Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Safra kesesi taşı ve acil ameliyat (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Safra kesesi taşı ve acil ameliyat (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Karaciğer değerlerim yüksek çıkıyordu. Doktora gittim karaciğerde yağlanma olabileceğini söyledi Ursofalk verdi. Kullanıp 1 ay ara ile gelmemi, tekrar kan değerlerime bakacağını söyledi. aşırı halsizlik karnımın üst kısmında şişkinlik ve gaz oluyordu. Hullandığım ilaçtan sonra değerlerim düştü, ilaca 1 ay ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Safra kesesi taşı ve acil ameliyat (Sorularınızın yanıtları)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 01:13 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Safra kesesi taşı ve acil ameliyat (Sorularınızın yanıtları)

Karaciğer değerlerim yüksek çıkıyordu. Doktora gittim karaciğerde yağlanma olabileceğini söyledi Ursofalk verdi. Kullanıp 1 ay ara ile gelmemi, tekrar kan değerlerime bakacağını söyledi. aşırı halsizlik karnımın üst kısmında şişkinlik ve gaz oluyordu. Hullandığım ilaçtan sonra değerlerim düştü, ilaca 1 ay ara verdik, tekrar ölçümlerde değerler yine yüksek çıktı. Ultrasonda bakılıp safra kesemde 2 milimlik taş olduğu bunun değerleri yüksek çıkardığı ve acil amelıyat olmam gerektiği söylendi, sizce safra kesesi taşı yapar mı böyle? Aldırdığımda değerler gerçekten normale dönecek mi? Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler .

Karaciğer değerleriniz yüksek çıkmış ve bu durum karaciğer yağlanmasına bağlanarak Ursofalk isimli ilaç verilmiş. Daha sonra yapılan tetkikte normale düşmüş olan değerlerin tekrar yüksek bulunması üzerine bu kez safra kesenizdeki 2 mm çapındaki taş suçlanmış. Yani karaciğer değerlerinizin yüksekliği 2 ayrı nedenle açıklanmak istenmiş. Demek ki teşhisin biri doğru değil. Öncelikle karaciğer yağlanması karaciğer enzimlerini yükseltebilir ve sizde de bu durum olduğu söylenmiş; ancak kullandığınız ve içinde Ursodeoksikolik asit olan ilacın karaciğer yağlanmasında etkisinin olmadığı yönünde büyük sayılı çalışmalar bulunmaktadır. Esasen karaciğer yağlanmasında enzimler dalgalanma gösterir ki sizde de bu durum görülmüş olabilir. Karaciğer yağlanmasına bağlı enzim yüksekliğinin bilinen en etkili tedavisi egzersiz ve kilo vermektir. Bir – iki ay içinde karaciğer yağlanmasının normale gelmesi zaten beklenmez. Bunun dışında safra kesesi içinde bulunan 2 mm çapındaki bir taş da (gaz, şişkinlik vs) belirttiğiniz yakınmalara neden olmaz ve karaciğer enzimlerini yükseltmez. Kese içindeki taşın safra yollarına düşmesi ve orayı tıkaması ile enzimler yükselir; ancak burada da enzimlerle birlikte hem klinik belirtiler ortaya çıkar hem de kanda birçok parametrede değişiklik gözlenir. Bunları belirtmiyorsunuz. Anlattıklarınız karaciğer yağlanmasını düşündürüyor. Kese içindeki 2 mm çapındaki taşın alınması enzimlerinizi düzeltmeyecektir. Hekiminiz safra yollarına düşen bir taştan söz etmediğine göre (anlattığınız kadarıyla) tanınızda bir belirsizlik var demektir. Bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalı ve kavram karmaşasından kurtulmalısınız. Sağlıklı olun, mutlu kalın.

Safra kesesi taşı

Merhaba, ben 25 yaşında bir bayanım, karaciğer enzimlerim çok yüksek ve sırtıma ağrı yapıyor. Şu an diyet yapıyorum ve safra kesemde 4 tane 13 mm taş var su an ağrı yapmıyor ama ameliyattan korkuyorum. Lütfen bana bileği verin. Şimdiden teşekkürler.

Sessiz yani herhangi bir yakınmaya neden olmayan safra kesesi taşlarında ameliyata gerek yoktur. Taşlara bağlı olarak safra kesesinin iltihabı (kolesistit) olursa o zaman ameliyat düşünülür. Anlattıklarınıza bakılırsa ameliyat olmanıza şu an için gerek yok. Karaciğer enzimlerinizin neden yüksek olduğu hakkında bilgi vermemişsiniz. Geçmiş olsun.

Safra kesesi ameliyatı ve karaciğerde zorlanma

34 yaşındayım yaklaşık 10 yıl evvel safra kesem alındı. 2 yıldır da karaciğerimde büyüme ve lezyon oluştu. doktorum safra kesesi alımına bağlı karaciğer de zorlanma olduğunu söyledi. hazım ve sindirim ilaçları kullanıyorum. fakat son 3 gündür, hem karaciğer hem de pankreas bölgelerinde şiddetli fakat sürekli olmayan ağrılar çekiyorum. Sormak istediğim karaciğeri tedavi edici bir ilaç yok mu? Durumum tehlike arz eder mi? Bu arada aç da kalsam yemekte yesem aşırı bir şişkinlik var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Safra kesesi ameliyatına bağlı olarak karaciğerde zorlanma olmaz. Bunu söyleyen bir hekim ise sanırım söylediklerini yanlış anladınız. ‘Karaciğerde büyüme ve lezyon oluşması'ndan kastınız anlaşılmıyor. Lezyon diyerek neyi kastediyorsunuz ayrıntılı olarak yazmalısınız. Karaciğerinizde ne olduğunu bilmeden tedavi edici bir ilaç olup olmadığını söylemek de mümkün değil. Karında şişkinliğiniz kalınbağırsağınızla ilgili olabilir. Bütün bunlar için bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun.

Hepatit C ve Gastroenteroloji

Hepatit C taşıyan bir hasta intaniye uzmanı mı yoksa Gastroenteroloji uzmanı mı takip etmeli cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Karaciğerin önemli hastalıklarından biri olan Hepatit C'nin takip ve tedavisi yurdumuzda yıllardır Gastroenterohepatoloji (mide, bağırsak ve karaciğer hastalıkları bilimi) tarafından yapılmaktaydı. Son zamanlarda İntaniye (ateşli hastalıklar bilimi) klinikleri de niyeyse bu önemli hastalıkla ilgilenmeye başladı. Büyük dikkat, bilgi birikimi ve deneyim (esasen temel iç hastalıkları bilgisi) gerektiren bu hastalığın takip ve tedavisinin gastroenteroloji kliniklerince yapılması daha uygundur. Çünkü dört yıl süre ile (karaciğer hastalıkları da dâhil olmak üzere) iç hastalıkları eğitimi alan hekimler ‘dahiliye uzmanı' sıfatını alırlar. Daha sonra 3 yıl süre ile gastroenteroloji üzerine çalışarak ‘Gastroenterohepatolog' unvanını elde eden hekimler karaciğer hastalıkları üzerinde uzmanlaşırlar ve toplam 7 yıllık bir eğitim sonunda elde edilen bilgiler doğrultusunda karaciğer hastalıkları ile uğraşırlar. Ateşli hastalıklar bölümü ise bu deneyimden ve bilgi birikiminden uzaktır. Sağlıklı günler diliyorum.

Helipak ve gebelik

20 gün önce doktora gittim bana Helipak verdi. Test taptırdım hamile olmadığımı söylediler. Fakat bu gün doktora gittiğimde hamile olduğumu doğum yapmam halimde çocuğun özürlü olabileceğini söyledi. Sizce ne yapmam gerekiyor?

Helipak'ta 3 ayrı ilaç bir kutu içinde satılmaktadır. Bu nedenle gebeliğinizin en hassas döneminde kullanılması sakıncalı ilaçları kullanmışsınız. Bu ilaçların prospektüsünde gebelikte kullanılmaması gerektiği yazılıdır. Bu konuyu hekiminizle konuşmalı ve bir karara varmalısınız. Geçmiş olsun.

Hastalığımın ne olduğunu bulamadım

Hocam yağlı yemek yediğimde karnım ağrıyor. Ülser teşhisi kondu ve ilaç verildi. Kullanıyorum ama hiç bir etkisi olmuyor. Yemek yemediğim zamanda sürekli midem gaz yapıyor ve yanıyor. Ben bunun ne olduğunu bulamadım yardımcı olur musunuz?

Yağlı yemek yediğinizde ağrınızın olması ülserinizin olması anlamına gelmiyor. Ülser demek için endoskopi yaptırmalısınız. Hastalığınızın ne olduğunu sizin bulmanıza gerek yok. Zaten isteseniz de bulamazsınız. Bu işi güvendiğiniz hekiminize bırakın. Yakınmalarınız ve karındaki gaz nedeniyle bir Gastroenteroloji Ünitesi size yardımcı olacaktır. Geçmiş olsun.

Makatta kaşıntı

Hocam son 2 aydır makat bölgemde kaşıntı var. özellikle akşamları ve büyük abdeste çıkarken oluyor. Parazitten şüphelendiğim için portör tahlili yaptırdım fakat portörümde bir sorun çıkmadı bu kaşıntının sebebi ne olabilir?

Makatta kaşıntı sıklıkla parazit, mantar ve hemoroit nedeni ile olur. Gastroenteroloji Uzmanları size yardımcı olacaklardır.

Hepatit B ve kaşıntı

Ben yaklaşık 8 yıldır Hepatit B taşıyıcısıyım 6 ayda bir test yaptırıyorum doktor bir şeyin yok diyor yalnız 2 yıldır kaşıntım var testler yaptırdım sonuçları şöyle ALT 14 -AST 33 bana bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.

Hepatit virüsünü taşıdığınızı söylüyorsunuz. Bununla ilgili olarak HBV DNA başta olmak üzere bir dizi tetkik sonucunuzu ve muayene bulgularınızı merak ediyorum. Kaşıntınızın nerede olduğunu yazmamışsınız. Bu yaygın bir kaşıntı ise karaciğere bağlı olup olmadığı yine kanda bakılacak bazı testlerle anlaşılır. Bir Gastroenteroloji Uzmanına başvuracak olursanız kaşıntınızın nedeninin karaciğer olup olmadığını size söyleyecektir.

Karaciğer büyümesi

Annem 52 yaşında.karaciğer büyümesi ve yağlanması tespit edildi ve diyet uygulaması istendi. ama ağrıları geçmiyor ve herhangi bir ilaç verilmiş değil. ağrıları için ne yapabiliriz?

Annenizin neresi ağrıyor yazmamışsınız. Karaciğer yağlanmasına bağlı ağrı beklenen bir durum değil. Sorularınızı ayrıntılı olarak sormalısınız.

Sağ kolum dört gündür şiddetli bir şekilde ağrıyor omzuma doğru. Annem karaciğer kanserinden vefat etti. Ben de korkuyorum annemde de bu şikayetler vardı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sağ kolunuzdaki ağrınızın nedeni karaciğer kanseri değildir. Bir Fizik tedavi ya da Ortopedi Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun.

Omurga eğikliği nasıl bir hastalıktır

Sorunuz branşımla ilgili değil. Fizik Tedavi Uzmanlarına danışabilirsiniz.

İshal ve kolit

Merhabalar Sayın Hocam. Bundan 2 yıl önce endoskopi, ince ve kalınbağırsak filmi, tomografi, kolonoskopi, akciğer filmi, ultrason çektiler ve temiz çıkmıştı. Geçen ay şiddetli bir karın ağrım başladı ve arkasından ishal. O gün akşama kadar ishalim devam etti, sonra geçti fakat karın ağrılarım halen devam ediyor. Doktora gittim gaitamda bol miktarda eritrosit varmış kan tahlilim temiz çıktı. Şu anki rahatsızlığıma ülseratif kolit dediler, ama ben tatmin olamadım. Halen devam eden karın ağrım, aşırı üşümem ve yumuşak dışkılamam var. Kilo kaybım yok. Sizce son tahlillere göre rahatsızlığım ne olabilir. Daha başka kötü rahatsızlıklar (bağırsak, mide kanseri gibi) olabilir mi. Saygılarımla.

İki yıl önce niçin ayrıntılı olarak tetkik edildiğiniz yazmamışsınız. O konuda bir bilgimiz yok. Son olarak ishal olduğunuzda gaitada bir miktar kan görülmüş; ancak bu Ülseratif kolit demek için yeterli bir veri değildir. Bağırsağınızda bulunan kanın (kanser dahil)n birçok nedeni olabilir. Durumun açığa çıkması için kolonoskopinizin tekrarı gereklidir. Kavram kargaşasından kaçınabilmek için kolonoskopinizi bir Gastroenteroloji Ünitesinde yaptırmalısınız. Sonuca göre Ülseratif kolit olup olmadığınız anlaşılacak ve ona göre tedavi verilecektir. Geçmiş olsun.

Safra kesesi

Bir organdır.[img]/images/smilies/smile.gif[/img]

Dr. Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Kaynak: Ekolay

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks