Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Midedeki mikrop (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Midedeki mikrop (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Midedeki mikrop (H. pylori) ve gereksiz tedaviler 1- Sayın hocam bu sabah öksürük için özel bir tıp merkezine gittim. Dahiliye doktoru muayene sırasında mideme bastırdı ağrıdığını söylediğimde bende helicobacteri olabileceğini söyledi. Tahlil istedi sonuç pozitif çıktı bana üçlü tedavi paketi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Midedeki mikrop (Sorularınızın yanıtları)

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 01:14 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Midedeki mikrop (Sorularınızın yanıtları)





Midedeki mikrop (H. pylori) ve gereksiz tedaviler







1- Sayın hocam bu sabah öksürük için özel bir tıp merkezine gittim. Dahiliye doktoru muayene sırasında mideme bastırdı ağrıdığını söylediğimde bende helicobacteri olabileceğini söyledi. Tahlil istedi sonuç pozitif çıktı bana üçlü tedavi paketi verdi. İlacı aldım ama kullanma konusunda tereddütlerim var tavsiyeniz için şimdiden teşekkürler sayılarımla.







2- Mide şikayetlerim için lansor kullandım geçmişti. Bir gün soğuk su içmemle karnımın sağ tarafına sanki bıcak saplandı, kusunca rahatladım. Bu arada lansor bitince şikayetlerim geçmedi diye doktor bana 3lü tedavi verdi. Ama karın bölgemde özellikle göbek etrafında hafif gelip geçici ağrılarım oluyor. Endoskopi ve kolonoskopi yaptırmam gerekli mi!







3- 2 aydır mide sorunu cekıyorum. Endoskopi yapıldı gastrıt cıktı. Verılen ılaclar motılıum, cıpro, üçlü tedavi paketi. İdrar yollarımda iltihabım da vardı. Hapları kullanmaya basladım ama mıde agrım arttı. Acaba tedavı ıyı gıttıgı ıcın mı agrıyor yoksa ılacları kesmelı mıyım? Teşekkür ederim.







3- Midemde helikobakter pilori çıktı. C-14 aktivite miktarı 305 cpm olarak saptandı şimdi 2 haftalık üçlü tedavi ilaç tedavisi uyguluyorum nasıl geçer acaba teşekkürler.







4- Bende karın ağrıları var. Tam göbek deliğimin etrafında, midemde yanma da vardı. Lansor kullandım, bu arada karnımdan guruldamalar geliyordu ve ağrılarım geçmeyince üçlü tedavi kullandım ama gelip geçici ağrılarım devam ediyor. Sorun sizce ne olabilir.







5- Annemin yaklaşık beş yıldır geğirme şikayetleri var. Gazi Ü. de endoskopi ve kolonoskopi yapıldı. Helicobakteri olduğu söylendi fakat ilaçları düzenli kullandığı halde şikayetleri geçmedi. Kronik astım bronşit hastası. Geğirme nöbetleri günde 1 veya birkaç kez yarım saat veya bir saate yakın sürüyor. Sizin görüşünüz nedir?







Mide yakınmaları nedeni ile tetkik edilen hastalarda midede mikrop bulunması halinde bunun bazı özel durumlarda yok edilmesi düşünülür. Bunlar:



1) Mide veya onikiparmakbağırsağında ülser



2) Birinci derece yakınlarında mide kanseri



3) Mide mukozasında atrofi



4) Maltoma



5) Mide kanseri nedeni ile operasyon geçirenler olarak özetlenebilir.



Yukarda yazılanlara bakıldığında midedeki mikrobun temelsiz biçimde yok edilmeye çalışıldığını görüyoruz. Midede mikrobun olup olmadığı dahi araştırılmadan verilen tedavilerin uygun olmadığını söylemeye gerek yok sanırım. Yalnızca yakınmalara bakarak ya da gastrit görüldüğünde bu mikrobu (iki antibiyotik ve bir asit azaltıcı ilaç içeren üçlü tedavi paketi ile) yok etmeye çalışmak doğru değil. Geğirme yakınmasını veya muayene sırasında ortaya çıkan ağrıyı bu mikroba bağlamak da doğru değil. Gereksiz tedavilerden sakınabilmek için bulunduğunuz yerde güvendiğiniz bir Gastroenteroloji Uzmanına danışmanız ve onun takibinde olmanız önerilir.



Ayrıca diğer sayfalarda bulunan Helicobacter pylori başlıklı yazımı okuyarak daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.







Guruldama







1- Karnım tok olduğum halde gurulduyor gaz problemim de yok, rezil oluyorum herkese. Acil cevap



Lütfen.







2- Hocam merhaba benim sıkıntım midemle ilgili... uzun zamandır yemeklerden sonra veya farklı vakitlerde midemden cok fazla sesler geliyo ben bir sorun olduğuna eminim fakat nasıl çözeceğimi hangi ilaçları kullanmam gerektiği konusunda sizden yardım istiyorum. Teşekkürler







Mide ve kalınbağırsak hareketli organlardır ve kasıldığında içinde bulunan hava ve sıvı yer değiştirdiğinde ses çıkması da doğaldır. Bu sesler kiminde az kiminde fazladır. Bazı nadir haller dışında normal bir durumdur. Yine de bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurarak muayene olmalısınız. Geçmiş olsun.







Göbek kordonu







Merhaba doktor bey ben 18 yasında evli bayanım. sıze bır sorum olacak göbek deliğinde bir damar şişkinliği var ve göbeğim bir ara cok şişiyor ve bır ara ınıyor üsütüyorum dıye dusunuyordum ama bu sorun ortaya cıkınca cok dıkkatımı cektı. ayrıca ayda bır veya 2 ayda bir midemi çok rahatsız hissediyorum ve kusma ihtiyacı duyuyorum kustuğumda acı ve sapsarı bır su gelıyor bunun göbek şişkinliği ile bır baglantısı olabılır mı. bir dusuncem daha var göbek deliğimdeki damar şişkinliği nedenı hamıle de olabılır mıyım düşüncem su bebek karında olusurken göbek kordonu ıle ılgılı olabılır mı dıye dusunuyorum yanıtınızı beklıyorum iyi günler.







Göbekte bulunan damar ya da şişliğin hamilelikle bir ilgisi yoktur. Bebek karında büyürken oluşan göbek kordonu bebeğin göbeği ile ilgilidir sizinki ile değil. Bu konularla ilgili bilgi eksikliğinizi yakınlarınız ve büyükleriniz aracılığıyla, daha teknik konuları ise hekimlerinize danışarak gidermelisiniz. Mide yakınmalarınız için bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun.







Pis koku







Merhaba benim mide şikayetlerim var ağır yiyecekler yediğimde sürekli geğirti hissi aşırı tokluk ve çok kötü derecede midemden koku çıkıyor. Dilimde kayganlık oluşuyor bunun yanı sıra sürekli gaz çıkarma ihtiyacı duyuyorum. Midemden geldiğini sandığım o pis koku beni çok rahatsız ediyor ve çok tiksiniyorum lütfen yardım edin ne yapmalıyım teşekkür ederim.







Mide yakınmalarınız için bir Gastroenteroloji ünitesinde tetkik edilmenizin gerekli olduğunu biliyorsunuzdur sanırım. Bu tetkikler sırasında sürekli gaz ve koku yakınmalarınız da gözden geçirilecektir. Geçmiş olsun.







Karaciğer biyopsisi







Babam 41 yaşında 7 ay önce hepatit B taşıyıcısı olduğunu öğrendi ve kan değeri 27 çıkmıştı. Şu an tekrar kan tahlili yaptırdı ve kan değeri 66 çıktı. İntaniye doktoru bize karaciğer biyopsisi yaptırmamızı önerdi. 7 aydır kullandığı migren ve mide ilaçları ile bilinçsiz yediği midyeler yüzünden kan değerinin yükseldiğini düşünüyoruz. bu konu hakkında bize öneriniz nedir yardımcı olursanız seviniriz şimdiden teşekkürler...







İlaçlara bağlı karaciğer enzimlerinde yükselmeler görülebilirse de bu durum nadirdir. Bunun dışında midyenin karaciğer üzerine bir etkisi yoktur. Sizin bu kanıya nerden vardığınızı da merak ettim doğrusu. Hepatit B taşıyıcısı olduğu düşünülen birinde hemen karaciğer biyopsisi yapılmaz. Biyopsi yapılmasını gerektirecek bazı koşulların olması gereklidir. Karaciğer hastalıkları üzerine eğitim almış bir Gastroenteroloji Uzmanına başvuracak olursanız gereksiz tetkik ve tedavilerden korunmuş olursunuz. Geçmiş olsun.







Bulantı







Merhaba Nevzat bey, ben yaklaşık 1 yıldır midemde bulanma hissediyorum. Açlık duyuyorum yemek yiyorum fakat 2 tabak yemekten sonra bulantı geliyor ve bırakıyorum. Bu yüzden de kilo alamıyorum. Yaşım 24 boyum 164 kilom ise 55 zayıflığım beni rahatsız ediyor ve iş hayatımı da olumsuz etkiliyor. Kan testi yaptırdım bir şeyin yok dediler. Endoskopi yaptırayım mı dedim gerek yok dediler. Yine doktora çıktım bu sefer sakinleştirici bir şurup verdiler o da uyku yapmaktan başka bir işe yaramadı. Sizce ne yapmalıyım. TEŞEKKURLER.







Yakınmalarınızın altında önemli bir hastalık olup olmadığının bilinebilmesi için tüm tetkiklerle birlikte endoskopi de yaptırmanız gerekir. Yapılan tetkiklerin normal bulunması halinde psikolojik etkenler düşünülmelidir.







Küçük çaplı ülserim çıktı.doktor lansor içmemi söyledi; fakat ben çocuk emziriyorum, bu ilaç sütümle kızıma zarar verir mi?







Bu grup ilaçların prospektüsünde gebelerde ve süt verenlerde kullanılmaması gerektiği yazılıdır.Tedavi açısından sizi takip eden hekiminize danışmalısınız. Geçmiş olsun.







Kronik HCV hastası







Kronik HCV hastasıyım. 7 ay içinde 25 kilo aldım. Yapılan araştırmada hormonların azaldığı tespit edildi. Aynı zamanda şeker hastalığının henüz oluşmadığı ama atak halinde olduğu tespit edildi. Şimdi tiroit için ilaç verildi. Alınan verilere göre şeker hastası olmamam için ilaç verileceğini ve ayrıca xenical vermeyi düşündüğünü söyledi. Kronik HCV hastasına xenical için ne diyebilirsiniz. Bu arada karaciğer biyopsisi 1 sene önce yapıldı temiz çıktı. Karaciğer enzimlerin normal az üstü çıkıyor. Önerilerinizi bekliyorum.







Karaciğer biyopsiniz yapılmış ve normal çıkmış. Bu nedenle kullanacağınız ilaçların karaciğer üzerine ek olarak fazladan bir yük bindirmesi pek beklenmez. Yine de ilaçlarınızı kullanırken karaciğer enzimlerinin takibinin yapılması yeterli ve gereklidir.







Ülseratif kolit







Dokor Bey Merhaba Bundan 1 yıl önce gittiğim Genel Cerrah Kolonoskopi sonucu ülseratif kolit teşhisi koydu ve salofalk'ın hapını ve lavmanını verdi ve bu ilaçlar beni 20 gün idare ediyor ve 20gün sonra aynı şikayetlerim tekrar başlıyor .Ben 1 ay önce Gastroenreteroloji uzmanına gittim o da kolonoskopi sonucunda şiddetli aktif kolit teşhisi koydu.ve salofalkların yeterli olmadığını entecort lavman kullanmamı söyledi Sizce hangi ilaç hastalığımın tedavisinde daha etkili olur.Cevabınızı merakla bekliyorum. Teşekkür ederim.







Ülseratif kolitin ilaçla tedavisi genel cerrahinin ilgi alanında değildir. Bu nedenle Gastroenteroloji Uzmanının söylediklerini dikkate almanız gereklidir. Tedavi ile ilgili sorularınızı sizi takip eden hekiminize sormanız daha uygun olacaktır. Geçmiş olsun.







Sigara içebilir miyim?







Hocam merhabalar, ben hepatit A geciriyorum ve su an 2. haftasındayım, kan tahlillerim yapıldı ve biliribün degerinde düsüs var, tabii ki sevindirici bir durum. Benim merak ettigim ise şu an icin alkol ve sigara icmiyorum, yalnız canım arada sırada sigara istiyor, icmemde su an icin bir sakınca var mı, yoksa uzun bir müddet sigara icemez miyim, bilgi verirseniz cok memnun olurum. iyi günler.







Her halde sigarayı çok yararlı bir tüketim maddesi olarak görüyorsunuz ki ilerde içip içemeyeceğinizi merak ediyorsunuz. Karaciğerinizin değerlerinde düşüş olmasına niçin seviniyorsunuz anlaşılmıyor. Eğer sağlığınızı çok düşünüyorsanız sağlığınızı bozan sigarayı da içmemeniz gerekir. Hem karaciğerinizin düzelmesine sevineceksiniz hem de sigara içeceksiniz. Yaşamda her alanda tutarlı olmanız gerekmez mi?







Safra kesesi ameliyatı







Babam 78 yaşında, hipertansiyonu ve boyunda şah damarında daralma var, sol böbregi yok. Babam sancılandı ve Karabük şirin evler hastanesine acil getirdim. Tahlil yaptılar ve beni özel vatan hastanesine gönderdiler. Oradaki dr. utrasonda safra kesesinde iltihap ve taş oldugunu söyledi ameliyat olması gerekli dedi ameliyattan kalkamayabilir diyor. Babam ssk emeklisi maddi durumum o kadar iyi degil bu konuda beni aydınlatırsanız her hangi bir yer tavsiyede bulunur musunuz yazılarımda hata varsa özür dilerim Saygılarımla.







Babanız rahatsızlanmış ve safra kesesinde sorun bulunarak ameliyat önerilmiş. Bu arada yaşlı olduğu için ameliyatının riskli olduğu söylenmiş. Ameliyatının ne kadar riskli olduğunu öğrenmek istiyorsanız bu konuyu babanızı takip eden ve tüm tetkiklerini gören hekiminize danışmalısınız. Bunun dışında babanızı bir devlet hastanesinde ameliyat ettirebilirsiniz. Geçmiş olsun.







Hiatal yetmezlik ve ameliyat







Mide rahatsızlığı çekiyorum endoskopide reflü gastrit ve hiatal yetmezlik çıktı gastrit şikayetlerim oratadan kalktı fakat nerdeyse sürekli mide bulantım var ekşime ve yanma hiatal yetmezlikten dolayı ameliyat önerdiler ameliyat olmadan geçmez mi bunlar? yediklerimde dikkat etmeye çalışıyorum.







Anlaşıldığı kadarıyla yemek borusunun altındaki kapakçıkta gevşeklik var; ancak yemek borunuzda bir sorun yok. Anlattığınız yakınmalar da zaten hiatal yetmezlikle ilgili değil. Dolayısıyla anlattıklarınıza bakılarak ameliyat olmanız gerekli değil. Gereksiz tetkik ve tedavilerden sakınabilmek için bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun.







Hemoroit, mukuslu kan







Benım gaıtama bulaşmış halde kan geliyordu sıgmoıdoskopı yaptırdım iç hemoroıt cıktı fakat bazen mukuslu kan görüyorum. Ama mukuslu kan iç hemooıtte olmaz diye duydum. Karnımda şişlik oluyor, bunun için doktor ıbs teşhisi koymuştu. Fakat kafamda yine soru işaretiyle yasıyorum internette bağırsakla ilgili durumumu araştırdıkça kolonoskopıden de delinme riski var diye çok korkuyorum sizce sonuna kadar baktırmalı mıyım? Yaşım 28, sadece 45 cm bakılmıştı bağırsağıma. ama bağırsağın son kısmından da taze kan gelebilir diye yazıyor internette. Gerçekten çok stresteyim sizce ne yapmalıyım. Teşekkürler.







Bağırsağınızla ilgili yakınmalar sizi oldukça huzursuz ediyor anlaşılan. Bundan kurtulmanın bir yolu hekiminize ve anlattıklarına güvenmenizdir. Eğer anlatılanlardan tatmin olmuyorsanız daha ileri tetkiklerin yaptırmalısınız. Kolonoskopi yaptırarak çıkan sonuca göre davranmanız uygun gibi gözüküyor. İnternette arayarak hiçbir şey bulamazsınız. Bulunacak olsaydı tüm yakınmaları bir arama motoruna yazar ve bir tuşa basarak teşhisi koyardık. İyisi mi siz bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurun, sorunlarınızı aktarın, gerekli tetkikleri yaptırın ve rahat edin. Geçmiş olsun.







Dr. Nevzat Aksoy



İç Hastalıkları Uzmanı



Gastroenterohepatolog



Net Endoskopi



0 212 210 48 48


Kaynak: Ekolay

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Midedeki mikrop (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Midedeki mikrop (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Midedeki mikrop (H. pylori) ve gereksiz tedaviler 1- Sayın hocam bu sabah öksürük için özel bir tıp merkezine gittim. Dahiliye doktoru muayene sırasında mideme bastırdı ağrıdığını söylediğimde bende helicobacteri olabileceğini söyledi. Tahlil istedi sonuç pozitif çıktı bana üçlü tedavi paketi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.