Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Uyarılar

Prostat kanseri(Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Prostat kanseri(Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Babama 6 yıl önce prostat kanseri teşhisi kondu. Bu yıl yapılan usg ve tomografi ile kemik sintigrafisi sonucu kemiklere karaciğer ve pankreas başına metastaz olduğu söylendi.ancak yapılan biopsi sonucu pankreas başındaki kitlede kanser çıkmadı. Pankreas başı kitlesi safra yolunu tıkadı ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Prostat kanseri(Sorularınızın yanıtları)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 01:12 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Prostat kanseri(Sorularınızın yanıtları)

Babama 6 yıl önce prostat kanseri teşhisi kondu. Bu yıl yapılan usg ve tomografi ile kemik sintigrafisi sonucu kemiklere karaciğer ve pankreas başına metastaz olduğu söylendi.ancak yapılan biopsi sonucu pankreas başındaki kitlede kanser çıkmadı. Pankreas başı kitlesi safra yolunu tıkadı ve sarılık oluşmuştu. Bu nedenle 10 gün önce gastroenteroloji bölümünde ERCP yolu ile ana safra yoluna stent takıldı. Bu işlem sonrası 10 gün içinde babam 3 defa çok koyu renkte kustu ve dışkısı koyu kahverengi, ayrıca göbeğin sağ üst tarafında şişkinlik ve ağrı oluştu. Yemek yiyemiyor ve şişkinlik artıyor. Bu sebeple acil servise götürdük. 10 gün önce hemoglobin 12.40 iken bugün 7.34 olmuştu. Burnundan sonda takıldı ve mide kanaması geçirmiş, ama durmuş denildi ve gastroenteroloji ye yatış verildi. Kan vermek gerekir mi ve bundan sonra ne yapılabilir. Önerilerinizi bekliyorum. Bu arada bilirübin 4.34 ve direk bilirubin 3'e inmiş. Saygılar.

Babada prostat kanseri var ve anlaşıldığı kadarıyla diğer organlara yayılmış. Ayrıca prostat kanserinin yayılmasına bağlı olsun ya da olmasın pankreas başında da bir kütle oluşmuş ve bu ana safra yolunu tıkamış. Bütün bunlar hastanın durumunun iyi olmadığını ve son derece ciddi sorunların sırada olduğunu gösterir. Yapılan işlemler sırasında ortaya çıkan sorunlar hastanın yattığı klinikçe zaten çözümlenecektir. Bu derece önemli durumda olan ve hastanede yatan bir hastanın geçirdiği kanama sonrasında kan verilip verilmeyeceği kararını en doğru olarak ilgili klinik verecektir. Bu konuda son derece yetersiz bilgi ile uzaktan her hangi bir konuda (örneğin kan vermenin gerekli olup olmaması) öneride bulunmak anlamlı değildir. Kan verme ile ilgili olarak genel kural hematokrit değerinin yaşlılarda %30'un, gençlerde ise %25'in üzerinde olmasının istenmesidir. Ama yine de her kliniğin her hastaya yönelik uygulaması farklı olacaktır. Hastanız için bundan sonra yapılacakları takip eden kliniğinizdeki hekimlerle konuşmanız yararlı olacaktır.

Karın ağrısı

2 yıldan bu yana karnımda ve midemde sürekli ağrılar oluyor karnımın üzerine bastırdığım zaman bir zaman sonra bıraktığımda ağrı 1 dakikalık kesiliyor ama yine başlıyor. Doktora gittiğimde sürekli ülserle ilgili ilaçlar veriyor ama bu ilaçların bir faydasını görmedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Karın orta bölümde olan ağrılarda yalnızca mide hastalıkları düşünülmez. Sizde de mide ile ilgili ilaçların kullanılmasına karşın yakınmalarınız sürdüğüne göre başka organlara ait durumların araştırılması gerekir. Özellikle kalınbağırsaklarla ilgili sorunlarda bu tip ağrılar görülebilir. Sonuç olarak bir Gastroenteroloji Uzmanına görünmeniz yararlı olacaktır.

Başta uyuşma hissi

Merhaba Nevzat Bey benim sorunum yaklaşık 8 ay önce başımda kısa ve uzun süreli uyuşmalar oldu kan testi yaptırdım LHD kötü huylu kolesterolüm yüksek çıktı. Bana lipitor 20 mg tedavisi verdiler bunu yaklaşık 2 ay kullandım aradan 2-3 aylık bir zaman geçti. Yine kafamda uyuşmalar üstümde halsizlik oluşuyor. Kan testi yaptırdım bu sefer kolesterolüm 223 çıktı. Bu uyuşmalar sizce nedir? Kolesterol mü tetikliyor acaba kan vermemin kolesterol için bir etkisi olur mu acaba? Teşekkürler.

Başta uyuşma hissinin bildirdiğiniz kolesterol düzeyiyle bir ilgisi yoktur. Halsizlikle birlikte olan bu yakınmalarınızı için geniş kapsamlı araştırılmanız gereklidir. Yüksek tansiyon, hormonal bozukluklar, nörolojik hastalıklar, dolaşım bozuklukları, boyun kemiği, hastalıkları ve bazı organik hastalıklarla birlikte psikolojik rahatsızlıklar da bu yakınmalara neden olabilirler. Bu nedenle öncelikle bir İç hastalıkları Uzmanına başvurmalı ve tetkiklerinizi yaptırmalısınız. Geçmiş olsun.

Öksürük

Merhabalar Doktor Bey, Size annem için bir soru sormak isterim. Öksürükten dolayı doktora gittiğinde akciğer röntgeni istedi ve bronşit tanısı kondu. Sırayla 2 farklı grup antibiyotik denendi ama öksürük kesilmedi, şimdi de iğne verilmiş. Annem şeker, tansiyon ve kalp hastası ve by-pass geçirdi. Bunun için de çok ilaç içiyor. Bu 3-4 gündür aşırı halsizlik, hafif terleme ve fenalık hissi mevcutmuş. Öksürük de devam etmekte. Bize hangi bölüme gitmemiz gerektiğini ve neler olma olasılığı olduğu konularında aydınlatırsanız sevinirim. Saygılar.

Öksürük yakınması her zaman akciğerlerden kaynaklanmaz. Diğer sistemlere ait yakınmalar ve ayrıca kullanılan ilaçlar da bu yakınmaya neden olabilir. Bir Göğüs Hastalıkları Uzmanına başvurmalı ve öncelikle yakınmanın akciğerden kaynaklanmadığına emin olmalısınız. Bu organla ilgili bir hastalık bulunmaz ise öksürüğe neden olabilecek ilaçlar gözden geçirilmeli ve sonrasında da sırasıyla Kulak Burun Boğaz ve gerekirse bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız.

Karında yağ

Mide yağ bağlar mı? Bağlarsa egzersizle eritmek mümkün müdür yoksa tıbbi bir uygulama mı lazımdır?

Mide yağ bağlamaz. Yağ karında deri altında ve bazı iç organların çevresinde oluşur. Oluşan bu yağların giderilmesinin yolu az yağlı yemek, ideal kiloya inmek ve egzersizdir.

Hemoroid

Benim sorunum annemin hemoroit hastalığının bir türlü tedavi edilememesi. Annem iki kere ameliyat olmasına karsın hala sorununa çözüm bulamadık acıma, kasınma, yanma ve kanama hala devam ediyor. İdrar için tuvalete çıkınca bile zorlanma hissediyor. son amelıyatı ıkı sene once oldu fakat şikayetleri hala devam ediyor. Bize yardımcı olabilir mısınız?

Hemoroit için uygulanan ilaç tedavisi yetersiz kalıyorsa diğer tedavi seçeneklerine geçilmelidir. Bunlar arasında damarların bağlanması, ilaçla yakılması gibi yöntemler ve cerrahi girişim bulunmaktadır. Yakınmalar sürüyorsa yapılacak iş yine bir Genel Cerrahi Ünitesine başvurmak olmalıdır.

Geğirme

Saygı değer hocam merhabalar. Benim aylardan beri yaşadığım problemi size arz etme gereği hissettim. Yemekten 2 veya 3 saat sonra müthiş bir acıkma ile karşı karşıyayım. Geceleri ağzımdan su akıyor. Ayrıca aşırı gaz problemim var. Özellikle geğirme denilen illetten nasıl kurtulacağım bilemiyorum. Doktora gittiniz mi derseniz evet gittim. Ama verilen ilaçlar tedavimde bir çare olmadı. Ramazan ayı yaklaşıyor ve ben kara kara düşünüyorum ne yapacağım diye. Lütfen bu konuda beni aydın bilgilerinizle aydınlatırsanız çok sevinirim. Ayrıca yaşım da 22 efendim. Şimdiden başarılar ve saygılar hocam...

Aşırı acıkma hissi mideden de kaynaklanabilir (parazit gibi) başka hastalıklardan da. Yine de en başta mide koşullarınızın gözden geçirilmesi gerekiyor. Bunun dışında geğirme denilen illetten kurtulmak istiyorsanız hava yutmayacaksınız. Geğirme bir hastalık değildir, hava yutmanıza bağlıdır. Bu nedenle bu durumun bir tedavisinin olmadığını bilmelisiniz. Ramazan ayı geliyor diye kara kara düşünmenize gerek yok çünkü bir hastalık varlığında oruç tutulmayabileceği bilinen bir gerçektir. Hasta hasta oruç tutmak bedeninize eziyet olacağından tedavi sonrası oruç tutmanız daha sağlıklı olacaktır. Geçmiş olsun.

Reflü ameliyatı

Babam bucak lider hastanesinde reflü ameliyatı oldu ameliyat olalı 6 gün oldu. Yemesi ve yememesi gereken gıdalar hakkında bizi bilgilendirirseniz seviniriz. Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim. Saygılarımla..

Reflü operasyonu sonrasında önerilecek özel bir perhiz yoktur. İstenilen her türlü yemek yenilebilir.

Sol boşlukta ağrı

Nevzat bey, üç gündür sol boşluğumda dayanılabilen fakat künt bir ağrı var. Beraberinde sık sık ateşlenme ve midemde bulantı hissi. Sol kaburga altıyla mide boşluğunun arası. Dışa doğruda biraz şişlik oluştu bastırınca acı var. Böbrek ağrısını biliyorum ancak bu öyly bir ağrı değil ve dışa doğru şişlik de mevcut. Bu durum nedir, hangi hekime gitmeliyim? Saygılarımla.

Böğürde olan ağrılarda başta böbrek ve idrar yolları olmak üzere kalın bağırsak hastalıkları da düşünülmelidir. Bunun dışında o bölgede bir şişlik varsa karın duvarı ile ilgili durumlar da düşünülmelidir. Öncelikle bir İç hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun.

Midede kanser

Merhaba benim 2 sene önce midemde mikrop çıktı bunun için helipak kullandım ama mide ağrım ve karnımda aşırı şişlik var geceleri sırt üstü yattığımda mide ağrım artıyor ve bulanıyor. Gastroentrolojı bölümünde bakıldım halen rahatsızlığım devam ediyor annemde 2 sene önce mide kanserinden öldü. Bu yüzden endişeliyim. Saygılar. Cevabınızı bekliyorum.

Birinci dereceden yakınınız mide kanseri ise siz de bu hastalık açısından risk altındasınız demektir. Bu nedenle belirli aralıklarla (ki bu aralığı sizi takip eden Gastroenterologunuz belirleyecektir) takip edilmeli ve varsa Helicobacter pylori isimli organizmanın yok edilmelidir. Gerekli takipleri yaptıracak olursanız korkmanıza gerek kalmayacaktır. Yakınmalarınızın çok olmasının durumunuzun ciddi olduğunun bir göstergesi olmayabileceğini belirtmeliyim.

Gastrit

Merhaba ben 33 yaşındayım. Son dönemlerde aşırı mide bulantısı, karnım da şişme, terleme, sırtımda ağrı oldu. Endoskopi çektirdim sonuç olarak bana: gevşek kardiya ve endeskopik eritamatöz antral gastrit denildi bu ne anlama geliyor. Teşekkürler.

Yapılan endoskopinizde belirtilen bulgular yukarda bildirdiğiniz (bulantı hissi dışındaki) yakınmaları açıklamaz. Bu nedenle yakınmalarınızın araştırılması gerekir. Güvendiğiniz bir İç hastalıkları uzmanına başvurmalı, muayene ve tetkiklerinizi yaptırmalısınız.

Sigarayı denedim ama bırakamadım, ne önerirsiniz?

Bırakamıyorsanız içmeye devam ediniz!

Adet öncesi karnım şişiyor

Adet günüme 10 gün kala karnım hamile kadınlar gibi şişiyor ve çok aşırı stresli, yorgun bitkin, aşırı ağrılı oluyor. Bunun nedeni nedir? Ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkürler. Yaşım 20.

Adetlerle ilgili olarak hormonal düzenin değişmesi ve ruhsal durumun etkilenmesi ile anlattığınız yakınmalar ortaya çıkabilir. Bu durum kalınbağırsaklarınızı ilgilendiriyor gibi görülüyor. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurabilirsiniz. Sağlıklı olun, mutlu kalın.

Göğüs ağrısı

Selam hocam benim üç dört aydır göğsümde sol tarafta hafif ağrı var eko ve ekg sonuçları normal çıktı. Biraz rahatladım ama sol kürek kemiğimde bir sızlama oluyor ve bu sol göğsüme ve sol kolumun uyuşmasına neden oluyor. O anda midemi sadece bastırınca ağrı oluyor. Bu ağrılar beni psikolojik olarak çok rahatsız ediyor. Cevabınız için teşekkürler.

Göğüste olan ağrılarda kalp ile ilgili bir sorun saptanmamışsa diğer organ ve dokuların araştırılması gerekir. Yakınmalarınız için huzursuz olmadan güvendiğiniz bir hastanenin İç hastalıkları Ünitesine başvuracak olursanız sorunlarınız çözülecektir. Geçmiş olsun.

Dr. Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Kaynak: Ekolay

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

« Kasıklarda ağrı (Sorularınızın yanıtları) | Yutma zorluğu (Sorularınızın yanıtları) »