Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Sistit için önlem alın! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/588412-sistit-icin-onlem-alin.html)

Bluesky24 04-05-2010 11:06 PM

Sistit için önlem alın!
 




Erkeklerden farklı anatomik yapıları nedeniyle kadınlarda daha sık görülen sistit, ihmal edildiği taktirde kronik sistit, mesane ve böbreklerde kalıcı hasara neden olabiliyor.







Üroloji uzmanı Op. Dr. Mehmet Kırdar, hijyenin kötü olduğu toplu yaşanılan yerlerde, okullarda, temizlik alışkanlığının yerleşmediği bölgelere yapılan seyahatlerde hastalık riskinin bulunduğunu belirtti.







Yaz sezonunda daha fazla görülüyor



Op. Dr. Kırdar, yaz aylarında deniz ve havuz sezonunda sistite yakalanmanın kolay olduğunu vurguladı.







İdrar yoluna giren mikropların, bölgeyi iltihaplandırdığını belirten Op. Dr. Kırdar, bu mikropların mesaneye ilerleyerek yerleşme olanağı da bulabileceğine dikkat çekti. Op. Dr. Mehmet Kırdar, özellikle yaz günlerinde bol su içmenin, idrar yolunun yıkanmasını sağlayarak enfeksiyondan koruyacağını belirtti.







Doktora başvurulması gereken durumlar:







İdrar sorunları (idrar yaparken yanma, sık idrara çıkma, idrarda bulanıklık ve kötü koku),



Cinsel ilişki esnasında ağrı hissi,



Ateş,



Yorgunluk,



Terleme,



Kusma ve bulantı.







Sistite yol açan durumlar:







Mesane boşalmasını engelleyecek durumlar,



İdrar yolunda tıkanma, daralma,



Diabet hastalığı,



İdrar sondası kullanımı,



Hamilelik,



Yeterince temizlik yapılmaması,



Yaşlılık,



Kötü hijyen koşulları,



Düzgün tuvalet alışkanlığı olmaması,



Doğumsal bozukluklar



Korunmasız, aşırı seks,



Sistit yeni evli kadınlarda da görülür. Balayı sistiti adı verilen bu türün görülme sıklığı oldukça fazladır.









Kaynak: Ekolay


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:47 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.