05-05-2010, 01:01 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Uyku sorunum var 24 yaşında bir erkeğim. Hayatım boyunca hiç eşcinsel eğilimim olmadı, hatta iğrenç gelirdi bana. Şu anda erkeklerden falan hoşlanmıyorum. Cinsel işlevim normal. Fakat "gay mi oluyorum" sorusu yüzünden hayatımda ilk defa ölmeyi düşünüyorum. Lütfen yardım edin. Gay'lik nedir? Benim yaptığım sadece bir kızla sevişme hissi yaratmak mı? Ben de kendime sorduğum bu soruya cevap bulabilirsem büyük ölçüde rahatlayacağım. Bu arada evde Laroxly diye bir hap vardı. Onu içince bunlar az da olsa kafamdan siliniyor, fakat o bile etki etmemeye başladı. Lütfen yardım edin. Ne yapmalıyım, nasıl düşünmeliyim?
Bu gibi durumlar ile zaman zaman karşılaşıyoruz. Bu hareket ilk etapta cinsel ilişkiye veya mastürbasyona daha fazla heyecan ve zevk getirmek için başlanan daha sonra ara ara devam eden ve bu devamlılığın kişiyi olumsuz düşüncelere götürdüğü bir harekettir. Bu hareket sizin eşcinsel olduğunuzu veya erkekler ile ilişkiden zevk alacağınızı göstermez. Bu hareketi yapmamak ve bunun çok yanlış olduğunu düşünür ve yapmamak için kendinizi zorlarsanız çok fazla işe yaramaz. Olayları normal akışına bıraktığınızda bir süre sonra bunu yapmamaya başladığınızı göreceksiniz. Antidepresan ilaçları bir doktor tavsiyesi olmadan kullanmamanızı öneririm. Geçen yıl gitmekte olduğum psikiyatriste kafamdaki sorunları, uyku bozukluğumu ve gördüğüm halisünasyonları anlattığımda ve daha önce 2 yıl şizofreni tedavisi görmüş olduğumu söylediğimde bana IQ testi yapmamı önerdi ve ben de kabul ettim. Görüşme sırasında yaptığım testte IQ'um 183 çıktı. Bunun üzerine doktor bana çok zeki olduğumu ve insanların sormayı bile düşünmedikleri soruları kendime sorduğumu ve artık durumun içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyledi. Böyle bir durumda bana sadece uyku problemlerin konusunda yardımcı olabileceğini söyledi. Ama benim hayatımla ilgili sorunlarım hala sürmekte. Artık hayata bir yerinden tutunmak ve saygı gören bir insan olmak istiyorum. Şu anda üniversitede eğitimimi sürdürmekteyim ama kafamın içinde durmadan konuşan sesler, yapmaya çalıştığım her şeyden soğumama neden oluyor. Dünyadan yabancılaşmaya başlıyorum ve gerçeklik sınırının ötesine yani hayal alemine geçmeye başlıyorum. Gerçekle soyutu karıştırmaya başladım ve bu gidişimi ben de çok beğenmiyorum. En kötüsüyse yaptığım hiçbir şeyden tatmin olamıyorum. Çünkü her zaman onun nasıl daha iyi olacağını bilmek gibi bir lanete sahibim. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
183 IQ puanı gerçekten oldukça yüksek bir puan. Zekanızın bu mükemmelliğini kendi hayatınızı sorgulamak, hayatınızdaki olur olmaz şeyler üzerinde çok fazla kullanmak yerine, daha yararlı bir alana yoğunlaşıp kullanırsanız çok daha başarılı olacaksınızdır. Şu an halen halisünasyonlar görmeniz bile bir tedavi olma zorunluluğu getirir. Bu konu üzerinde bir ilaç tedavisi ile birlikte bir psikoterapik yardım almanızda gerekir. Bu şekilde bir yardımla içinizdeki bu farklı yaşamdan kurtulup gerçek dünyaya ve gerçek olaylara yoğunlaşabilirsiniz. Benim uyku sorunum var. Gündüzleri 1-2 saat uyuyorum ama gece yattığımda yatağa hiç uyuyamıyorum. Sabaha kadar yatakta bakıyorum. Tam kalkmama yarım saat kala öyle uykum geliyor ki okula gidesim gelmiyor. Neden geceleri hemen yattığımda uyuyamıyorum. Bana yardımcı olur musunuz
Uyku tamamen bir alışkanlıktır. Eğer bünyenizi nasıl alıştırırsanız uykunuzda o şekilde devam eder. Burada yapmanız gereken en önemli şey kararlı ve ısrarlı bir şekilde uyku düzeni kurmaya çalışmaktır. Her ne kadar uykusuzda olsanız, ne kadar yorgunda olsanız en az 1 hafta üst üste sabah erken kalkın. Geç yatsanız bile erken saatte mutlaka kalkın, bir süre sonra bu bir alışkanlık halini alacaktır ve uykunuzda geleceği için erken uyumaya başlayacaksınızdır. Bir de uykunuz gelmeden yatağınıza yatmayın. Yatağınız uyumanız içindir. Benim sorunum depresyon. İki yılı aşkın bir zamandır Remeron kullanıyorum. her bırakmaya kalktığımda mide bulantısı, iştahsızlık ve mutsuzluk hissi tekrar ediyor. Doktor bağımlılık yaptığını söyledi başka bir ilaç verdi. Ama Remeronu bırakması mümkün olmadı. Kullanmaya devam ediyorum. Hamilelikte risk taşıdığından şu an bebek sahibi de olamıyorum. bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Bazı antidepresan ilaçların fizyolojik olmasa bile psikolojik bağımlılık yaptığını görüyoruz. Kişilerin kendi başlarına bu ilaçları bırakmaları oldukça zor oluyor ve ilacı bıraktıkları anda kendilerini tekrar kötü hissetmeye başlıyorlar. İlacı uzun süre kullanmak hem hamilelik için hem de ileride bırakılması açısından riskli bir şeydir. İlacı bırakma konusunda pek çok zaman başarılı sonuçlar alıyoruz. Size de bir psikolojik destek almanızı öneririm. Bu şekilde ilacı bırakabileceksinizdir. Ben 23 yaşındayım. Eşim 32 yaşında, 4.5 yıllık evliyiz. 3 yaşında bir kızımız var. Eşim cinsel yönden bana karşı çok ilgisiz. Kaç kere karşıma alıp konuştum. Seninle ilgili bir sorun yok, benden kaynaklanıyor, haklısın dedi. Ama aynı şekilde devam ediyor. Bir kere beni kıskandığını görmedim, bir kere beni özlediğini söylemedi. Çalıştığı yere iki kere farklı zamanlarda çiçek gönderdim, tenezzül edip teşekkür bile etmedi. Onu istediğimi açık açık söylüyorum. Yalnız da oluyoruz ama hiç tepki vermiyor ya da yorgunum diyor. Kendi istediğinde yanıma geliyor, bu da benim iyice zoruma gitmeye başladı. Tedavi ol diyorum yanaşmıyor, kendimi çok kötü hissediyorum. Tüm gün evdeyim, onu bekliyorum. Geldiğinde bana günün nasıl geçti diye sormuyor, öptüğümde itekliyor. Çoğu kez konuştum ama doğru düzgün cevap vermiyor, bir kere bana beni çok sıkıyorsun dedi. Ben de sıkıldığın konuları söyle, kendime çeki düzen verim dedim ama söylemedi. Acaba o üniversite mevzunu ben lise mezunuyum. Ondan mı kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Ya da aramızda dokuz yaş var ondan mı diye düşünüyorum. Önceden böyle değildi. O gece horul horul uyurken ben hep ağlıyorum. Ağlayınca da niye şimdi ağlıyorsun, gündüz ağla geceyi mi bekliyorsun diyor. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Anladığım kadarı ile eşiniz size karşı çok ilgisiz ve bir çift olarak hiç bir şey paylaşamıyor, cinsellik bile yaşayamıyorsunuz. Burada bakmamız gereken iki nokta var. Acaba gerçekten eşinizde bir problem mi var? Bu bir depresyon olabilir çünkü depresif duygu-durum da kişinin etrafına ilgisi kaybolur, hayattan zevk almaz, cinsel yaşamı oldukça düşer. Eğer böyle depresif bir durumsa eşinizin bir depresyon tedavisi görmesi gerekir. Bunun dışında bir ereksiyon problemi yaşıyor olabilir ve ona bağlı olarak cinsellikten ve sizden kaçıyor olabilir. Eğer bu ikisi de değilse evliliğinizi kurtarmak adına bir aile terapistine başvurmalısınız. Benim 6 yaşında bir kızım var. Okulda uyumsuzluk gösterdiği için 2 defa okul değiştirdik. En son götürdüğüm psikolog hanım, zeka testi yapılmasını istedi. RAM'da test yapıldı, bana normal olduğunu söylediler. Ancak psikologumuz 3 yaş 9 aylık çocuk zekasına sahip olduğunu söyledi. Oysa kızım, ilkokul 1. sınıf kitabındaki soruları çözebiliyor. Psikolog, bu yıl okula gidemez dedi. Tedavisi de yokmuş. Merak ettiğim bu kadar kesin zeka testini neye göre yapıyorlar da, böyle kesin konuşabiliyorlar. Kaldı ki down sendromlu çocuklar bile eğitiliyorken, benim kızım için nasıl böyle söyleyebiliyorlar?
Çocuklar için WISC-R zeka testi uygulanır ve oldukça başarılı sonuçlar verir. Kafamı karıştıran bir durum var çocuğunuza normal demişler fakat 3 yaş 9 aylık bir zekaya sahip olduğunu söylemişler. Yani yaşına göre 2 yaş 4 ay daha geri. Bu durumda özel eğitimler ile kızınızın takviye edilmesi gerekir. Size tekrar bir test yaptırmanızı veya başka bir uzmana daha kızınızı göstermenizi öneriyorum. Psikolog Uğur Dalan
Es-Med Sağlık Hizmetleri
www.psikodestek.com[/b]
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |