04-05-2010, 11:02 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Çoçuğa diş fırçalama eğitimi hangi yaşta verilmeli? (Sorularınızın yanıtları) Merhaba hocam üste öndeki iki dişim sızlıyor sıcak ve soğuk haricinde ne yapmam gerekiyor.
Bir diş hekimine danışmalısınız. Gerekirse dişinize kanal tedavisi yapılabilir. Çocuklara diş fırçala eğitimi hangi yaşta verilir ve çocukların dişlerini fırçalamama sebepleri.
Çocuklarda süt azı dişleri sürdükten sonra ortalama 2,5-3 yaş gibi diş fırçalamaya başlanmalıdır. Başlangıçta sizin fırçalamanız ve zamanla ona bırakmanız daha faydalı olabilir.Diş fırçalamak da bir alışkanlık olduğundan istemeyebilirler.Çok teknik bir fırçalama çocuklara sıkıcı gelebilir,öncelikle bir alışkanlık kazanmasını sağlamalısınız.Fırçanın büyüklüğü ve macunun tadı midesini bulandırabilir.Çocuğunuza uygun bir fırça ve macun bu alışkanlığı kazanmasını kolaylaştırabilir. Şu an 20 haftalık gebeyim. Ağzımdaki dişler kaplama hamileliğimin 2,5-3. ayı gibi diş ağrılarım başladı.iltihaplanma oluştuğundan largopen 1 mg tb.kullandım.fakat 2-3 gün önce yeniden ağrılarım başladı ve yüzüm şişti.ağrıyan yerdeki kaplamalarım söküldü ve sabah akşam olmak üzere günde 2 defa largopen 1 mg. tb.kullanmaya başladım size sorum dişlerimdeki bu problemlerin ve kullandığım largopen 1 mg. antibiyotiğin sizce bebek üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi ve zararı var mıdır? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
Öncelikle bu konuyu kadın doğum doktorunuzla konuşmalısınız.Bu konuda bir yorum yapmak doğru olmaz.Bu dönemde bir diş hekimine danışabilirsiniz ve dişlerinize kanal tedavisi başlangıcı yapılabilir.Bu sayede ağrılarınız geçecektir. Kanal tedavisi sırasında röntgen çekmek gerektiği için tedavi doğum sonrasında tamamlanmalıdır.Doğuma yaklaşıldığı için son 3 aya girmeden bu işlemleri yaptırmanız tercih edilmektedir. Merhaba Dr Hanım 22 yaşındayım 18 yasında yirmiliklerimi çıkarmaya başladım yaklaşık 8 ay önce 3 tanesini tamamladım 3 aydır da inanılmaz ağrılar çekiyorum sol üst ne alt sağ üst dişlerim cıktı soldaki üst dişim aşırı ağrı ve şişlik yapıyor bir çok diş doktoruna gittim ya hijyen yana maddi olarak vazgeçtim ayrıca üst çenemdeki ön 6 dişim yamuk ortidendist tedavisi de görmek istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemem gerekir en kısa sürede cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Ağrıyan ve şişen 20 yaş dişinizi mutlaka aldırmalısınız. Bir kere enfeksiyona neden olan 20 yaş dişleri bunu tekrarlarlar. Ortodontik tedavi için ise bir ortodontiste danışmalısınız. Üniversite hastanelerine,kliniklere veya serbest çalışan ortodontistlere danışabilirsiniz. Dişim çok ağrıyor ne yapmalıyım? Bugünlük hangi ilacı kullanmalıyım ki bu mirat biraz dinlesin.
Yapmanız gereken kuvvetli bir ağrı kesici almak ve kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışmak olmalıdır. Merhaba kazayla ön dişime şiddetli bir darbe geldi.hafif sallanıyor.dişime dokunamıyorum daha çok zarar verebilirim diye.acaba dişim nasıl bir zarar görmüştür.düşecek mi?38 yaşındayım.hiç diş problemim olmadı şimdiye kadar.sadece doğumdan sonra diş ağrısı çektim.doktorum bunun normal olduğunu söyledi.size sorum;bu aldığım darbeden sonra dişime bir zarar gelmiş mi acaba?gelmişse ne yapabilirim.beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Sizi muayene etmeden bir şey söylemek zor ama dişiniz travma sebebiyle yerinden hafif oynamış olabilir,nekroz olma ihtimali olabilir,canlıdır ve yerine oturtulması gerekiyor olabilir.Mutlaka en kısa zamanda bir diş hekimine danışmanız gerekiyor. Merhabalar!! dişlerimin düzensiz olması beni çok rahatsız ediyor bende herkes gibi 32 dişimi göstererek gülmek istiyorum[img]/images/smilies/smile.gif[/img] yardımcı olabilir misiniz acaba!! yada tavsiyelerde bulunabilir misiniz!!
Tedavi olarak seçeneklerinizde bir tanesi ortodontik tedavidir. Dişlerinizin sıralanışı ve kapanışınız tellerle yeniden düzenlenir. Süresi biraz uzundur,ortalama 1,5 yıl gibi.Avantajı ise dişlerinizden hiç bir madde kaybı olmaz fakat dişlerinizin şeklini formunu değiştiremezsiniz.Diğer bir seçenek ise laminate veneer yöntemidir.Bu yöntemde dişleriniz ön yüzeyinden bir miktar aşındırılır ve ön yüzüne incecik porselenler yerleştirilir.Avantajı ise kısa sürede(10 gün gibi) yeni bir gülüşe kavuşmanız ve dişlerinizin formunu ,şeklini istediğiniz gibi değiştirmenizdir.Dezavantajı ise dişinizden bir miktar aşındırma yapılmasıdır.Estetik konusunda deneyimli bir diş hekimine ve bir ortodontiste danışıp karar vermeniz faydalı olacaktır. Merhaba, Ön alt dişlerim ön ve arka olmak üzere şişlik oluştu ağrı kesici ve antibiyotik kullanıyorum. Şişliklerde biraz azalma oldu antibiyotigin hepsini içmem gerekir mi ? ağrı kesiciyi içmiyorum çünkü ağrı kesildi. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler hoşçakalın.
Şikayetleriniz sadece antibiyotik kullanarak geçmez.Şu an hafiflese bile tedavi edilmezse ileride tekrar şişecektir.Mutlaka bir diş hekimine danışmalısınız.Muhtemelen dişlerinize kanal tedavisi gerekecektir. Selam 19 yaşındayım benim üstteki dişlerimin ikisi önde vampir dişi gibi tel taktırmak istemiyorum sizce nasıl düzelir porselen olurmu?olursa sadece o 2 dişime yaptırabilirmiyim? mail adresme cvp atarmısınız lütfen.
Başka bir seçenek laminate veneer yöntemi olabilir ama sadece iki dişinizle güzel bir estetik sağlanıp sağlanamayacağını anlamak için muayene olmanız gerekir.Estetik ve laminate veneer konusunda deneyimli bir diş hekimine danışmanız gerekmektedir. Sağ üst 20'lik dişim çürüdü ve kırıldı şimdi apse yaptı 3 gündür antibiyotik alıyorum ama ağrısı geçmedi çok şiddetli ağrı ne yapmam gerek teşekkürler.
'20 Yaş dişiniz çok önemli bir konumda değilse (köprü ayağı gibi) aldırmanız gerekir.Cerrahi konusunda uzman bir diş hekimine danışmanızı tavsiye ederiz. Hocam benim köpek (ön)dişlerimden biri apse yapmış.üst dudağımda bir şişlik var.çok fazla bir sızı var.geceleri acıyla uyanıyorum.ne yapmam gerekiyor.hangi ilacı tavsiye edersiniz.
Sorununuz sadece ilaçla çözülmez.Mutlaka dişinize kanal tedavisi yaptırmanız gerekiyor.Kanal tedavisi konusunda uzman bir diş hekimine danışmalısınız. Benim ön 4 dişim köpek dişim kadar büyük ve biraz yamuk ayrıca alt dişlerimin 4 tanesi de yamuk ne yapmalıyım?
Tedavi olarak seçeneklerinizde bir tanesi ortodontik tedavidir.Dişlerinizin sıralanışı ve kapanışınız tellerle yeniden düzenlenir.Süresi biraz uzundur,ortalama 1,5 yıl gibi.Avantajı ise dişlerinizden hiç bir madde kaybı olmaz fakat dişlerinizin şeklini,formunu değiştiremezsiniz.Diğer bir seçenek ise laminate veneer yöntemidir.Bu yöntemde dişleriniz ön yüzeyinden bir miktar aşındırlır ve ön yüzüne incecik porselenler yerleştirilir.Avantajı ise kısa sürede(10 gün gibi) yeni bir gülüşe kavuşmanız ve dişlerinizin formunu ,şeklini istediğiniz gibi değiştirmenizdir.Dezavantajı ise dişinizden bir miktar aşındırma yapılmasıdır.Estetik konusunda deneyimli bir diş hekimine ve bir ortodontiste danışıp karar vermeniz faydalı olacaktır. Ben 22 yaşında bir erkeğim ön dişlerim küçük yaşlarda 3'te 1 i kırıldı dolgu yaparsam yine kırılır diyorlar. porselen yaparsam gerçek dişlerin daha iyi diyorlar ne yapmam gerekiyor.. yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.
Dişlerinizi tamamen kestirip kaplama yaptırmamalısınız.Kaplama yapılırken diş çepeçevre küçültülür ve madde miktarı çok fazla olur.Sizin için ideal olacak yöntem laminate veneer yöntemidir.Bu yöntemle sağlam ve estetik bir görünüm kazanabilirsiniz.Estetik ve laminate veneer konusunda deneyimli bir diş hekimine danışmanız gerekiyor. Ben 16 yaşındayım ön dişlerimin üç tanesinde yarıları çürümüş halde ve ben bunlara dolgu yaptırdım ama damaklarım şişiyor ve dolguları düşürüyor o yüzden artık gece uyumak bile istemiyorum çok korkuyorum buna doktor en son çözüm porselen dedi ama ben porseleni 23_24 yaş için uygun görüyorum doktorumu değiştirip başka bir doktoramı yaptırmalıyım birde dolgu bilmiyorum .sizce ne yapmalıyım bilgilerinizi arz ediyorum teşekkürler.
Kesinlikle kaplama yaptırmamalısınız. Dişlerinizde şişlik ve enfeksiyon oluyorsa öncelikle kanal tedavisi yapılması gerekir.Madde kaybının miktarına bağlı olarak kompozit dolgu yapılabilir,ama çok fazla madde kaybı varsa en ideal yöntem laminate veneer yöntemi olacaktır.Bu yönteme diş çepeçevre kesilmez,sadece ön yüzeyinden bir aşındırma yapılır.Kesinlikle estetik ve laminate veneer konusunda deneyimli başka bir diş hekimine danışmalısınız Doktora gittim röntgen çekti ve iki dişimin köklerinden dolayı çekilme işleminin ameliyatla gerçekleştirileceğini söyledi diş ameliyatı nasıl oluyor acaba bildiğimiz diğer ameliyatlar gibi mi ben ilk kez duydum da dişin ameliyatla çekildiğini korktum o nedenle dolgu ya da kanal tedavisi olmaz mı acaba teşekkür ederim.
Çekilmesi gereken dişleriniz 20 yaş dişi herhalde,diğer dişler için çekim en son düşünülen seçenektir.20 Yaş dişi operasyonları bildiğiniz genel anestezi altında yapılmaz.Lokal anestezi yapılır ve siz ağrı sızı hissetmezsiniz,uyanık olursunuz.20 Yaş dişleri yarı gömük kalırlarsa ve süremezlerse enfeksiyona neden olabilirler,bu nedenle alınmaları gerekir.Cerrahi konusunda uzman bir diş hekimiyle görüşürseniz endişeleriniz azalacaktır. Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Valikonağı Cad. YKB Vakıf Binası
No 173 D11/1
Nişantaşı-Istanbul
Tel: 0212-2912920-21-22
www.creadenta.com[/b]
info@creadanta.com
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |