Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Sağlık Memurları Vekil Ebe ve Hemşire Olabilecektir (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/579850-saglik-memurlari-vekil-ebe-ve-hemsire-olabilecektir.html)

Bluesky24 03-05-2010 07:49 PM

Sağlık Memurları Vekil Ebe ve Hemşire Olabilecektir
 




Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yayımladığı yazıda, sağlık memurluğu programlarından mezun olanların, vekil hemşire olarak, 27/12/2006 tarihli ve 241016 sayılı yazıda yer alan kıstaslara göre istihdam edilebileceği duyurmuştur.

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Personel Genel Müdürü



Sayı: B.10.0.PER.0.14.00

Konu: Vekil ebe/hemşire istihdamı



104273/08.08.2007



İlgi: 27/12/2006 tarihli ve 241016 sayılı yazı.



Maliye Bakanlığından alınan açıktan atama izni çerçevesinde, 657 sayılı DMK'nın 86. maddesi hükümleri uyarınca köy ve beldelerdeki sağlık evleri ile sağlık ocaklarında vekil ebe/ hemşire personel istihdam edilmekte olup, bu kapsamda görev yapan 1368 personelin 4/B'li sözleşmeli personel olarak yerleştirilmeleri nedeniyle istifa ederek görevlerinden ayrıldıkları tespit edilmiştir.



İstifa eden vekil be/hemşire personelin yerine İl Sağlık Müdürlüklerimiz tarafından yeni personel alımına gidilmiş olup, sağlık memurluğu programlarından mezun olanların da vekil hemşire olarak görev yapma taleplerini İl sağlık Müdürlüklerimize intikal ettirmeleri nedeniyle konu hakkında 6283 sayılı Kanun hükümleri göz önüne alınarak yeni bir değerlendirme yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.



6283 sayılı Hemşirelik Kanununa, 02/05/2007 tarihli ve 26510 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Hemşirelik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 5634 sayılı Kanunun 7. maddesiyle eklenen geçici 2. maddesindeki Hemşirelik eğitimine eşdeğer sağlık memurluğu programlarından mezun olanlar hemşire olarak çalışırlar. hükmü ile Sağlık Yüksekokuulları bünyesindeki hemşirelik programı ile sağlık memurluğu programlarının birleştirilmesinin uygun görüldüğüne dair YöK Başkanlığının 18/05/2007 tarihli ve 1849 sayılı kararı doğrultusunda, sağlık memurluğu programlarından mezun olanlar, vekil hemşire personel ihtiyacı bulunan köy ve belde sağlık ocaklarında 27/12/2006 tarihli ve 241016 sayılı yazımızda yer alan kıstaslara göre istihdam edilebilecektir.



Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.



Ali YERLİKAYA

Genel Müdür


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:11 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.