Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Zayıflamak istiyorum (Sorularınızın yanıtları) 7 kilo fazlam var. Herbal ürünlerini kullanmayı düşünüyorum. Herhangi bir sakıncası ya da yararı var mı sizce?
Kilolarınızdan kurtulmak istediğinize göre ideal kilonuzun üzerindesiniz demektir. "Herbal" ürünler adı altında bir grup preparatın zayıflatıcı etkisi olduğu belirtiliyor. Günün belli saatlerinde bazı vitamin, mineral ve proteinli maddeler içeren bu ürünler tüketilecek ve bunun yanında her türlü meyve ve sebze serbest olacak.
Pratik olarak düşünür isek; zayıflamasını istediğimiz kişilere ne öneriyoruz;
- Aç kalmayın, bol bol meyve sebze yiyin, bunun yanında proteinsiz kalmayın (yağsız yoğurt, peynir vs...), yağları azaltın, karbonhidratları (ekmek, şeker vs...) azaltın, egzersize başlayın.
- İster herbal ürünlerle, isterseniz herhangi bir diyetle bol meyve sebze yemeye ve egzersize başlarsanız zaten zayıflarsınız.
- Bu uğurda diyetisyenlere, ilaçlara, dergilere bol para harcarsanız zayıflamasanız da cüzdanınız hafifleyeceğinden kilo verme amacınıza dolaylı da olsa ulaşmış olursunuz.
Sonuç: Her şeyi yiyin (daha önce yediklerinizden sadece %10 - 20 daha az), meyve sebzeyi artırın (daha önce yediklerinizden %10 - 20 daha fazla), Yürüyün (her gün yaptıklarınıza ek olarak 30 dakika). Ayda 1/2 kilo... Yılda 6 kilo... Yapabilirsiniz... Sağlıkla kalın. Midemde yanma ve acıma, bazen de sıklıkla değil ama bulantı oluyor ama kusma yok. Midem ağrınca ellerim ve ayaklarım buz gibi oluyor. Endoskopiden korktuğum için hastaneye gidemiyorum, nedeni nedir acaba?
Hastaneye gidince size zorla endoskopi yapmazlar. Başvuracağınız hekim yakınmalarınızı dinler, öğrenmek istedikleri açısından sorular sorar, muayenenizi yapar ve hastalığınızın tanısına yardımcı olacak tetkikleri ister. Sonuçlara göre de bir karar verir. Bu tetkikler arasında endoskopi gerekli olursa o da istenir. Ancak yaptırıp yaptırmamak size kalmış bir durumdur. Endoskopik işlemle ilgili olarak aşağıdaki yazıyı okuyunuz lütfen. Bayıltılarak endoskopi yaptırmak istiyorum
Sabahları mide yanması ve bulantı ile uyanıyorum. Artık günlük yaşantımı çok etkiliyor bu durum. Ufak bir lokma bile gelip gidiyor sürekli. Gastrit tedavisi aldım ama faydası olmadı. Reflü için de ilaç kullandım ama hala aynı şikayetlerim devam ediyor. Sigara kullanmıyorum ve düzenli besleniyorum. Yatmadan 2 saat önce bir şey yemiyorum. Asitli içeceklerden, çaydan, kahveden hep uzaktım zaten. Gebeliğim de yok ama sürekli bulantı ve yediklerimin geri gelmesi hissini yaşıyorum. Mide kanseri belirtilerini ve bayıltarak endoskopi yapılabilir mi öğrenmek istiyorum. Teşekkürler…
Yakınmalarınız nedeni ile gerekli olan endoskopik tetkikin yapılmasını istemediğiniz ve bu nedenle doğrudan ilaç tedavisi verildiği anlaşılıyor. Bayıltılarak (genel anestezi altında) endoskopi yapılabilirse de çok gerekli olmadıkça böyle bir uygulama yapılmıyor. Çünkü işlem ağrısız ve soluk alıp vermekle de bir ilgisi yok. Yumuşak bir cihazla yemek borusundan giriliyor, bu nedenle boğazda yabancı cisim nedeniyle öğürmeden başka bir sıkıntı olmuyor. Üstelik bazı merkezlerde (tümüyle bayıltma yerine) hafif yatıştırıcı ilaç verilerek bu işlem rahatlıkla yapılıyor. Deneyimli Gastroenterologların bu işlemi ortalama 3 dakikada tamamladıklarını belirtmeliyim (dünya standardı da 3 dakikadır). Reflü ve mide ile ilgili yakınmalar açısından endoskopik tetkik sonunda sağlıklı bir sonuca varılacaktır. Ayrıca yakınmalarınıza sağlıklı çözüm bulunabilmesi için Gastroenteroloji Uzmanlığı olan bir birime yoksa İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Sabahları midem bulanıyor
Sabah kahvaltılarını yapamıyorum. Midem çok bulanıyor, işe giderken kahvaltı yapamıyorum.
Yakınmalarınız nedeniyle mide yönünden tetkik edilmeniz düşünülürse de bağırsak parazitleri ve sigara da bu tip yakınmalara neden olabileceğini unutmamalısınız. Geçmiş olsun. Kabızlığım var
Nevzat Bey ben 24 yaşındayım. İlkokul çağlarından beri kabızlık problemi yaşıyorum. Şişkinlik, şiddetli ağrı, bulantı ve kusma şikayetlerim oluyor. 15 gün bazen 20 günde bir tuvalete çıkabiliyorum. Geçen sene Haziran ayında üroloji uzmanına gittim. Dışkı, idrar ve kan testleri yapıldı. Sonuçta kıl kurdu tespit edildi. 3 ay tedavi oldum. Sonrasında Zelmac, gaz giderici ve antibiyotik tedavisine 3 ay boyunca devam etmem gerektiği söylendi. Antibiyotiği 2 kez kullanmam sonucu alerji oldum ve bıraktım. Zelmac ve gaz ilacına 2 ay devam ettim. Bıraktıktan sonra yine kabızlığım devam etti. Bu konuda bana nasıl yardım edebilirsiniz? Önerebileceğiniz hastane var mı? Yanlış tedavi olmak istemiyorum. 6 aylık hamileyim ve sonrasında tedavi olabileceğim sanırım. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
Kabızlığınızın ileri derecede olduğu görülüyor. Üstelik gebelikle birlikte bu yakınmalarınız da artabilecektir. Bağırsak yakınmalarınız nedeniyle niçin Üroloji bölümüne başvurduğunuz anlaşılmıyor. Sorunlarınızın çözümü için bulunduğunuz yerde tam donanımlı bir hastanenin Gastroenteroloji Bölümüne başvurmalısınız. İshalim geçmiyor
Merhaba, Ankara'dan yazıyorum. 27 yaşındayım. 65 kiloyum. Bende yaklaşık iki yıl önce ishal, karın bölgesinde ve boşluğunda ağrı, aşırı gaz, gürültü ve zayıflama başladı (Ayda 2 kilo gibi). Zaman geçirmeden gastroenteroloji uzmanına gittim. (Özofagogastroduodenoskopi) Sonuç: Eroziv Pangastrit. (Kolonoskopi) Sonuç: İshal Etyoloji (Rektosigmoidoskopi) Sonuç: İnternal hemoroid. Sonuç: Eroziv Pangastrit. İshal için gaitada parazit ve gaita kültür tahlilleri, ayrıca gerekli kan tahlilleri yapıldı ve doktor çıkan sonuçların ishale sebep olamayacağını söyledi ve bunların psikolojik olduğunu dedil. Bu arada hiçbir ilaç kullanmadan ishal dört ay sonra kendiliğinden kesildi. Daha sonra mide ve bağırsak ilaçları kullandım. Debridat, Seskaljin, Gaviscon, Reflor, Pulcet, Biteral vb ilaçlar kullandım ama hiçbir sonuç alamadım. Şu an hala bağırsakta aşırı gurultu, gaz, zaman zaman ağrı oluyor. Tuvaletimi ise hafif sulu, mukuslu yapıyorum. Ne yapabilirim?
İshal araştırılması oldukça karışık ve uzun süren bir durumdur. Anlattıklarınıza bakılarak (organik hastalıkların ekarte edilmesi ile) sinirsel kanısına varmak için biraz daha tetkik yapılması gerektiği düşüncesindeyim. Özellikle kolonoskopik işlem ile kalınbağırsağın geçilerek incebağırsağa girilmesi ve buradan biyopsi yapılması, gerekirse incebağırsak pasaj grafisi çekilmesi ve emilim kusurları açısından duodenum biyopsisi yapılması gibi basamakların geçilmesi gerekli diye düşünüyorum. Bu nedenle tam donanımlı bir hastanenin Gastroenteroloji Kliniğine başvurmanızı öneririm. Başvuracağınız ve sonuç alacağınız tek branşın Gastroenteroloji olacağını unutmayın. Geçmiş olsun. Eşim kortizon kullanıyor
Eşim emes hastası. Şu an kortizon tedavisi uygulanıyor. Tuzsuz diyet uygulanıyor ama vücutta suni bir şişlik var, öneriniz nedir? Teşekkürler…
Kortikosteroid maddesi bedende tuz ve su tutulmasına neden olur bu nedenle steroid alanların tuzsuz yemesi önerilir. Ancak bu ilaç kullanılırken bedende ortaya çıkan şişlik yalnızca tuz ve su tutulmasına bağlı değildir. Bununla birlikte ense, omuzlar, karında ve yüzde (ay dede yüzü) yağ toplanması nedeniyle de bir şişme görülebilir. Geçmiş olsun. İyi günler hocam, annem rahatsızdı. Doktor önce reflü hastalığınız var dedi, bir yıl tedavi gördük. Daha sonra safra kesenizde taş var dendi. Ameliyat olmak için gidince de tahlil sonuçlarına göre anneniz kan kanseri dendi. Çok korkuyorum. Tahlil sonuçları: Yaş:42 Biyokimya IgG 3618,7 mg/dL 700-1600, İDRAR: Normal, AST 25 U/L, *ALT 91 U/L *T. Protein (9.08) g/dL Alb (4.13) mg/dL *Glob (4.95) mg/dL *D.Bil. (2.76) mg/dL 0-0.2 *Sedim 64 mm WBC: (6.5) 10^3/uL NE% 54.9 , MO% (7.9) EO% 2.0 BA% 0.4 RBC (4.39) HGB(g/dL) (14.7) g/dL HCT (%) 41.9, PLT 332 10^3/uL. Şimdiden teşekkürler ediyorum.
Yukarda yazılan tetkiklere baktığımızda Hct:% 41, WBC: 6.500/mm3 ve Plt: 332.000/mm3. Bu sonuçlara bakarak kan kanseri demek mümkün değil. Annenizi takip eden hekime kan kanseri diyerek ne kastettiğini soracak olursanız size gerekli bilgiyi verecektir. Geçmiş olsun. Sayın doktor bey benim 15 yaşında lise 1. sınıfa giden bir oğlum var. Haftada bir ya da 15 günde bir benim midem ağrıyor diyor. Önceki yıl bir defa doktora götürdüm. Bir şeyi yok dedi. Başka bir hastalık belirtisi de yok yani kramp, ateş, ishal, kusma ama tekrarlayan bir mide ağrısı var. Ne yapmam lazım? Saygılarımla…
Tekrarlayan mide ağrısı ifadesi bir kanı oluşturabilmek için çok çok sınırlı. Neresi, ne kadar süreyle ağrıyor, nasıl bir ağrı ve nasıl geçiyor? Hem sorular sorulmalı hem de ağrı sırasında muayene ve tetkikler yapılmalı. Aksi halde bir yorum yapmak mümkün değil. Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |