05-05-2010, 10:52 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Midemde helicobakter var(Sorularınızın Yanıtları)
Uzmanımız Nevzat Aksoy kullanıcılarımızdan gelen soruları yanıtlıyor.
Uzm. Dr. Nevzat AksoyKaraciğer nakli (Sorularınızın yanıtları)İnternetten kendime teşhis koyuyordum (Sorularınızın...Psikolojik deyip gönderiyorlar (Sorularınızın yanıtları)Dışkıda gizli kan (Sorularınızın yanıtları) 4 yıldır midemde helicobakter var. 2 kez uzun sureli(4 ay panto, lansor ve antibiyotik, 2 yıl aradan sonra da 1 ay 1000mg lik antibiyotik kullandım) ilaç tedavisi gördüm geçmedi. Acaba antibiyotikler iyice mikrobu kuvvetlendirdi mi? Doktorum en son hic bir ilaç vermedi ve 1yil ara verelim dedi. Fakat midem hala yaniyor. Ayrica reflü de var. 37 yaşındayım Kansere çevirmesinden endişeliyim. Ne yapmalıyım?
Helicobacter pylori durduk yerde mide kanserine yol açmaz. Bu nedenle de ille yok edilmesi gerekmez. Bu mikroorganizmanın hangi koşullarda yok edilmesi gerektiği belirlenmiştir. Yurdumuzda bu mikrobun görülme sıklığı %80'in üzerindedir. Yani en az elli milyon insanımızda bu mikroorganizma bulunmaktadır ama mide kanseri çok sık görülmemektedir. Bu konu ile bağlantılı olarak diğer sayfalarda bulunan Helicobacter pylori başlıklı yazımı okursanız ayrıntılı bilgi edinebilir ve endişelerinizden uzaklaşabilirsiniz. Midenizin yanmasını bu mikroorganizmaya bağlamak mümkün değil. Bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Göbekten akıntı Merhaba ben 22 yaşında bir bayanım göbek deliğimden kötü kokulu bir sıvı geliyor. Özellikle regl zamanı yaklaştığında bu sıvı artıyor çok kötü kokuyor ve rahatsız oluyorum. Bu bir hastalık mıdır? Hangi bölüm doktoruna göstermem gerekir? Şimdiden teşekkürler.
Göbek bölgesindeki enfeksiyonlarda (omfalit) anlattığınız yakınmalar olur ve antibiyotik tedavisi ile düzelir. İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Ünitelerine başvurabilirsiniz. Geçmiş olsun. Merhaba hocam benim sorunum mide bulantısı ve aşırı iştahsızlık. Yemek yiyemiyorum yediğimi de çıkartıyorum. Bana yardımcı olur musunuz? Ne yapmam gerekiyor? Saygılarımla.
Midenizin koşullarının bozuk olduğu belli oluyor. Bu açıdan incelenmeli ve sonuca göre tedavi olmalısınız. Muayene ve tetkik yapılmadan daha fazla bir yorum yapmak mümkün değildir. Geçmiş olsun. Ağrı Benim sol kolumda ve ellerimde bir sızlama var. Boynum da ağrıyor, sol elim parmaktan başlayıp omzuma kadar sızlıyor. Ayrıca yutkunma zorluğu var sanki boğazım da bir et parçası var. Aşağıya geçmiyor gırtlak bölgemde bir uyuşma oluyordu. O geçti korkuyorum cevaplarınız için Allah razı olsun.
Sol kolunuzdaki ağrılar Ortopedi ve Fizik Tedavi Branşlarını ilgilendirir. Yutma zorluğu açısından da Kulak Burun Boğaz ve Gastroenteroloji Üniteleri tarafından değerlendirilmelisiniz. Geçmiş olsun. Mide ameliyatı Yapılan endoskopimde midemde 5 cm genişleme var ya ömür boyu ilaç kullanacaksın yada ameliyat olacaksın dedi ben de ameliyatı tercih ettim 5 ay sonra ameliyat olacağım şimdilik ilaç kullanıyorum ama midemdeki yanma hala devam ediyor midem şiş yediklerimi hazmedemiyorum. Kabızlık problemlerimde var.
Mide ile ilgili olarak ameliyat olacaksanız bunun kararını mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanı vermelidir. Ayrıca kabızlık, karında şişkinlik ve hazımsızlık gibi yakınmalarınızın ameliyatla geçmeyeceğini de unutmayınız. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Hepatit B Ben 8 yıldır hepatit B hastasıyım son 1 yıldır enzimlerim AST 850 ALT 900 DNA 3700 karaciğer ultrasonunda da lekelenme olduğunu ve biyopsi olmam gerektiğini söylediler. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.
Sanırım enzimleriniz bir yıldır bu düzeyde yüksek seyretmiyordur. Yakınmalarınızı ve hastalığınızın seyrini ayrıntılı olarak yazmamışsınız. Az bilgi ile yorum yapmak mümkün değil. Ancak takip ve tedavinizi mutlaka ve mutlaka bir Gastroenteroloji Ünitesinde yaptırmalısınız. Geçmiş olsun. Pilor disfonksiyonu Merhaba endoskopi sonucumda pangastrit, pilor disfonksiyonu ve kardiya yetmezliği yazıyor. 15 yıldır mide ağrısı çekiyorum çok sayıda ilaç kullandım. önceleri fayda ediyordu artık etki etmiyor. Son kullandığım ilaç pantpas pilor disfonksiyonu ne demek ? Ne yapmamı önerirsiniz teşekkürler.
Yazdığınız tanılar midede fazla ağrı yapmaz. Ağrılarınızın nedeni mide mi bilemiyorum. Pilor disfonksiyonu safranın mideye kaçtığının bir ifadesidir ki buna yönelik bir ilaç kullanmıyorsunuz. Bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Bulantı Yaklaşık 1 haftadır mide bulantım var ve her gün sabah kahvaltıdan sonra kusuyorum gebe olmamdan şüphelendim test yaptım değilim sizce ne yapmalıyım her şeyden midem bulanıyor yemek yemek işkence oldu hiç bir kokuya gelemiyorum.
Bulantı öncelikle mide hastalıklarında görülürse de diğer sistemlere ait durumlarda da bulunabilir. Midenizde bir sorun olabilir bir nedenle önce bu organınıza bakılmalı, gerekirse bulantıya neden olacak diğer hastalıklar araştırılmalıdır. Gastroenteroloji Üniteleri size yardımcı olacaklardır. Sağlıklı günler. B Hepatiti Hocam iyi günler benim annem Hepatit B hastası ve aynı zamanda sizin hastanız. HBV DNA HİBRİDİZASYON sonucu pozitif çıktı. Bununla ilgili bilgi almak istiyordum. İyi çalışmalar sağlıklı günler hocam.
Annenizin adını yazmamışsınız. Hepatit B ile ilgili olarak daha önce aldığı ve halen almakta olduğu tedavileri de yazmamışsınız. Ayrıca tarafımızdan takip ediliyorsa zaten size her konuda ayrıntılı bilgi verilmiştir. Sanırım tetkiki yeni aldınız ve hemen sonuç hakkında bilgi istiyorsunuz; ancak az bilgi ile bir yorum yapmak mümkün değil. Geçmiş olsun. Alkol 5 - 6 yıldır mide rahatsızlığı çekiyorum.2-3 günde bir alkol kullanıyorum ve alkol kullandığımın ertesi günü hiçbir şey yiyemiyorum akşama kadar midemde bulantı ve öğürtüler geliyor ve ishal oluyorum.akşama kadar abartısız 5-6 kez tuvalet ihtiyacı duyuyorum ve midemde ağrı olmamasına karşın sanki uyuşma varmış gibi açlık da hissetmiyorum. Alkol kullanmadığım zamanlarda sadece aç karnına bulantı oluyor yardımcı olursanız sevinirim.
Alkol kullandıktan sonra çok sayıda yakınmanız olduğuna göre alkol içmemelisiniz. Bu soruyu yazarken bu yanıtı alacağınızı tahmin etmiş olmanız gerekirdi. Normal zamanlarda olan bulantınız için bir sağlık kuruluşuna başvurmanız yararlı olacaktır. Geçmiş olsun. Baş dönmesi Başımda sürekli bir dönme ve mide bulantısı oluyor aynı anda gözlerim ağrıyor acaba neden olabilir? Teşekkürler.
Baş dönmesi birçok branşı ilgilendirir. Bunlar İç Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Nöroloji, Göz ve Fizik Tedavidir. Öncelikle Kulak Burun Boğaz bölümünden başlayarak muayene ve tetkiklerinizi yaptırmalısınız. Geçmiş olsun. Baş dönmesi Alnımda ağrı ve baş dönmesi mide bulantısı oluyor son zamanlarda sıklaştı bazen bu sebeplerden dolayı yataktan kalkamıyorum sebebi ne olabilir? teşekkürler.
Baş dönmesi önemli bir belirtidir. Sıklıkla tansiyon yükselmesine bağlı olarak görülürse de bir çok sistemi ilgilendiren durumlarda bu yakınma ortaya çıkabilir. Bu nedenle İç Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Göz, Nöroloji ve Fizik Tedavi ünitelerine (bir sonuç alana kadar) sırayla başvurabilirsiniz. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |