05-05-2010, 01:13 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Midemdeki asit fazla (Sorularınızın yanıtları) Hocam midemdeki asidin fazla olduğunu düşünüyorum çünkü boğazıma doğru bir sıvı geliyor ve yakıcı ve çok acı bir tadı var sabahları kalktığımda midem çok aç oluyor ve devamlı hava geliyor , protonex diye bir ilaç kullanıyorum çok doktora da gittim ama bu ilacı kullanınca iyiyim ama ne zamana kadar kullanacağım bu ilacı , mide kanseri olabilir miyim yaşım 24 bu arada uzun zamandır mide sorunları çekiyorum ve hep doktora giderim rahatsızlığım çoğalınca bana ne tavsiye edersiniz , hastalığım ülser mi, mide kanseri olma riskim ne kadar? Teşekkürler.
Mide içeriğinin boğazınıza geldiğini yani reflü tarif ediyorsunuz. Yemek borusunun altındaki kapakçıktaki gevşeklik nedeni ile bu sorunu yaşıyorsunuz. Bu durum sürecektir; ancak yapılacak iş asit azaltıcı ilaçlarla reflü sonucu yukarıya kaçan asidin yemek borunuzun tahriş olmasının önlenmesidir. Bu nedenle ilacınızı her gün düzenli olarak almalısınız. Ne süre almanız gerektiğini ve başka tedavi yollarının gerekli olup olmadığını Gastroenteroloğunuz size bildirecektir. Reflüde mide kanseri riski artmaz. Takipte olduğunuz sürece yemek borusu kanseri açısından da korkmanıza gerek yoktur. Geçmiş olsun. Karaciğer enzim yüksekliği Dedemin karaciğer enzimleri yüksek ve safra kesesinde taş var safra kesesinin alınması karaciğere bir etki eder mi. şimdiden teşekkürler.
Safra kesesindeki taşların safra yollarına düşmesi ve safra yolunu tıkaması halinde karaciğer enzimlerinde yükselme görülebilir. Dedenizin enzim yüksekliğinin bu taşlara bağlı olup olmadığı ancak yapılacak tetkiklerle anlaşılabilir. Dolayısıyla kesenin alınması karaciğere etki eder mi etmez mi ileri tetkik olmadan söylemek mümkün değildir. Geçmiş olsun. Karaciğerde kütle Merhabalar babamın karaciğerinde milimetrik çaplarda 3 tane kitle çıktı süregelen bir karaciğer ağrısı da mevcut yapılan kan tahlillerinde demir 553 mg/dl çıktı benim merak ettiğim fe kanda niçin yükselir bu kitlelerin kötü huylu olduğunu gösterir mi? aynı zamanda babam bypasslı ve coumadin kullanıyor ameliyat alınabilir mi ya da biyopsi alınabilir mi ? yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.teşekkürler...
Karaciğerde bulunan milimetrik oluşumlara biyopsi yapılması mümkün değildir. Ameliyat veya başka tedavi şekillerine de bu kütlelerin ne olduğunun bilinmesinden sonra karar verilebilir. Kanda demirin yüksek çıkması ile bu kütlelerin bir ilişkisi yoktur. Yüksek demir açısından araştırma yapılmalıdır. Karaciğer ağrısından kastınız karında sağ üst kadranda hissedilen bir ağrı olsa gerek ki orada bulunan tek organ karaciğer değildir. Karaciğer açısından takibinizi yapan Gastroenteroloji Uzmanı size gerekli bilgileri verecektir. Geçmiş olsun. Hepatit B taşıyıcısıyım Allah binlerce kez razı olsun sizden Nevzat bey. Ben daha önce size gelmiş bir hepatit taşıyıcısıyım, yılda 2 kez gel dediniz. Şu an 2. kez hamileyim doğum öncesi fikrinize muhtacım. Sürekli halsizlik ve karnımda 3 yıldır geçmeyen gaz devam ediyor. Okmeydanı'nda 2. kez sezaryenle doğum yapacağım. Narkoz almaktan da korkuyorum bana ne önerirsiniz? Allah başımızdan sizleri eksik etmesin kolay gelsin.
Hepatit B virüsü taşıyıcısı olarak doğacak bebeğinize bulaşmayı önlemek açısından doğum öncesinde ilaç kullanmak gerekebilir. Bu nedenle kontrole gelmeniz gereklidir. Karındaki gaz ve hepatit taşıyıcılığı ile narkoz almanız arasında bir ilişki yoktur. Bu nedenle korkmadan narkoz alabilirsiniz. Çocuğumun anemisi var. Plt'si 421 çıktı nedeni nedir?
Anemi yani kansızlık ile platelet sayısı arasında her zaman bir ilişki bulunmayabilir. Çocuğunuzun yaşı ve yakınmaları ile gittiğiniz hekimin size ne gibi önerilerde bulunduğunu yazmamışsınız. Az bilgi ile yorum mümkün değil. Geçmiş olsun. Her şeye öğürüyorum Merhaba yaklaşık 2 yıldır devamlı olarak her şeye öğürüyorum. Diş fırçalarken, öksürürken, konuşurken, gülerken, sakız çiğnerken, birisi bir şey anlatınca ya da ben daha önceden yaşadığım bir olayı düşününce bile oluyor. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Bunun tedavisi var mıdır? Teşekkür ederim.
Yakınmalarınız psikolojik gibi duruyor; ama yine de organik hastalıkların ekarte edilmesi için bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı, gerekli tetkikleri yaptırmalı ve sonra gerekirse stresle ilgili durumlar için yönlendirilmelisiniz. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Kabızım Doktor bey ben yaklaşık iki yıldır bekunıs diye bir ilaç ve bu ishal eden çaylarla tuvalete çıkıyorum onlar olmadan kabızlık çekiyorum. Sizden ricam bana bağırsaklarımı normale döndürecek bir ilaç tavsiye etmeniz ve neler yemeliyim neler yememeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler. İyi günler.
İlaç tedavisi önerilmeden önce kabızlıkla ilgili olarak hekimler tarafından yapılacaklar vardır. Bunun dışında öncelikle meyve, sebze ve kepekli ekmek gibi posa bırakan besinleri tüketmelisiniz. Kayısı, kuru erik, incir ve kabuklarıyla yenilen elma'nın kabızlığa iyi geldiği bilinir. Muz ve şeftali ise kabızlığı artırabilir. Buna ek olarak bol sıvı alma, yürüyüş, her zaman aynı saatte dışkılama ve dışkılama isteği geldiğinde ertelememek önemlidir. Geçmiş olsun. Göğüs kafesinde ağrı Merhabalar hocam benim şikâyetim göğüs kafesi kemiklerimle ilgili normalde gün içerisinde hiç bir ağrı yokken sabah uyandığımda nefes alınca ve hareket etmemi zorlaştıracak kadar ağrı oluyor. Gün içerisinde geçiyor ama ertesi sabah yine aynı sıkıntı, eklem rahatsızlığı mı ya da iç hastalıkları ile ilgili mi merak ediyorum en çok da kafama takılan Akciğerle ilgili olabilir mi? Şimdiden ilginize teşekkürler.
Yakınmalarınız akciğerlerdeki bir sorun ile ilgili gibi durmuyorsa da yine de gerekli tetkikler yapılmalıdır. Bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Çıkan sonuçlara göre yönlendirilirsiniz. Geçmiş olsun. Safra kesesi ameliyatı Merhaba doktor bey,annemin 2 gün önce safra kesesi alındı.ancak maalesef doktorlarımızdan bize açıklayıcı bir bilgi verilmedi ve her kafadan ses çıkıyor.Safra kesesi alındığı için yemesine dikkat etmeliymişiz, kesinlikle yememesi gereken bir şey var mı? Çorba komposto gibi sıvı gıdalar veriyoruz, ayrıca kesitinin karaciğere ve damarlara faydalı olduğunu duyduk tablet halinde almayı düşündük sizce içmesinin bir sakıncası olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.
Safra kesesi ameliyatlarından sonra hastanın bir süre az ve sık yemesi önerilir. Böylece safra kesesinin yokluğuna bünye zamanla alışacaktır. Hastanın toleransına göre değişen bir süre içinde ağır ve yağlı yemeklerin yenmemesi uygun olacaktır. Ameliyat sonrasında kullanmanız gereken bir ilaç ya da bitki yoktur. Geçmiş olsun. Gebe gibi karnım şişiyor Merhaba doktor bey 15 gündür midemde şişkinlik var. Kadın doğum uzmanına gittim idrar ve kan testi yapıldı gebelik çıkmadı ama sanki 5 aylık gebe gibi karnım şişiyor ve göbeğimde çekilmeler oluyor ara sıra midemde bulanmalarım da var doktorum ne rahatsızlığım olduğunu söylemedi. Sadece antibiyotik ve fitil verdi. Nedeni nedir bu şişkinliğin cevaplarsanız sevinirim. Teşekkür ederim.
Anlaşıldığı kadarıyla kalınbağırsaklarınızla ilgili olarak karında şişkinlik oluyor. Size verilen ilaçların bu yakınmalarla bir ilgisi yok, belki yazmadığınız bazı belirti ve bulgulara bakılarak bu ilaçlar verilmiştir. Bir Gastroenteroloji Ünitesinde araştırılmalısınız. Geçmiş olsun. Sürekli geğirme 1- Şimdiden sorumu cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Kız kardeşim yaklaşık 3 aydır sürekli geğiriyor. Gitmediğimiz doktor kalmadı. Ama çare bulamıyoruz. endokopi mide filmleri kan tahlilleri aklınıza ne geliyorsa uyguladık. gastro bölümüne de gittik ama çözüm bulamadık. Bu konuda çok çaresiz kaldık. endoskopide mide fıtığı ve reflü çıkıyor, ama doktorlar reflünün ve mide fıtığının böyle yapacağını söylüyorlar. Neden sürekli geğirir. Böyle bir durumla karşılaştınız mı? 2- yaklaşık 3-4 aydır sesli ve rahatsız edici geğirme sorunum var ancak son 1 aydır aşırı derecede artan sesli ve rahatsız edici geğirme ve mide bulantısı özellikle sabahları ve yemek sonrası olan bu şikayetlerim arttı. Bu sorunumun neye bağlı olduğunu öğrenebilir miyim.
Geğirme sağlık açısından önemli olmasa da oldukça rahatsız edici bir belirtidir. Reflü veya başka bir mide hastalığı geğirmeye neden olmaz. Sorununuzun çözümü için elinizdeki tetkiklerle bulunduğunuz yerde güvenilir bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalı, eksik veya tekrarlanacak tetkikler varsa yapılmalıdır. Sonuçlara göre değerlendirilecek, gerekli yaklaşımda bulunulacak ve sorun çözülecektir. Sol göğsümde ağrı var Merhaba yaklaşık 6 aydır sol göğsümde ağrılar oluyor kalp için EKG, karaciğer, akciğer, dalak hemen hemen bütün testleri yaptırdım bir şey çıkmadı son olarak genel cerrahi doktoru meme ultrasonundan sonra ağrılarımın regl ağrıları olduğunu söyledi. apranax fort 550mg önerdi regl döneminden bir hafta önce başlamamı söyledi ağrılarım dindiği için ilaca başlamadım ilacın kanser veya kısırlık yaptığını da duymuştum ağrılarım ara ara oluyor bazen nadir sol koluma önceleri sırtıma çok nadir sağ göğsümde oluyor açıkçası hangi doktora gideceğimi şaşırdım ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.
Ağrınız sol memede ise kalp ve diğer organlar açısından araştırılmanız gerekmez. Yok eğer ağrınız memede değil de göğsünüzün sol yanında ve içerde ise o zaman başta kalp olmak üzere o bölgedeki organ ve dokular araştırılmalıdır. Adet sırasında her hangi bir yerde ağrılarınız oluyorsa adetten günlerce önce ağrı kesici içmeye başlamanız gerekmez. Ağrılarınızın başlayacağını hissettiğiniz anda ya da pek pek bir gün önce ağrı kesiciye başlamanız daha anlamlı olur. Piyasada bulunan bir ilacın kısırlık ya da kanser yapabileceği olasılığı size mantıklı geliyor mu? Bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Sonuç alamıyoruz Selam, ben Kuveyt'te yaşıyorum. Karımda mide rahatsızlığı var tam olarak sonuç alamıyoruz. Bir sürü doktor değiştirdik ama netice alamadık. Gene karimin midesi şişiyor, halsizleşiyor. Kısa süreli baygınlıklar geçiriyor. Baş dönmesi ve kusma isteği oluyor göğüs etrafında ve başında ağrılar oluşuyor. Sürekli yatmak istiyor. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Cevap için şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılar.
Baş dönmesi, bulantı, kusma, baygınlık hissi ve halsizlik gibi çok sayıda belirti nedeni ile ayrıntılı bir araştırma gerekir. Yapılan muayene ve tetkikler sonunda bir hastalık bulunacak olursa eşiniz tedavi edilecektir. Bir sorun saptanmaz ise yakınmaların nedeninin psikolojik olduğu düşünülecek ve ona göre gerekli yönlendirme yapılacaktır. Bir İç Hastalıklar Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Eşim bu soruyu yazdığım anda 5 haftalık hamile ancak yapılan ultrason tetkiklerinde safra kesesinde milimetrik çapta taşlar olduğu göründü fakat bu taşlar şuana kadar hiç bir belirti vermedi bu sebeple ilerleyen dönemlerde bir risk oluşur mu veya belirli bir aydan sonda ameliyat mümkün mü teşekkürler.
Safra kesesinde bulunan milimetrik taşlar ilerleyen günlerde anlamlı bir risk oluşturmaz. Sorun bu taşların safra yollarına düşmesi ve yeterli büyüklükte ise bu yolları tıkamasıdır ki bu da nadir bir durumdur. Sessiz taşların varlığında ameliyat önerilmez. Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |