Gastrit (Sorularınızın yanıtları) Yaklaşık 3 aydır sivilce tedavisi görmekteyim. Günde 20 mg Roaccutane kullanıyorum. Fakat son 4 gündür nedenini bilmediğim özellikle geceleri yoğunlaşan ve uyku düzenimi altüst eden,vücudumun değişik bölgelerinde bir kaşıntı yaşamaktayım. Doktora durumu anlattım, kan tahlili yapıldı, değerler normal çıktı. Beni PLT'nin yüksek çıkması korkuttu. PLT:521 WBC:8,4 RBC:4,33 HGB:12,0 HCT:36,2 PCT:0,397 MCV:84 MCH:27,6 MCHC:33.00 RDW:16,1 MPV:7.6 PDW:12,7 Trigliserid:134 Total Kolesterol:207 Sonuçlar hakkında bana bir değerlendirme yaparsanız sevinirim.
Plt (platelet, trombosit) düzeyinin normali milimetreküpte 400.000'e kadardır. Bunun üzerindeki değerler yüksek olarak kabul edilir. Yüksek değerle en sık olarak kansızlık, akut kanama, polistemia vera (kan hücrelerinin sayıca artmış olduğu bir durum), dalak ameliyatları sonrasında ve primer trombositoz denilen bazı durumlarda rastlanılır. Bunun dışında başka nedenler de varsa da bunları tek tek saymak çok anlamlı değildir. Trombosit değerlerinizin tekrar gözden geçirilmesi ve yüksek çıkarsa bir Hematoloji Uzmanı tarafından görülmeniz gereklidir. Benim problemim mide ve bağırsakta oluşan gazlarımı çıkaramamam.Özellikle bakliyat türü ya da gaz yapan sebzelerden yediğim zaman oluşan gazı çıkaramıyorum. Çıkaramadığım zamanda sanki elim ayağım kesiliyor, kalbimde heyecanlanıldığında olduğu gibi çarpıntı oluyor ve başımda bir ağırlık oluşuyor. Sanki ayaklarım yerden kesiliyor. Tüm bunlar gaz nedeni ile mi oluyor acaba?
Karında biriken gazlar eğer fazla olur ise yukarıya diyaframa baskı yaparak kalp ve akciğerle ilgili yakınmalara neden olabilirler. Bağırsaklardaki gaz oldukça rahatsız edici bir durum olduğundan bu yönden araştırılmanız yararlı olacaktır. Gastrit nedir? Önerilen ve önerilmeyen besinler nelerdir?
Gastrit midenin iç yüzünde bulunan dokunun (mukozanın) inflamasyonuna (yani kızarıklık ve şişliğe) verilen isimdir. Birçok nedenle gastrit gelişebilir. Örneğin mikroorganizmalar, ilaçlar (özellikle aspirin, romatizma ilaçları), aşırı duyarlılık halleri, alkol, safra asitleri, mide asidinin fazlalığı ve stres gibi durumlarda gastrit gelişebilir. Gastritlerde midede şişkinlik, dolgunluk hissi ve hazımsızlık gibi belirtiler vardır. Endoskopik ve patolojik olarak gastrit tanısının konulmasından sonra nedene yönelik tedaviler başlanır. Gastritlerde genellikle özel bir perhiz verilmez yalnızca her kişide değişiklik gösterebilen (dokunan) yiyecekler var ise bunların kesilmesi yeterlidir. Saçlarımın arasında yaralar var. Biri geçiyor, başka yerde yara oluşuyor. Ne yapmalıyım.
Bu konu Deri Hastalıkları Uzmanlarının alanına giriyor. İlgili hekimlere başvurmanız gereklidir. Benim sorunum karnımda çok fazla şişlik olması ve gaz olması. Bu beni çok rahatsız ediyor. Ayrıca kabızlığım da çok oluyor. Az yemek yediğimde bile şişkinlik oluyor.
Karında şişkinlik, gaz ve kabızlık günlük yaşamda kişileri sıkıntıya sokan rahatsız edici bir durum. Nedenlerinin ve altta yatan etkenlerin araştırılması gereklidir. Yapılacak tetkiklerden sonra gerekli tedavilere başlanabilir. Bu konuda başvuracağınız hekim size yol gösterecektir. Ben daha önce size mail göndermiştim. Sağ kasığımda ve midemde ağrılar vardı. Her akşam gaz sancılarım mevcut. İç hastalıkları (dahiliye doktoruna) gittim. Kolon filmi ve endoskopi çektirmedim. Daha önce mide duenodom filmi çektirdi. Gastronodenit çıkmıştı. Doktorum mide ve bağırsaklarda iltihaplanma var dedi. Bana Nexium40, Famoser, Gaviskon şurup ve Zelmac ilaçlarını verdi şu an onları kullanıyorum. Zelmac ilacını içince bir nebze rahatlama oluyor. Bu ilaçları kullanmak mide ve bağırsak iltihabına iyi gelir mi? Ayrıca bana hipogonadizm var. Şu anda hormon ilacıda alıyorum.(Cyclo-Prognova) Bu ilaç da gaz şikayetlerimi arttırır mı?
Mide ve duodenum filmi ile mide ve bağırsaklarda iltihap olduğunu söyleme olanağı yok. Zaten mide ve bağırsaklarda sizin bildiğiniz anlamda iltihaplı bir hastalık da tıp kitaplarında mevcut değil. Bildiğiniz gibi iltihapların tek tedavisi antibiyotiklerdir. Size asit azaltıcı ilaçlar verilmiş ve bunlardan yarar görmüşünüz. Bu da midenizdeki olumsuz koşulların biraz düzeldiğini gösteriyor. Kullandığınız hormon ilaçlarına devam edebilirsiniz. Bu ilaçların gazla bir ilgisi yoktur. Yakınmalarınızın tedavisinin nasıl sürdürüleceği konusunda bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanızda yarar olacaktır. Mideden ameliyat önerir misiniz. Aşırı geğirme var, sırt ağrısı ve kabızlık var. Doktorlar ameliyat diyor. Endoskopi yaptırdım. Doktor kapak gevşekliği var ve ameliyat olmanız gerekiyor diyor. Bununla ilgili bilgi istiyorum. Şayet ameliyat gerekiyorsa hangi hastane ve doktor önerirsiniz?
Mide asidinin yukarıya yemek borusuna kaçması sonucu gelişen yakınmalarda tedavi için öncelikle genel tedbirler alınıyor. Akşamları yatmaya yakın yemek yememek, kilo vermek, yatağı yükseltmek gibi. Ayrıca asit azaltıcı ilaçlar da bu önlemlere ekleniyor. Ancak uygulanacak tedavinin şekli ve süresi çok önemlidir. Son zamanlarda reflü hastalığının adeta bir moda halini alarak yazılı ve görsel medyada ortaya çıkmasından sonra bu durumun tedavisi yönünde gereksiz birçok tedavi yöntemleri ve ameliyat önerilmeye başlandı. Bu konuda yapılan yanlışlıklardan kaçınabilmek için mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanının görüşüne başvurulmalısınız. Yapılan tedavilerin sonuçlarına göre tedavi yöntemleri de şekillendirilecektir. Ameliyat başvurulacak en son yoldur. Ben mide hastasıyım yani çölyak tanısı kondu. Fakat bende baş dönmesi ve denge bozukluğu da oluştu. Geğirme sonucu normale dönüyorum. Kulak-burun- boğaz doktoruna ve göz doktoruna görüneceğim. Ancak geğirmeyle normale dönmem daha çok gaz sorunumla ilgili sanıyorum. Midedeki gaz, denge bozukluğu yapar mı? Özellikle bir yerde oturunca oradan kalkınca denge bozukluğu oluşuyor, gözlerim kararıyor ama geğirince düzeliyor.
Midedeki gaz ile baş dönmesi veya dengesizlik arasında bir ilişki yoktur. Ayağa kalkmakla ortaya çıkan yakınmalar kansızlık ya da ortostatik hipotansiyon denilen kan basıncı ayarlanmasındaki bir kusura bağlı olabilir. Bu nedenle bir İç Hastalıklar Uzmanına başvurmalısınız. Annem nedeni bilinmeyen siroz hastası. Annem 64 yaşında. Bir yıl önce ülseratif kolit tanısı konulmuş, bir yıl boyunca tedavisi yapılmıştı. Ancak şu anda ülseratif kolitle ilgili bir problemimiz kalmamıştır. Yapılan tetkiklerde sirozun nedeni bulunamamıştır. İki kez vücudundan sıvı çekildi. Yemek borusunda iki adet varis var. Şuur bulanıklığı için ilaç kullanıyor. Benim sorum şu: Sürekli karnı ağrıyor, midesi bulanıyor, iştahsızlık var.Bu karın ağrısı için yapılabilecek birşey yok mu? Çünkü artık geceleri uyuyamaz hale geldi.
Karaciğerde Primer sklerozan kolanjit bulunan hastaların %75'inden fazlasında ülseratif kolit hastalığı ortaya çıkar. Annenizin bu karaciğer hastalığı yönünden değerlendirilmesi yararlı olacaktır. Son dönem karaciğer hastalıklarında her geçen gün birçok yeni sorun çıkması beklenir. Karın ağrısının nedeni altta yatan karaciğer hastalığı olabileceği gibi karında biriken sıvının enfekte olması da olabilir. Ancak bu gibi hastaların tam teşekküllü bir hastanede takibi gereklidir. Sol tarafımın belli yerlerinde üşüme var. Sol elimin üzeri bazen kızarıyor bazen morarıyor. Doktora gittim daha önceden ciğerlerini üşütmüşsün dedi Sirdalud ve Asist bir de bir antibiyotik verdi Şimdi sol elimin üzeri morarıyor. Bu beni huzursuz ediyor.
Sol el üzerinde bölgesel bir morluk var ise ve bedenin başka yerinde yoksa o alandaki damarlarla ilgili bir sorun düşünülebilir. Bu morluklar yaygın ise başta kan hastalıkları düşünülmelidir. Öncelikle bir İç hastalıkları Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır. Yağlı yemeklerden, özellikle kırmızı et vb. yedikten kısa bir süre sonra (20, 25 dakika) göz altlarımda şişkinlik hissi, baş ağrısı, başımdaki damarlarda zonklama, esnemeyle seyreden uyuma baş gösteriyor. Trigliseritim yüksek çıkmıştı, bununla ilgisi olabilir mi? Ne tavsiye edersiniz?
Anlattığınız yakınmaların trigliseridlerle bir ilişkisi yoktur. Gıdalara bağlı yakınmalar oluyor ise bunun ayrıntıları ile araştırılması gereklidir. Alerji – İmmünoloji ve Gastroenteroloji Uzmanlarınca değerlendirilmelisiniz. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |