05-05-2010, 01:07 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Reflü ve cerrahi (Sorularınızın yanıtları) Merhaba doktor bey, benim sorunum 3 senedir devam eden mide şikayetleri ile reflü. Endoskopi sonucunda birinci derecede özofajit çıktı. Doktorun verdiği ilaçları kullandım, içmediğim ilaç kalmadı (pankreoflat pariet gaviscon) fakat değişen hiçbir şey olmadı. Aksine ağrılar daha da arttı. Beni en çok göğüs ağrıları bunaltıyor. Son çare olarak ameliyatı bile düşünmeye başladım, acaba yanlış mı yaparım? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Bunun için 2 sefer ekoya girdim bir kez de koşu bandına ama kalple alakalı değilmiş, sadece mitral kapak plapsusu diye bir şey çıktı. Ne önerirsiniz? Teşekkür ederim, saygılarımla.
Mide asidinin yukarı çıkması ile yemek borusunun altında yaralar (özofajit) gelişebilir. Sizde de başlangıç durumunda özofajit saptanmış. Bu nedenle mide asidini azaltıcı ilaçlar kullanılır. Böylece yukarıya kaçan mide içeriğinin asiditesi azaldığından yaralar da iyileşir. Düzenli tedavi ile bu yakınmalarınız geçer. Ancak buradaki sorun daha sonraki tedavinin ve takibin nasıl yapılacağıdır. Genç bir hasta, sürekli ve yüksek doz ilaç kullanmak zorunda kalıyor ise uzun yıllar ilaç kullanma yerine diğer tedavi seçenekleri düşünülebilir. İleri yaştaki birinde ise ilaç tedavisi sürdürülebilir. Reflü operasyonu dahil olmak üzere hiçbir cerrahi işlem basit değildir. Üstelik ameliyat sonrasında hastaların yarısına yakını yine ilaç kullanmak zorunda kalabilir. Ameliyata karar verebilmek için yeterli ve etkili tedavi olmalı ve düzenli olarak takip edilmeli, yakınmalarınızın geçmemesi halinde ileri adımları düşünmelisiniz. Göğüs ağrılarınız, mitral kapak prolapsusuna veya özofagustaki motor bozukluklara bağlı olabilir. Gereksiz tedavi ve girişimlerden sakınmak için mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Kalbime ağrı giriyor
Benim midem her sene bu aylarda çok şiddetli ağrıyor, yemek yiyemiyorum. O yüzden çok zayıflıyorum. Sanki bir şey yutmuşum da nefes alamıyormuşum gibi oluyor. Kalbime bile ağrı giriyor, o derece. Doktora hiç gitmedim, o yüzden nedenini bilmiyorum. 22 yaşındayım. Bu ağrı başladığı zaman en az 2 hafta sürüyor. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
Göğüste sıkışma hissi ve ağrı gibi yakınmaların kalple veya başka organlarla ilgili olup olmadığı araştırılmalı ve bir hastalık bulunamıyor ise sinirsel nedenlere yönelinmelidir. İlk ve sonbaharlarda mide ile ilgili yakınmaların arttığı bilinir. Sizde de ülser veya benzeri bir sorunu olabilir. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır. Aynı zamanda İç Hastalıkları Uzmanı da olan Gastroenterologlar mide yakınmalarınız ile birlikte göğüs ağrılarınızın nedenlerini de araştıracaklardır. Geçmiş olsun. Helicobacter pylori ve pankreas
Eşime helikobakter pylori+ pankreasının en ileri derece hasta olduğu tanısı konuldu. (Ankara Numune Hastanesi'nde). Cerrahi müdahale şansının olmadığını söylemişler. Eğer olursa direk kana karışıp zehirleme yapar denilmiş. Çok kafama takıyorum. Böyle bir durumda ne yapabiliriz?
H. pylori ile pankreas hastalıklarının bir ilgisi yok. Eşinizin pankreasında ne hastalığı olduğunu da belirtmemişsiniz. Pankreasın ileri derecede hasta olması bir anlam ifade etmiyor. Cerrahi sırasında kana neyin, niye karışacağı da anlaşılmıyor. Verdiğiniz bilgiler son derece kısıtlı ve birbiriyle bağlantılı değil. Sorularınızı sizi takip eden hekime sormanız daha uygun olacaktır. Geçmiş olsun. Kabızlık
Sürekli karnım şişiyor, sabah giydiğim kıyafeti öğlen giyemeyecek kadar şişiyorum. Gazımı çıkarmada fazla sorunum yok, kabızlık sorunu yaşıyorum. Ne yapmalı, hangi bölüme gitmeli, ne gibi tedavi uygulanmalıdır?
Kabızlık ve karında şişlik Türk insanının %17'sinin ortak derdi. Üstelik bu yakınmalar ilerleyen yaşla birlikte giderek artıyor. Bu yakınmalar nedeniyle bir Gastroenterohepatologa başvurmanız uygun olacaktır. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Taşikardi nedir, bunun için ne almalıyız?
Taşikardi kalp hızının dakikada 100'ün üzerinde olmasıdır. Kalp hızını artıran nedenlerin araştırılarak teşhise göre tedavi başlanmalıdır. Sık dışkılıyorum
Hocam merhaba, günde 3-4 kez büyük tuvalete gidiyorum. Tabii ki herhangi bir sorun yok ama sağlık yönünden normal mi? Çünkü birçok insan günde 1-2 kez gider ama benim fazla olduğu için merak ediyorum. Saygılar sunarım.
Günde 3 ya da daha az sayıda dışkılama normal olarak kabul edilir. Eğer küçük yaştan beri bu sıklıkta tuvalete gidiyorsanız bu sizin için normal sayılır. Kronik bronşitim var
40 yaşındayım. Kronik bronşitim var. Sigarayı 2 ay önce bıraktım. 1 haftadır göğsümde ağrılar oluyor. Balgam pek yok. Bundan 1 ay önce balgamda çok küçük kan vardı ancak balgamda mı yoksa tükürükte mi anlayamadım çünkü genelde dişlerim çok kanıyor. Bu göğüs ağrılarım neyin işareti olabilir? Saygılarımla…
Göğüs ağrısı olan birinde kalp hastalıkları başta olmak üzere araştırmalar yapılmalıdır. Göğüs ağrınızın nasıl olduğunu anlatmadığınız için fazla bir yorum yapmak mümkün değil.
Kronik (müzmin, süregen) bronşitiniz olması nedeniyle sigarayı bıraktığınız iyi olmuş. Gerçi kronik bronşit denildiğine göre uzun yıllar süresince akciğerlerinizle ilgili yakınmalarınızın olmasına rağmen sigara içmeyi sürdürmüş olmanız akciğerlerinizi büyük oranda harap etmiş ve fonksiyonları geri dönülemez biçimde bozmuştur. Ama bu dakikadan sonra yapacak bir şey yok elbette. Öksürükle birlikte balgam çıkıyor ve bu balgamda kan görüyor ise önemlidir ve tetkiki gerekir. Kanın nereden geldiğini ayırt edemiyorsanız Bir Göğüs Hastalıkları Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca diş etleri ile ilgili sorunlarınızı da ihmal etmeyin ve bir Diş Hekimine başvurun. Midem şişiyor
Midemde şişkinlik ve ara ara bulantı var. Açlık hissettiğim halde yemek yiyince çok fazla şişkinlik hissediyorum. Sebepleri ne olabilir? Teşekkürler…
Eşimin midesi sürekli ağrıyor ve şişlik var. Bilgi alabilir miyim?
Yemek yemekle birlikte yakınmaların ortaya çıkması midenizin koşullarının bozulduğunun bir belirtisidir. Ülser, gastrit, erozyonlar, asit fazlalığı ve fonksiyonel (sinirsel) durumlar bu yakınmalara neden olabilir. Bu nedenle tetkik edilerek tedavi edilmelisiniz. Mutlu günler. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |