Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Güzellik için sağlığınızdan olmayın (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/590044-guzellik-icin-sagliginizdan-olmayin.html)

Bluesky24 05-05-2010 02:02 AM

Güzellik için sağlığınızdan olmayın
 


Güzellik için sağlığınızdan olmayın



Bilinçsiz kozmetik kullanımı birçok hastalığa davetiye çıkarıyor







Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Emel Erkek, yanlış ve bilinçsiz kozmetik kullanımının hastalıklara davetiye çıkardığını bildirdi.







Doç. Dr. Erkek yaptığı yazılı açıklamada, ihtiyaca yönelik kozmetiklerin düzenli olarak kullanımıyla, yaşlanmanın etkilerini yavaşlatma ve geriletmenin mümkün olduğunu kaydetti.







Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken noktalar bulunduğunu vurgulayan Erkek, ''Yanlış ve bilinçsiz kozmetik kullanımı, hastalıklara davetiye çıkarıyor. Kulaktan dolma bilgilerle veya ehli olmayan kişilerin önerisiyle kullanılan kozmetikler, fayda yerine zarar getirebilir'' dedi.







Emel Erkek, kadınların yüzde 50-62'sinin derisinin hassas olduğunu, bu nedenle de kolaylıkla tahriş olabildiğini ifade ederek, uygun olmayan kozmetiklerin, kişilerde ciltte yanma, batma, kaşıntı, kuruluk, kepeklenme ve kızarıklık meydana getirebildiğini dile getirdi.







Kozmetik seçiminde kişinin yaşı, derinin tipi, hassasiyeti, yaşlanmasının derecesi, barındırdığı değişiklikler, mevcut diğer deri ve iç hastalıklar ile kişinin alışkanlıklarının dikkate alınması gerektiğini kaydederek, kullanılacak ürünlere dermatologla karar verilmesi gerektiğini bildirdi.







Kozmetiklerin içinde en çok kullanılanın nemlendiriciler olduğunu belirten Erkek, şu bilgileri verdi:







''Her tip nemlendirici cilt ihtiyacını karşılamaz. Kadınların çoğunun cildi, herhangi bir nemlendiriciye karşı kızarıklık ve kepeklenme gibi tepkiler verebiliyor. Nemlendiricilerin kendisi, alerjik reaksiyon veya tahriş yaratarak ekzemaya neden olabilir. Örneğin, akneli bir cilt için yağlı ve katı nemlendirici değil, akışkan, sıvı ve su bazlı nemlendirici kullanmak lazım.''







Açıklamasında, manikür ve pedikür yaptırırken de dikkatli olunması, aksi takdirde tırnak bozuklukları, tırnak etrafı infeksiyonları, Hepatit B, Hepatit C ve mantar infeksiyonları meydana gelebileceğini anlatan Doç. Dr. Emel Erkek, son zamanlarda moda olan protez tırnaklarda kullanılan yapıştırıcı ve akrilik türevi kimyasal maddelerin de tırnak altı kanama, şişme ve infeksiyon, tırnak etrafı ve altında ekzemaya ve şekil bozulmasına yol açabileceği uyarısında bulundu.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.