05-05-2010, 01:13 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Hepatit B taşıyıcısı ve karaciğer biyopsisi (Sorularınızın yanıtları) Merhaba, ben iki yıldır Hepatit B taşıyıcısıyım. AST 18 ALT 23 bir de HBV DNA 13.909 kopya/ml cıktı. Doktorum karaciğeri görmek için biyopsi istedi bir sakıncası var mı? Normalde 10,000 den sonra ilaç tedavisi uygulanıyormuş ne kadar doğru bir de intaniyeye gidiyorum başka nereye gidebilirim.
Karaciğer enzimleriniz normal, HBV DNA düzeyiniz düşük. Hepatit B taşıyıcısısınız. Bu değerler uzun süredir böyle devam ediyorsa karaciğer biyopsisi olmanız gerekli olmadığı gibi tedaviye başlanması için tek kriter de HBV DNA sayısı değildir. Taşıyıcı olan birinde zaten tedavi düşünülmez. Karaciğer hastalıkları üzerine eğitim alanlar Gastroenterologlardır. Gereksiz işlemlerden sakınmak, doğru ve etkili tedavilere ulaşmak için mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Baş dönmesi Nevzat Bey iyi günler benim sorunum baş dönmesi. İki haftadır beynim sanki çok sarsılıyor, ama son iki gündür arttı ve ara ara bulantı oluyor. Dengem bozuldu sonra da bu sorun baş ağrısı şeklinde devam ediyor. Bende bir de kilo kaybı ve halsizlik de var. Ne yapsam kilo alamıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kilo alamamak ile kilo kaybı farklıdır. Sizde hangisi var anlaşılmıyor. Halsizlik ve kilo sorunu için bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Baş dönmesi, bulantı ve dengesizlik sağlık açısından önemli belirtilerdir ve ihmal edilmemelidir. Bunun için Kulak Burun Boğaz ve Nöroloji Kliniklerine başvurmalısınız. Gastrit ve gaz Midemde gastrit, karında şişkinlik, alttan ve üstten gaz çıkma hali var. Bu durumlar beni çok rahatsız ediyor. Lansor,talcid kullanıyorum. Ne yapmalıyım? Saygılar.
Karında şişkinlik ve gaz yakınmalarınız kalınbağırsağınıza ait olup tetkiki gerekir. Kullandığınız ilaçlar belirttiğiniz yakınmalar üzerine etkili değildir. Bu nedenle bir gastroenteroloji Ünitesinde tetkik edilmeli ve gerekli tedavinizi olmalısınız. Midenizde gastrit olması bir yakınmanızın olmasını gerektirmiyor. Bu işlemler sırasında mide ile ilgili yakınmalarınız varsa onlar da değerlendirilecektir. Geçmiş olsun. 5 yıldır bağırsakta polip ve rektit var. Sürekli mukus geliyor. Kabızlık ve ağrım var. Sfinklerde sarkma var prolapsus ameliyatı oldum. Salofalk 250 mg kullanıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Saygılarımla.
Bağırsakta 5 yıldır polip olmaz. Polibiniz (yani et beniniz) varsa zaten görüldüğü anda çıkartılmış olmalıdır. Yeni oluşacak polipler açısından kolonoskopik olarak belli aralıklarla takibiniz gereklidir. Kabızlık, makatta ağrı ve mukuslu dışkılama nedeni ile kalınbağırsağınıza yönelik olarak incelenmelisiniz. Salofalk isimli ilacı hangi dozda aldığınızı yazmamışsınız, ayrıca yazdığınız yakınmalara bakarak bu ilacınızı kullanmanızı gerektirecek bir durum görünmüyor. Bulunduğunuz yerde mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Hastalandığımızda niçin idrar tahlili oluruz?
Bazı hastalıklar idrarda değişikliğe neden olur. İdrar yollarında kanama, enfeksiyon, şeker hastalığı, sarılık, beslenme yetersizliği gibi durumlar düşünüldüğünde ve böbreklerin fonksiyonlarının değerlendirilmesi istendiğinde bu tetkik yapılır. Siroz ve portal hipertansiyon 14 yıldır karaciğer hastasıyım. Portal hipertansiyon konulan teşhis. Ama şu an hastalığım ilerledi nakil olmadığım içinde siroza doğru yol aldım. Gecen yıl osteoporoza girmişim. Yaşım 36 ama hastalığımdan dolayı erken olmuşum kemiklerimde kırılmalar oldu. Yürümede zorluklar çektim. Şu an sağ bacağım basenden itibaren kırık, nefes almakta zorlanıyorum. Burnumdan 5 kez kan boşaldı tamponla durduruldu, sizce artık yaşama şansım ne kadar? Artık iyileşmem çok zor değil mi? Cevap verirseniz çok sevinirim.Teşekkür ederim. Saygılar.
Karaciğerde gelişen siroza bağlı olarak (kanın karaciğerden geçişinin zorlanması sonunda ilgili damarlarda gelişen basınç artışı yani) portal hipertansiyon ortaya çıkar. Karaciğerinizde neyin siroza neden olduğunu yazmamışsınız. Siroz iseniz bunun seviyesi de ancak yapılan tetkikler sonunda belirlenebilir ki bu veriler elde olmadığından bir fikir vermek mümkün değil. Burun kanamalarınızın nedeni karaciğer hastalığı olabileceği gibi doğrudan burundaki damarlara bağlı da olabilir. Az bilgi nedeni ile hastalığınızın gelecekteki seyri hakkında yorum yapamam; ancak sorularınızı sizi takip eden Gastroenteroloji Uzmanına soracak olursanız sağlıklı bilgi elde edebilirsiniz. Geçmiş olsun. Kasıkta ağrı Benim kasığımda ağrım çok oluyor. Sağ tarafımda özellikle ve bazen de yürümeme engel oluyor yürüyemiyorum. Sizce nedeni nedir?
Ortopedik sorunlar başta olmak üzere cerrahi, kadın hastalıkları ve gastroenterolojik sorunlar belirttiğiniz yakınmalar neden olabilir. Geçmiş olsun. Selam hocam ben 21 yaşındayım 1 sene önce başlayan şikayetlerim var ayağımda mantar, mayasıl var. Mide için endoskopi yaptırdım gastrit, ülser dediler. Sonra yüksek tansiyon çıktı sık idrarım geliyor, ağrıyor ve yanıyor tam olarak yapamıyorum. 5 dakika içinde 10 defa gidiyorum başım çok ağrıyor, dönüyor, gözlerim ve sol böbreğim de ağrıyor, sol omzum sırtım hatta damarlarım da ağrıyor ayaklarım şişiyor diz kapaklarım ağrıyor bazen de sol kolum seğiriyor. Lütfen bana yardım edin.
Çok sayıda yakınmayı peş peşe yazmışsınız. Sık idrara çıkma, ayaklarda şişme, tansiyon yüksekliği, mide ile ilgili sorunlar, baş ağrısı, vs. Bu kadar çok yakınma olduğuna göre bu köşeden fazla bir yardım mümkün değil. Öncelikle bir İç Hastalıkları Uzmanı tarafından muayene edilmeli ve ayrıntılı olarak tetkik edilmelisiniz. Bilirubin Sn hocam benim bilirubin im yükseldi. 3-4 yıl kadar önce dok gittim tedavi gerekmez dendi. Ben rahatsız oluyorum tedavisi mümkün mü?
Bilirubin denilen tetkik 2 bölümden oluşur diret ve endirekt. Hangi fraksiyonun yükseldiğini yazmadığınız gibi kaç olduğunu da yazmamışsınız. Az bilgi ile bilgi vermek mümkün değildir. Sorunuzu ayrıntılı olarak sorunuz. Göbekten akıntı Arkadaşımın göbeğinden irin akıyor doktoralar çaresiz bir hastalık olduğunu söylemiş bana tam anlamıyla bir şey söylemiyor. Acaba bu hastalığın adı nedir? Ne olur en kısa zamanda bir bilgi istiyorum.
Göbekten olan akıntılar (omfalit) o bölgenin enfeksiyonu ile ilgili olup lokal ve sistemik dediğimiz antibiyotiklerle tedavi edilir. Göbekten olan akıntının çaresiz olması gibi bir durum söz konusu değildir. Hekiminizin söylediklerini yanlış anlamış olmalısınız. Geçmiş olsun. Sık dışkılama Çok sık büyük apteste çıkıyorum ama bir türlü rahatlayamıyorum. Akşama doğru karnım aşırı şişiyor. Yediklerimi kısa strede tekrar çıkartıyorum, ama normal bir dışkı değil. Bu yüzden çok endişeliyim. Çok doktora gittim. Gaz var deyip gönderdiler. Cevabınızı bekliyorum.
Anlattığınız iritabl bağırsak sendromu denilen duruma benziyor; ancak kesin tanının konabilmesi ve tedavinin yapılabilmesi için muayene ve tetkik gereklidir. Tüm tetkikleriniz yapılmış ve bir hastalık bulunmamışsa o zaman bu duruma yönelik tedavi verilmelidir. Bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız önerilir. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |