![]() |
İnce belli armut mu, ince bacaklı elma mısınız? Egzersizler Ayakta dururken yavaşça dizlerinizden eğilin ve çömelme pozisyonunda durun. Sonra ileri doğru uzanın ve dik bir şekilde ellerinizi yere koyun. Tüm vücudunuz gergin dursun. Bu hareketi 10 kez yapın. Dik bir şekilde ayakta durun. Şekilde olduğu gibi sol kolunuzu dirsekten kıvırın. Sağ kolunuzu ise yere dik bir şekilde tutarak 180 derece sağa ve sola hareket ettirin. Bu hareketi 15 kez yapın. Armutları selülit bozar Kalçaların omuzlara oranla daha geniş olduğu bu vücut tipinde kilo alındığında ilk olarak basenler büyümeye başlar. Bunun sebebi ise östrojen hormonudur. Vücudunuzun bu bölgesindeki yağ dokuları diğer bölgelere oranla daha hassas durumdadır, dolayısıyla şişkinlik ve selülit riski diğer vücut tipine göre daha yüksektir. Böyle bir vücut tipine sahipseniz bol bol meyve ve sebze yemeli, tahıl ve baklagillere önem vermelisiniz. Hayvansal yağlardan uzak durmalı ve bol bol su içmeyi de ihmal etmemelisiniz. Egzersizler Yere sırtüstü yatın, topuklarınızı, bir tabureye dizlerinizle 45 derecelik açı teşkil edecek şekilde dayayın. Ayaklarınızı tabureye dayayıp, vücudunuz dizlerden göğüse kadar düz bir hat teşkil edinceye kadar gövdenizi yukarı kaldırın. Sonra ağır ağır başlama durumuna dönün. Bu hareketi 20 kez tekrarlayın. Bacaklarınızı kalça hizasından daha ileriye doğru açın, dizleriniz de dışa dönük olsun. Sırtınızı dik tutarak yavaş yavaş oturun. Bacak kaslarınızın iyice gerildiğini hissedin. Ağır ağır başlama durumuna dönün. Bu hareketi 25 kez tekrarlayın. Nasıl beslenmeli? Yağsız et ve balık çeşitlerini yiyebilir, süt ve süt ürünlerinden light olanları tercih edebilirsiniz. Konserve ve uzun süre bekletilen peynirleri yemeyin, çünkü bu tür besinler iyot açısından zengindir. İyot da, dokuların su tutmasına neden olur. Bu da yağ birikimine yol açar. Canınız tatlı isteyince taze meyvelerle yetinmelisiniz. Kiraz türü taneli meyveler posalı besinler sınıfına girer ve uzun süre tok tutma özellikleri vardır. Beyaz ekmek, makarna ve şekerli besinler, çoğu zaman vücut yağı olarak depo edildikleri için kepekli olanları tercih etmelisiniz. Tuzu azaltmalı ve yemeğinize tat vermek için baharatları kullanmalısınız. Yemeklerinizde katı yağı kullanmamalı ve mümkünse ızgara, haşlama, fırın, kağıtta ya da buharda pişirme yöntemlerini tercih etmelisiniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:27 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.