin uyku gereksinimi, yetişkinlerde olduğu gibi, kendi yapısına bağlıdır (eşinizin veya arkadaşlarınızın uyku düzeni sizinkinden nasıl farklıysa, bebeğinizin uyku düzeni de diğer bebeklerden farklı olabilir). Örneğin altı aylık bazı bebekler hala 14-16 saat uykuya gereksinim duyarken, bazı bebekler 13 saatle yetinmektedir.



Aşağıdaki uyku düzeni tablosunda, bebeğinizin ne kadar uykuya ihtiyacı olduğu konusunda daha detaylı bilgi bulabilirsiniz:





Yaş Bebeğinizin ihtiyacı olan yaklaşık uyku Süresi

Yeni Doğan Günde 16 ila 18 saat

3 Haftalık Günde 15 ila 18 saat

6 Haftalık Günde 15 ila 16 saat

4 Aylık Günde 9 ila 12 saat ve iki ara uyku

(her biri 1 ila 2 saat)

6 Aylık Günde 10 ila 11 saat ve iki ara uyku

(her biri 2 ila 3 saat)

9 Aylık Günde 10 ila 12 saat ve iki ara uyku

(her biri 1 ila 2 saat)

1 Yaşında Günde 10 ila 11 saat ve iki ara uyku

(her biri 1 ila 2 saat)

18 Aylık Günde 10 ila 12 saat ve iki ara uyku

(her biri 1 ila 2 saat)

2 Yaşında Günde 11 ila 12 saat ve iki ara uyku

(her biri 1 ila 2 saat)





Eğer bebeğinizin uyku süresi tablodaki değerlerden çok daha az veya çok daha fazla ise, doktorunuza bu konuyu danışmanızda fayda var.





Bu tavsiyeler, genel bilgilerdir. Fakat unutmayınız ki, özel rahatsızlığınız için en iyi tavsiye, şikayetlerinizi dinleyen ve sizi muayene eden doktorunuzun tavsiyesidir.



12.04.2008


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:55 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.