Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Hepatit C hastasıyım (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Hepatit C hastasıyım (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız İyi günler doktor bey. 35 yaşındayım ve hepatit c virüsü taşıyorum. 1998 yılında beri kanımda gözüküyor. Karaciğer fonksiyonlarım normal ve sürekli spor yapıyorum. Günde birkaç sigara içerim ve özel günlerde alkol alırım. Futbol oynamamın bir sakıncası olur mu? Bir de ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Hepatit C hastasıyım (Sorularınızın yanıtları)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 01:09 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Hepatit C hastasıyım (Sorularınızın yanıtları)

İyi günler doktor bey. 35 yaşındayım ve hepatit c virüsü taşıyorum. 1998 yılında beri kanımda gözüküyor. Karaciğer fonksiyonlarım normal ve sürekli spor yapıyorum. Günde birkaç sigara içerim ve özel günlerde alkol alırım. Futbol oynamamın bir sakıncası olur mu? Bir de karaciğer değerlerim normal olduğu halde biyopsi yaptırayım mı?

Hepatit c virüsü taşıyan birinde karaciğer enzimleri normal olsa bile karaciğerde harabiyet olabilir. Özellikle uzun süredir varlığını bildiğiniz bu durum için karaciğer biyopsisi veya onun yerine geçebilecek (fibrotest gibi) kan testi yaptırmanız yararlı olacaktır. Yapılan testler sonucunda karaciğerinizde bir sorun var ise tedaviye başlanmalıdır. Bir sorun gözükmüyorsa o zaman futbola devam edebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Işın tedavisi sonrasında ishal

Anneme 1,5 sene kadar önce rahim kanseri teşhisi konuldu. Ameliyatla rahim alındıktan sonra 5 hafta radyoterapi gördü. Tedavinin 2. haftasında sürekli ishal durumu vardı. Tedavi üzerinden 13 ay geçmesine rağmen hala aynı şikayeti var. Bunun yanı sıra mide bulantısı ve kusma baş gösterdi. Devlet hastanesinde çekilen tomografide karaciğerinde hava olduğu saptandı. Bunun üzerine Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Bu konuyla ilgili bizi aydınlatır mısınız? Ne yapmalıyız?

Radyoterapi sonrasında erken ve geç dönemlerde ishal ve kanama (radyasyon enteriti) görülebilir. Özellikle erken dönemde olan akut durumlar genellikle 6 hafta içinde düzelir. Geç dönemde ise (ışın tedavisinden ortalama 18-24 ay sonra) yakınmalar yeniden alevlenir. Annenizin ishal yakınmasının ışın tedavisine ait olup olmadığının (bir gastroenteroloji Uzmanınca) araştırılması gerekir. Karaciğerde normalde hava bulunmaz. Bulunması ancak patolojik durumları işaret edeceğinden araştırılmalıdır. Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğinize göre gerekli araştırmalar orada yapılacaktır. Geçmiş olsun.

Makattan kanama

Merhaba. Bundan 6 hafta önce Ankara'da basur ameliyatı oldum. Ameliyattan bir hafta sonra 40 derece ateşlendim bana ameliyat yeri ili ilgili bir enfeksiyon olduğu söylendi. Beyaz küre 24.000 oldu. 2 gün hastanede yattım iyileştim. 1 hafta sonra makat bölgesinde büyük tuvaletimle kanamam oldu çok şiddetliydi. Kanamamı ameliyatla ilgili olduğu söylendi. 10 gün sonra tekrar kanamam oldu yine ameliyat yerime bağlı olduğu söylendi kan ilacı verilip gönderdiler. Aynı hastaneye kontrole gittiğimde dahiliye doktoru tarafından mide kanaması teşhisiyle koroner yoğun bakıma yatırıldım. 2 ünite kan verildi, 2 gün sonra endoskopiye alındım antral gastrit teşhisi konup kanamanın durdurulduğu söylendi ve aynı gün taburcu ettiler. Dün hemogramım 13 olmuş iyi olduğumu söylediler. Daha önce hiç bir mide şikayetim yoktu. Bugün endoskopi yapılalı 1 hafta oldu kendime ve yediklerime çok dikkat ettiğim halde karnımda ve midemde şişlik, midemde batma ve ağrı, vücudumda aşırı yorgunluk ve halsizlik hissi var. Ne yapmam gerektiği hakkında en kısa zamanda bilgi verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Yazdıklarınızdan anlaşıldığı kadarıyla genellikle sorunsuz olan basur operasyonu sizde biraz karmaşık durumlara yol açmış. Ameliyat yerinde enfeksiyon ve kanama ile seyreden komplikasyonlar gelişmiş ve bunlara yönelik tedaviler uygulanmış. Ancak daha sonra mide kanaması nedeniyle koroner yoğun bakıma yatırıldığınızı yazmışsınız bu durum tam anlaşılmıyor. Koroner yoğun bakıma kalp ile ilgili sorunları olanlar yatırılır. Belki de aşırı kanamadan kalbinizin beslenmesi bozuldu ve sizi oraya yatırdılar. Sonuçta o dönemde 2 ünite kan verilmiş. Bu arada endoskopi yapılmış ancak midenizde kanama lehine bir bulgu saptanmamış. Esasen makattan kırmızı renkli kanamalarda kanama odağı mide değil kalınbağırsaklardır. Mide kanamasında gaita zift gibi siyah olur. Mide kanaması geçirdiğinizi düşünecek belirtiler yazmadığınız gibi endoskopiniz de böyle bir sonuca işaret etmiyor. Bugünlerde halsizlik, midede batma ve karında şişkinliğiniz var ise gereksiz tetkik ve tedavilerden kaçınabilmek için bu konuda deneyimli bir Gastroenteroloji uzmanına başvurmalısınız. Sağlıklı günler diliyorum.

Hepatit B

Merhaba doktor bey. Ben Hepatit B hastasıyım. ALT değerim son 6 aydır 2 mislini geçmemesine rağmen ben ciddi bir karaciğer hastalığı korkusu yaşıyorum. Yaşım 22. Hastalığımı 8 ay önce öğrendim. Son birkaç aydır yorgunluk sonrası sağ üst kadranda hafif ağrı sıkışma hissediyorum. Yorgun olmadığım zamanlarda pek ağrım yok. Bu neden olabilir?

Hepatit B virüsü kişinin bedenine girdiğinde ya atılarak bağışıklık gelişir ya da kişi taşıyıcı olur. Taşıyıcı olan kişilerin bir bölümünde ise sonradan karaciğer hastalığı (kronik hepatit) gelişir. Bu nedenle taşıyıcı olanların düzenli bir biçimde takibi gerekir. Tedavi olunmasını gerektiren Kronik B hepatiti denilebilmesi için;

Altı aydan uzun süreli HBsAg pozitifliği,

Hepatit B virüs-DNA (HBV-DNA) pozitifliği (kantitatif polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) ile 105 kopya/ml, bazen 103 kopya/ml),

Devamlı ya da aralıklı alanin transaminaz (ALT) yüksekliği (son 6 ayda 1 kez 2 kat ya da 2 kez 1.5 kat yükseklik) ve

Karaciğer biyopsisinde kronik hepatitin (nekroinflamatuar aktivite; HAİ > 4) varlığıdır.

Yazdıklarınıza göre karaciğer enzimleriniz (2 kat kadar olmasa da) yüksek seyrediyor. Kanımca size karaciğer biyopsisi yapılmalı ve kriterler tutuyorsa tedavinize zaman geçirilmeden başlanmalıdır. Yurdumuzda (bazı branş hekimleri karaciğer hastalıklarını takip ediyorlarsa da) karaciğer hastalıkları üzerinde yıllardır derinlemesine çalışan tek branş Gastroenterolojidir. Bu nedenle mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun.

Basur (hemoroit)

Basurla ilgili kanamam var. Ağrı ve yanma hissediyorum. Acılı yemek yediğimde ağrılar hissediyorum. Basurumun geçmesi için ne yapabilir? Şimdiden teşekkürler.

Yakınmalarınız nedeniyle öncelikle kabız ya da ishal olmamaya çalışmak, lifli besinlerle beslenmek, dokunan yiyecekler varsa bunlardan kaçınmak gibi genel önlemleri uygulamalısınız. Ayrıca bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Gerekli ilaç tedavisi ile yakınmalarınız geçecektir. Yakınmalarınız geçmez veya sık olarak tekrar edecek olursa hekiminiz sizi uygun branşlara yönlendirecektir. Sağlıklı olun, mutlu kalın.

Çabuk yoruluyorum

Hocam iyi günler. Çok çabuk yoruluyorum ve hemen terliyorum. Aşırı bir şekilde yorulunca da midem bulanıyor fakat kusmuyorum. Sebebini öğrenebilir miyim? Hangi servise başvurmalıyım?

Çabuk yorulma önemli bir belirtidir. Bunun altında birçok hastalık yatabileceğinden bir İç Hastalıkları Uzmanı tarafından ayrıntılı olarak tetkik edilmeniz gereklidir. Geçmiş olsun.

Spastik kolon

İyi günler. Bana 1,5 yıl önce kolonoskopi ile spastik kolit teşhisi kondu. Sol kaburga bitiminde hiç geçmeyen bir ağrı ve acıma var. Doktor bunun hiç geçmeyeceğini söyledi. Ardından sırt ve bel ağrıları başladı. Sürekli bu ağrılardan acillik oluyorum. Ufak bir fıtık ve kalça kireçlenmesi teşhisi kondu. Bir sürü ilaç kullandım ama ağrılarım hiç azalmadı. Bütün iç organ filmlerim de çekildi. Bu şikayetlerim kadın hastalıkları ile ilgili olabilir mi? Sol tarafımdaki ağrını hiç ara vermeden devam etmesi normal mi?

Sol kaburga altında, sırt ve belde olan ağrıların kadın organlarından olma olasılığı zayıf. Yine de bu organa ait (akıntı ve karın alt kadranda sancı gibi) yakınmalarınız varsa bir Kadın Hast. Uzmanına başvurmalısınız. Spastik kolit tanısı konulduğuna göre bu durum günlük yaşamın kalitesini bozan önemli bir durum. Eğer yeterli derecede tetkik edildiyseniz ve spastik kolon tanısı konuldu ise buna yönelik bazı tedaviler almalısınız. Konuyu daha iyi kavrayabilmek için lütfen ilgili başlıklar bölümünde Doktor bey, bende kolit var başlıklı yazımı okuyunuz. Spastik kolon, uygun sabırlı ve deneyimli bir yaklaşımla çözülebilir. Bu nedenle gereksiz tetkik ve tedavilerden sakınabilmek için mutlaka bir Gastroenteroloji uzmanına başvurmalısınız. Sağlıklı olun, mutlu kalın.

Barrett mukozası ve kanser

Benim yeni çektirdiğim endoskopide kısa Barrett, KÖS gevşekliği, gastrit tanısı konuldu. Gaviscon -bir PPİ- birde debridat adında ilaç verildi. İlaçlar bitmeden kontrole çağrıldım. Bu bulgulara göre hastalığım ciddi boyutta mı, tedavi edilebilir durumda mı? Acaba neler yapmalıyım, neler tavsiye edersiniz? Kanser riski olduğunu da söylediler doğru mu? Teşekkürler.

Sizde reflü var ve bu reflü sonunda yemek borunuzda Barrett gelişmiş. Yani mide mukozası yemek borusuna doğru ilerlemiş. Normalde olmaması gereken bir yerde mide mukozasının olması (Barrett mukozası) ile bu alanda (özellikle uzun segment Barrett'te)kanser gelişme riski artar. Bu nedenle bir Gastroenteroloji uzmanınca düzenli takip olmalısınız. Burada, reflüye bağlı Barrett gelişmiş olduğundan akla ameliyat ile reflüyü ortadan kaldırmak ve kanser riskini azaltmak akla gelebilir; ancak yapılan çalışmalarda reflü operasyonlarının Barrett mukozası (dolayısıyla kanser) gelişme riskini azaltmadığı bildirilmiştir. Bu nedenle takibinizin uygun branş hekimlerince yapılması önem kazanmaktadır. Düzenli takip altında olduğunuz sürece korkmanıza gerek kalmayacaktır. Geçmiş olsun.

Oruç tutamıyorum

Bir kaç haftadır midem çok bulanıyor ve ağrıyor. Sabah kalkınca ve akşam yatarken çok bulantı oluyor. Bu yüzden fazla oruç tutamıyorum. Ne yapmalıyım?

Mide hastası iseniz ve verilen tedavilere rağmen oruç tutmakla mide yakınmalarınız artıyor ise oruç tutmamanız ve düzenli olarak tedavi olmanız gerekir. Tedavinizin tamamlanmasından sonra orucunuzu tutabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Şeker hastası için dış ülkede üretilen ilaç tüm şeker hastaları için kesin bir çözüm mü?

Yurtdışında bulunan tüm ilaçlar yurdumuzda ya üretiliyor ya da ithalat yoluyla getiriliyor. Hangi ilaçtan söz ettiğinizi belirtmemişsiniz. Ayrıntı verirseniz daha doyurucu yanıt alabilirsiniz.

Uzun zamandır midemde bir şişlik ve ağrı var. Doktora gittim fakat verdikleri ilaçların bir faydasını göremedim. Ağrı olduğu zaman nefes almakta güçlük çekiyorum ve bu ağrı ve şişlik sürekli devam ediyor.

Mide ve kalınbağırsakta sorun olduğu görülüyor. Bu sorun önemsiz bile olsa birçok kez hekime gidip bir sonuç elde edilemediğinde yakınmalar katlanarak artıyor. Yakınmalarınızın kronikleşmemesi ve işlerin daha karmaşık hale gelmemesi için mutlaka deneyimli bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun.

Endoskopi yaptırdım

Benim uzun zamandır midemde bulantı ve hazımsızlık var. Endoskopi yaptırdım biopsi için parça alındı fakat sonucu henüz çıkmadı. Size endoskopinin tanısını yazıyorum. Gevşek kardia, Pangastrit, antrumda lineer erozyonlar (ilaca bağlı?) ve bulbit evre 1. Acaba rahatsızlığım nedir? Biyopsi için parça antrumdan alındı. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Endoskopinizin sonucuna göre midenizde, ilaca veya asit fazlalığına bağlı olarak küçük yaralar ortaya çıkmış. Bunlar yaşamı tehdit etmez ve doğru ilaç tedavisiyle düzelir. Bu arada midenizde mikrop varsa (H. pylori) bunun da tedavisi gerekecektir. Uygun tedavi ve doğru takip açısından mutlaka bir Gastroenteroloji (yoksa iç hastalıkları) Uzmanına başvurmalısınız. Sağlıklı olun, mutlu kalın.

Dr. Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Kaynak: Ekolay

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks