05-05-2010, 01:09 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Üşüttüğümde karnım şişiyor (Sorularınızın yanıtları) Merhabalar. Nette yaptığım bir araştırma sırasında bir yazınızı okudum. Sizinle irtibata geçmeyi uygun buldum. Benim sıklıkla karşılaştığım bir sorun, bazen karnımda şişkinlik ve gergin bir baskı, sertleşme bazen de sancı mevcut oluyor. Ben genelde bunu üşütmüş olmama yoruyorum ama başka bir nedeni olup olmadığını merak ediyorum. Bağırsaklarımın aşırı hassas olduğunu düşünüyorum, belime değen ufak bir esintinin bile yettiğini düşünüyorum. Tabii neden üşütmemse… Eğer nedeni konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.
Karında sancı, sertlik hissi ve şişkinlik kalınbağırsaklarınızdan sorununuz olduğunu düşündürüyor. Bu yakınmaların soğuk havalarda artması mümkün ancak en önemlisi altta yatan durumun tetkik edilerek ortaya konması. Gerçekten de bağırsaklarınızı hassas olarak niteleyebilirsek de bu hassasiyeti yalnızca soğuğa bağlamak mümkün değil. Bu nedenle bağırsak hastalıkları üzerine çalışmakta olan Gastroenteroloji Uzmanlarına başvurmanız sizin açınızdan yararlı olacaktır. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Ülseratif kolit ve diyet Sayın hocam, bana 6 ay önce ülseratif kolit teşhisi konuldu ve tedavi başlandı. Salofalk 500 kullanıyorum. Sıklıkla kanamalarım devam ediyor, arada bir duruyor. Yani 2 hafta yok ve sonra 2 hafta yine kanama oluyor. Benim size sorum, ülseratif kolit hastalarının yememesi gereken lifli gıdalar, çiğ sebze ve meyveler haricinde neler yemem gerekir. Biraz kilom da var. Bunların dışında yediğim her şey kilo yapıcı şeyler. Ne tür gıdalarla beslenmem gerekir bilgi verirseniz çok memnun olacağım. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Hastalığınız için uygulanan tedaviye rağmen yakınmalarınız sürüyorsa tedavinizin gözden geçirilmesi gerekir. İçtiğiniz Salofalk tek başına yeterli gelmiyorsa tedaviye başka ilaçların da eklenmesi gerekir. Sizi takip eden hekimin branşını merak ediyorum. Anlaşıldığı kadarıyla yetersiz ve etkisiz bir tedavi altındasınız. Halbuki hastalığınız çok önemli ve ciddi olarak takibi gerekir. Yeterli ve etkili tedavi olabilmeniz için mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanınca takip edilmelisiniz. Hastalığın remisyon (baskı altındaki) dönemlerinde özel bir perhiz önermiyoruz. Sütü tolere edemeyenlerin bu besin maddesini tüketmemesi gerekir.
Genel olarak az yağlı ve az şekerli beslenmek daha uygun olacaktır. Bunun dışında hastalığın "aktif dönemlerinde" sebze ve meyvelerin yenmemesi gerekiyor. Sonuç olarak doğru hekimle birlikte doğru tedavi ile hastalığınızın baskı altına alınmasından sonra istediğiniz her yemeği yiyebilirsiniz. Diyetinizi Gastroenterologunuzla görüşmenizde yarar olacaktır. İki gündür müthiş bir gaz sıkıntım var. Karnımda şişlik ve ağrım var. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.
Yakınmalarınız kısa sürede geçecek olursa sorun yoktur. Ancak devamı halinde doğal olarak bir Gastroenteroloji (yoksa İç Hastalıkları Uzmanına) başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Kolonoskopi yaptırmam gerekli mi? Aşırı kabızlık problemim var fakat tuvalete çıkabildiğim zamanlar bile karnımın şişliği inmiyor, sanki hamile gibi oluyor. Düzenleyici ilaçlar kullanmama rağmen şikayetlerimden kurtulamadım. İlaçtan sonra eğer devam ederse doktorum kolonoskopi çekileceğini söyledi ama bunu yaptırmak istemiyorum. Kolonoskopi gerekli mi? Bağırsaklarımda tümör olmasından da korkuyorum bana yardımcı olur musunuz?
Kabızlık ve karında şişkinlik yakınması günlük yaşamı oldukça etkileyen bir durum. Uzun süreden beri devam ettiği anlaşılan ve eski deyimle "spastik kolon" adı verilen rahatsızlığınız ve kabızlık ile şişkinliğiniz için yapılacak tetkik Baryum'lu kalın bağırsak filmi ve diğer rutin kan tetkikleri olmalıdır. Bu tetkiklerden sonra "gerekirse" kolonoskopi yaptırılabilir (ki genellikle gerekmez). Yakınmalarınız bağırsak kanserini düşündürmüyor (sa da yine de hekim kontrolünde olmanız gerekmez mi?). Hastalıklardan korkmak yerine yakınmalarınız ile ilgili olarak bu konunun uzmanı olan Gastroenterologlarla iletişim içinde olursanız iyi olur. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Sürekli bir kusma ihtiyacı içerisindeyim. Ara ara midemde kramp şeklinde kasılmalar oluyor. Ağrı, sancı ve ağız kokusu var. Ne yapabilirim? Teşekkürler.
Midede ağrı, bulantı, kusma ve ağız kokusu için en başta mide hastalıkları açısından tetkik edilmeli ve endoskopi yaptırmalısınız. Bulunduğunuz yerde, endoskopinizin bu konunun uzmanı olan Gastroenteroloji Uzmanlarının yapmasına özen gösteriniz. Geçmiş olsun. Sayın hocam, ben 9 yıldır Crohn hastasıyım. Yaklaşık 1,5 yıl önce kolostomi ameliyatı oldum. Şu an total kolostomim var. Acaba tekrar kolostominin kapatılma olasılığı var mıdır? Varsa ne şekilde olabilir? Beni cevaplarsanız çok sevinirim. Saygılarımla.
Operasyonu niçin olduğunuzu belirtmemişsiniz. Bu konuda yorum yapmam mümkün değil. Kolostominin yeniden kapatılıp kapatılmayacağını sizi takip eden hekiminize sormanız en doğrusudur. Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |