![]() |
Sihirli çay, Hua Cha! Sihirli çay, Hua Cha! Bu çay gerçekten sihirli. özelliği şu: Kaynamış suya ecüş bücüş bir ot öbeğini atıyorsunuz ve o demlendikçe ortaya seyirlik bir durum çıkıyor. İlk baştaki ecüş bücüş ot yerini şahane bir çiçeğe bırakıyor. Birebir çevrildiğinde hua cha, &çiçek çayı demek. Kuzey Çin'de sıkça tüketilen bir çay. Yasemin çiçeğinin taç yaprakları ile harmanlandığı için yaygın olarak &yasemin çayı olarak da isimlendiriliyor. Bazen manolya, gül, hanımeli, osmanthus(?) veya pomelo (greyfurtun 2 katı büyüklüğünde, portakal ve greyfurt arasında bir tada sahip olan bir meyve) çiçeklerinin taçyapraklarının da eklendiği oluyor bu harmana. Her ne kadar adı geçen bu çiçekler de eklense yine de Çinliler daha çok mo li hua cha (yasemin çiçeği çayı) olarak adlandırıyorlar. Bir diğer adı da xiang pian cha, ki bu da &güzel kokulu parçacıklar manasına geliyor. Yasemin esansı kadınların hislerini düzenleyen bir etkiye sahip ayrıca kimi aromaterapistler bu çayın sindirim sorunlarını düzenleyen bir etkiye sahip olduğunu söylerler. Bildiğimiz kadarıyla Türkiye'de bu çayı satan bir yer yok. Ama olur da biryerlerde rastlarsanız muhakkak alın ve deneyin. Kaynak: Acupuncture Today |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:03 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.