Ülserde perhiz (Sorularınızın yanıtları) Hocam bende 6 sene önce onikiparmakbağırsağındaki 1 cm çapında ülser tespit edildi. Ben ne içmeliyim yemeklerde? Süt de zararlıymış, cola kahve çay yasak biliyorum ama soda içebilir miyim? Ne içeceğim, ne yiyeceğim? Şimdiden teşekkürler...
Ülserli hastalara perhiz vermiyoruz. İstediğiniz her yemeği yiyebilir, her içeceği içebilirsiniz. Ülserdeki perhizler tarihe karıştı. Eskiden acı, ekşi, kızartma, baharat gibi besin maddeleri yasaklanıyordu. Yenilen besin maddelerinin mide patolojilerinin üzerine fazla etkili olmadığı gösterildiğinden her türlü yemeği yiyebilirsiniz. Mide rahatsızlığı olan bazı hastalarda çok az sayıdaki besine karşı rahatsızlık hissi bulunabilir ki bu durumda (her kişide farklı olabilen) dokunan yiyecekler azaltılabilir. Bu nedenle belli bir liste vermek anlamlı değildir. FMF hastasıyım
Ben FMF hastasıyım. Kolsişin sabah 1, akşam 2 alıyorum. Yalnız hastalığım 40 yaşından sonra fark edildi. Bundan dolayı da hastalığımın bana vermiş olduğu zararları daha fazla oldu. Halsizliklerim ve vücudumun şişlikleri fazlasıyla artıyor ve ayrıca göğüslerim fazlasıyla büyüdü. Ben bu konuda sizden yardım ve bilgi istiyorum, teşekkürler, iyi çalışmalar…
FMF hastalığında komplikasyonlar (istenmeyen durumlar) gelişebilir. Bunun ana nedeni amiloid denilen bir maddenin organlarda birikmesi ve biriktiği organda ortaya çıkardığı hasarla orantı olarak verdiği rahatsızlıktır. Halsizlik ve vücutta şişmenin FMF'in bir komplikasyonu mu yoksa başka bir hastalık mı araştırılması gerekir. Bunu dışında FMF hastalığında göğüslerde büyüme beklenmez. Takip eden hekiminize sorunlarınızı iletmeniz gerektiği düşüncesindeyim. Kabızlığım var
Merhaba, ben 21 yaşındayım. Yaklaşık 2-3 yıldır kabızlık çekiyorum ama bu süre zarfında normale döndüğü de oldu ama 1 aydır çok kabız oluyorum ve 4-5 günde bir tuvalete çıkıyorum. Karnımda fena halde şişlik ağrı ve çok da gaz oluyor. Bende birda gastrit var, o yüzden patlayacak gibi oluyorum. Bu aralar mide problemlerim de başladı, çok yanma oluyor. Kabızlık da neden olabilir mi ? Bir de bundan 3 ay önce devamlı kabız oluyordum ve aniden kanlı ishal oldum, doktor bağırsaklarımın zedelendiğini söyledi. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Midenizdeki gastrit ile kabızlığınız arasında bir ilişki yok. Her ikisi farklı durumlar ve belirtileri de farklı. Mide sorunlarınız için Endoskopi (Gastroskopi) yaptırmalısınız. Kabızlık açısından da kalınbağırsaklarınızın araştırılması gerekir. Kanlı ishal geçici olmuş ise bunun mikroorganizmalara bağlı olma olasılığı çok yüksek. Sonuç olarak mide ve bağırsak hastalıkları konusunda uzmanlaşmış olan Gastroenterologlara başvurmanız yararlı olacaktır. Mutlu günler. Spastik kolit
Doktora gidip dışkılama problemim olduğunu söylediğimde spastik kolit teşhisi koyarak 'famodin ve duspaltin' adlı ilaçlarla üç aylık tedavi uyguladı. Benim problemim dışkılama ihtiyacımı giderdikten sonra tekrar aynı şekilde sanki dışkılama yapmamış hissi doğması ve bunun sonucunda günlük yaşamımda sürekli dışkılama ihtiyacımın olduğunu hissetmemdir. Fakat ihtiyacımı gidermek istediğimde tuvalete gittiğimde ihtiyacımı gideremiyorum, acaba siz bu rahatsızlığın giderilmesi konusunda bana ne önerirsiniz, yani hangi tedavi yöntemini?
Bağırsağınızın ve özellikle son kısmının araştırılmasının yararlı olacağı kanısındayım. Öncelikle Baryumlu bir kolon grafisi ile o bölgenin görüntülenmesi gerekir. Dışkılamadaki sorunlarda bağırsakların belli açılarının kaybolmasının yanı sıra o bölgedeki genişlemeler de bu tip yakınmalar yol açabilir. Bunlarda bir anormallik bulunmazsa spastik kolon düşünülebilir ve ona yönelik tedaviler başlanır. Tedavi yöntemine geçmeden önce bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanızın yararlı olacağını düşünüyorum. Kabızlığım var
2.5 sene önce sezaryenle doğum yaptım ve hamilelik dönemimde başlayan kabızlık sorunum hala devam etmekte. Gittiğim doktorlar herhangi bir test yapmadan 'duphalac' verdiler. Karın ağrısı yaptığı için kullanmıyorum. Karnımda şişkinlik de var, gaz rahatsız ediyor. Keten tohumu kullanınca rahatlıyorum. Bana doğal bitkilerden ne iyi gelir? Teşekkürler.
Kabızlık açısından öncelikle tetkik edilmelisiniz. Rutin tetkikler ve kalınbağırsak grafisinden sonra gerekli tedavilere başlanmalıdır. Bu arada kabız olan hastalarıma posa bırakan yiyecekler, kepekli ekmek, bol meyve ve sebze ile birlikte özellikle kayısı, incir, erik ve (kabuklarıyla yenmek kaydıyla) elma öneriyorum. Bol su ve düzenli yürüyüşler de çok önemli. (Bu arada muzun kabızlık yapabileceğini anımsatmakta yarar görüyorum). Sağlıklı olun mutlu kalın. Sürekli gazım oluyor
Nevzat Bey, sol kürek kemiğimin olduğu yer çok ağrıyor ve sürekli gazım oluyor. Geğirme hissi duyuyorum, bunu bir şey yerken ya da otururken de çok hissediyorum. Endoskopi yaptırdım, reflüye benzer bir şey çıktı, ilaç kullandım fakat geçmedi. Gazım sırtımın sol tarafı ağrıdığı zamanlarda daha çok oluyor, bir de bununla beraber ağrıdığı zamanlarda ara ara derinden gelen öksürüğüm ve ağzımda yarım balgam oluyor ve sökemiyorum. Dahiliye doktorlarına da gittim, bir ara bronşit dediler. İlaç kullanıyorum, yine geçmiyor. Bunun nedeni ne olabilir? Bir de bende boyun düzleşmesi mevcut, boyun ve kürek kemiğim arası mütemadiyen gergin. Bununla bir ilgisi olabilir mi acaba?
Bir insanda sürekli gaz olmaz. Midede o kadar çok gaz bulunmaz. Midedeki hava bir-iki kez geğirmekle biter. Eğer çok gaz çıkarıyor iseniz hava yutuyorsunuz demektir ve bu bir hastalık değildir. Hava yutmayacaksınız. Aşırı geğirmenin midedeki hastalıklarla bir ilgisi yoktur. Midede biriken (ancak birkaç kez geğirmekle çıkan) gazlar nedeniyle sırtta solda ağrılar ortaya çıkabilir. Boyundaki düzleşme de bu ağrılara neden olabilir. Bir Fizik Tedavi ve Gastreonteroloji Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır. Geçmiş olsun. Göğsüm ağrıyor
Hocam saygılar, benim şikayetim 2 sene öncesinden başlıyor. Ağzımdan berbat bir koku ve sol göğsümde ara ara sancıyla doktora gittim. Üşüttüğümü, kokunun da 12 parmaktan olduğunu söyledi. Verdiği ilaç kokuyu giderdi fakat sol göğsümdeki ağrı giderek arttı ve daha sonra sağ göğsümde ara ara olmak kaydıyla başladı. Ağrılar zaman zaman o kadar arttı ki sanki ölecek gibi oluyorum. Erken yorulma, karında şişlik, bazen kusma hissi az da olsa oluyor. Bu yüzden psikologa göründüm, nafile. En son endoskopi istendi, sonuç reflü gastrit ve bulbit 3 ay süren ilaç tedavisi ve yine aynı şeyler… Göğüs ağrısına devam. Hocam bana yardımcı olursanız sevinirim. Yazın biraz daha az ağrı fakat kışın bazen dayanılmaz oluyor. Saygılarımla…
Göğsün sol tarafında olan ağrılarda kalp, akciğer, yemek borusu, kas ve iskelet sistemi ile sinirlere ait patolojiler araştırılır. Reflü, gastrit ve bulbit bu yakınmalara yol açmaz. Ağrılarınızın araştırılması için İç Hastalıkları Uzmanı da olan Gastroenterologlar size yardımcı olacaklardır. Bulunduğunuz yerde bir gastroenterohepatologa başvurmanız gereklidir. Geçmiş olsun. Merhaba doktor bey, benim sorunum eşimin yüzünün sürekli kırmızı olması. Bacaklarında ağrı, göğsünde ağrı arada sırada da geceleri kolunda uyuşma oluyor. Yalnız yemeklerde çok tuz kullanıyor. Herhangi bir işi ve egzersizi yok. Genellikle akşamları 250 gr. yakın çiğdem yiyor. Aşırı yemek yiyor. Bunun için bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar.
Göğüste ağrı, kollarda uyuşma ve yüzde kızarma diye aktardığınız yakınmaların neden kaynaklandığı ancak iyi bir muayene ve tetkiklerle söylenebilir. Bu nedenle bir İç hastalıkları Uzmanına başvurmalı ve sorularınızı sormalısınız. Sağlıklı günler diliyorum. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |