05-05-2010, 01:12 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| İki kez endoskopi oldum (Sorularınızın yanıtları) Şikayetim mide ağrılarım var. Dr'a gittim. 2 defa endoskopiye girdim, doktor ileri derecede ülser olduğunu, yemek borusunun uzun olduğunu yiyecekler mideye gitmediğini direk bağırsaklara gittiğini söyledi. Dr çekilen filmde tanıyı bulbit yazmış ve kansızlık da var. Kan değerleri çok düşük. Ne yapmamı önerirsiniz? İlginize teşekkür ederim.
Yemek borusu uzun olunca yiyecekler doğrudan bağırsağa geçmez. Size söylenenleri yanlış anlamışsınız. Tanıda bulbit yazıyorsa bu ülser demek değildir. Bu durum onikiparmakbağırsağının mide asidinin yaptığı tahrişin bir ifadesidir. Yazdıklarınız baktığımızda sonuçlarla size söylenenler birbiri ile uyumlu değil. İki kez endoskopi yaptırmak yerine bir kez Gastroenteroloğa gitmeliydiniz. Gereksiz tetkik ve tedavilerden sakınabilmek için uygun branş hekimine görünmelisiniz. Geçmiş olsun. Bronşektazi Arkadaşımın sağ göğsünde ağrı var. Astım ama onunla pek ilgisi yokmuş, bronşektazi diye bir şeymiş. İlerlerse ameliyat olacak. Ama bunun ki azalacak fakat tamamen geçmeyecekmiş. Hayatı boyunca öksürecek mi ya da bunu çekecek mi bilgilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim .
Bronşektazi akciğerde hava yollarındaki genişlemenin bir ifadesi olup normal yapı bozulduğundan aşırı sekresyona (balgama) ve sık enfeksiyona neden olur. Bu genişlemiş bölgeler eskisi gibi olmayacağına göre yakınmaların sürmesi beklenen bir durumdur. Enfeksiyondan korunmak hastalığın ilerlememesi açısından önemlidir. Geçmiş olsun. Mide sarkması Merhaba hocam ben 23 yaşındayım ve 39 kilodayım, 6 senedir kilo alamıyorum gitmediğim doktor kalmadı, hiç bir hastalık bulunamadı sadece doktorlardan biri mide sarkması olduğunu söyledi ve tedavisinin olmadığını sadece hamile kaldıktan sonra miden yukarıya kalkar ve kilo alırsın diye söyledi. Tıpta mide sarkmasının tedavisi yok mu? Kilo almak istiyorum şimdiden teşekkürler.
Mide sarkması zayıflık gibi bir duruma neden olmaz. Altı yıldır kilo alamıyorsanız daha önce kaç kilo idiniz yazmamışsınız. Hamilelikle midenin yukarı çıkmasıyla kilo alacak değilsiniz. Zaten gebelikle belli miktarda kilo almanız beklenir; ancak 39 kilo ile gebe kalmanız önerilmez. Onun öncesinde bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalı ve gerekli tetkiklerinizi yaptırmalısınız. Geçmiş olsun. Merhaba, babam 51 yaşında. Yutkunma sorunu, gaz, yemek yutarken ağrı gibi şikayetleri vardı. Endoskopi yaptırdı. Sonuçta: grade B özofajit, Barrett (?), midede polipler-polipektomi kan tahlilinde değerler normal çıktı. sigara kullanıyor. Saygılarımla.
Yemek borusunun alt bölümünde olan yaralar (özofajit) yutkunma sırasında ağrıya neden olur. Bunu sizi takip eden ve endoskopinizi yapan hekimlerin söylemiş olması gerekir. Sormak istediğiniz nedir anlaşılmıyor. Yine de özofajit takip edilmesi gereken bir durum olduğundan bir Gastroenteroloji Uzmanının gözetimi altında olmalısınız. Geçmiş olsun. Hepatit B tedavisinde direnç İyi günler hocam, benim eşim kronik Hepatit B hastası 2 yıl intron a ve zeffix kullandık. bu ilaçlara direnç gelişti. Doktorumuz ‘yeni ilaçlar çıktı onları deneyeceğiz' diyor. Bu yeni çıkan yeni ilaçlar ne kadar faydalı ve intron a gibi insanı sersemletiyor mu? Eşim çalışmıyor ve 2 çocuk sahibiyiz. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Kronik hepatit B'de halen 4 ayrı ilaç kullanılıyor. PEG İnterferon etken maddeli iğne ile Lamivudine, Adefovir ve Entecavir etken maddeli haplar. Zeffix'e direnç gelişmiş ise ağızdan alınan diğer 2 ilaçtan birinin kullanılması gerekir ki sanırım sizi takip eden hekimler de böyle yapacaklardır. Bu hapların iğneler gibi aşırı rahatsız edici yan etkileri yoktur. Takibinizin bir Gastroenteroloji Ünitesince yapılmasına özen gösteriniz. Geçmiş olsun. Kalbim sıkışıyor Nevzat Bey bazen kalbim sıkışıyor, nefes alamayacak gibi oluyorum. Bir de sürekli ellerim ve ayaklarım morarıyor. Yaz kış hiç ısınamıyorum, doktora gittiğimde kalp kaslarımın çalışmadığını söylemişti, bunun için ne yapabilirim, bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar.
Kalp kaslarının çalışmamasından ne kastedilmiş anlaşılmıyor. Göğüste sıkışma hissi ve nefes almada sorun var ve kalbinizle ilgili bir durum size söylendiğine göre bunu bir Kardiyoloji Uzmanınca değerlendirilmesi gerekir. El ve ayaklarda morarma da kalp ve dolaşım sistemi ile ilgili olabilir. Bu yakınmalarınızı da ilgili hekime belirtecek olursanız sorunlarınız düzelecektir. Kabızlık 5-6 yıldır kabızlık prolemini yaşıyorum, sinirsel kabızlık teşhisi konuldu fakat ilaçlar kullandığım süre içerisinde etkili oldular. İlaçları bırakınca aynı şikayetim devam ediyor. 2 ay önce zelmac önerdiler ancak piyasadan kaldırıldığından devam edemedim. Bu ilacı kullandıktan sonra 1 ayda 6 kilo aldığımı fark ettim. Son 3 yıldır 15 kilo aldım ve önüne geçemiyorum çalıştığım için düzenli beslenemiyorum. Sorunuma bir çare bulabilirseniz çok memnun olurum. Ayrıca sıcak yada soğuk havada vücudum el ve ayaklarım şişiyor.
Kabızlık çözülmesi zor bir problem; ancak lifli besinler, bol su, yürüyüş gibi önlemlerle veya buna ek olarak Zelmac'tan önce kullandığınız ilaçlarla sorununuz ortadan kalkıyorsa bunlara devam etmeniz önerilir. Kilo alma sorununuz kullandığınız ilaçtan önce başladığına göre bunun organik bir kökeninin olup olmadığı araştırılmalıdır. Bütün bu yakınmalar ve el – ayak şişmeleri için aynı zamanda İç Hastalıkları Uzmanı da olan Gastroenterologlara başvurmanız yeterli olacaktır. Geçmiş olsun. Aşırı geğirme Yaklaşık 3 haftadır aşırı derecede geğirmem oluyor. Bir de aşırı derecede bağırsak gazı çıkartıyorum. 6 ay öce KBB doktoruna başvurmuştum. Reflü tanısı koymuştu. ama hiçbir tetkik yapılmadı. O zaman şikayetlerim yoktu. 3 haftadır başladı ve çok rahatsız oluyorum. Gaviscon şurup ve lansor tb kullanırsam şikayetlerim geçer mi? Yoksa bir doktora başvurmam gerekiyor mu? 45 kiloyum. Sigara alkol kullanmıyorum. Düzenli besleniyorum. Ama buna rağmen şikayetlerim devam ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Reflü geğirmeye neden olmaz. Geğirmenizin nedeni başkadır. Reflü ile ilgili yakınmalarda Gaviscon ve Lansor kullanılabilir; ancak bu ilaçları ne dozda ve ne süre kullanılması gerektiğini hekimleriniz kararlaştıracaklardır. Reflü ile ilgili bir tetkik yapılmadığına göre öncelikle buna yönelik araştırmalar yapılmalıdır. Gerek reflünüzün saptanması ve sonrasında takibi gerekse de geğirmenizin sona ermesi için bir Gastroenterologa başvurmalısınız. Sağlıklı günler diliyorum. ALT ve karaciğer Kan tahlili soncu ALT 98.00 U/L (N: 11-35) çıktı, ne anlama geliyor bilmek istiyorum. Teşekkürler.
ALT karaciğer fonksiyonunu gösteren bir enzimdir. Yüksek çıkması çok önemli olup karaciğer hücrelerinin hızlı yıkıldığını gösterir. Karaciğer hastalıkları uzmanları gastroenterologlardır. Bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Safra kesesinde taş Hocam annemin safra kesesinde taş var devamlı geğirti ve yanma yapıyor, ameliyat olamıyor ne önerirsiniz?
Safra kesesi taşı geğirme ve yanmaya neden olmaz. Annenizin yakınmaları başka nedenledir. Dolayısıyla ameliyat olsa bile yakınmaları geçmeyecektir. Tarif ettiğiniz yakınmalar açısından bir Gastroenterologa başvurmalısınız. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |