Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Ellerim şişiyor (Sorularınızın cevapları) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/591326-ellerim-sisiyor-sorularinizin-cevaplari.html)

Bluesky24 05-05-2010 11:04 AM

Ellerim şişiyor (Sorularınızın cevapları)
 






Karaciğer büyümesi







Bende karaciğer büyümesi var, ayrıca karaciğer değerlerim de şu an yüksek. 8 aydır 3 defa test yapıldı. 55.65 ve şu an 80 olmuş. Yani sürekli az da olsa yükselme var. Hepatit testlerim sorunsuz çıktı. Karnımda aşırı gerginlikle şişlik ve aşırı gaz da var. Sağ tarafımda belirli bir şişlik oluştu. Açıkçası çok korkuyorum. 37 yaşındayım. Evliyim ve 3 çocuğum var. Çaresizim, çok canım yanıyor. Bana ne gibi tedavi tavsiye edersiniz?








Karaciğer değerlerinin yükselmesinin birçok nedeni vardır. Başta hepatit virüsleri, yağlanma ve ilaçlar gibi. Bu ve diğer nedenlerin mutlaka araştırılması gerekir. Aksi takdirde karaciğer rahatsızlığınız ilerleyerek siroz gibi daha olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle karaciğeriniz için zaman geçirmeden bir Gastroennterohepatoloji Uzmanına başvurmalısınız.







Reflü tedavisi







Reflü hastalığının tedavisi nasıl olur?








Mide asidinin yukarıya, yemek borusuna kaçması sonucu gelişen yakınmalarda (reflü) akşamları yatmaya yakın yemek yememek, kilo vermek, yatağı yükseltmek gibi genel önlemlerin yanı sıra asit azaltıcı ilaçlarla tedavi uygulanır. Ancak uygulanacak tedavinin şekli ve süresi önemlidir. Son zamanlarda reflü hastalığının adeta bir moda halini alarak yazılı ve görsel basında ortaya çıkmasından sonra bu durumun tedavisi yönünde gereksiz birçok yöntem önerilmeye başlandı. Özelikle de cerrahi girişim önerilerinde bir patlama yaşanıyor. Bu konuda yapılan yanlışlıklardan kaçınabilmek için mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanının görüşüne başvurulmalıdır. Yapılan tedavilerin sonuçlarına göre tedavi yöntemleri de şekillendirilecektir. Sağlıklı günler diliyorum.







Ellerim şişiyor







Benim uzun zamandır parmaklarım ve ayaklarım şişiyor. Gün geliyor gerilmesinden dolayı ellerimi fazla açamıyorum. Bu rahatsızlık şu son 1 aydır fazlalaştı. Acaba bunun sebebi nedir?








Ellerde ve ayaklarda şişlik en çok ödem denilen su toplanmasında veya romatizmal hastalıklarda ortaya çıkabilir. Bu nedenle bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız.







Sık sık midem ağrıyor. Bazen midem ağrıyor, karnım ağrıyor, bilemiyorum. Mide ilacı kullanınca ağrı kesiliyor. Üşütünce sık sık oluyor. Bu ne olabilir? Ne yapmalıyım?







Mide ve karın ağrıları sıklıkla birbirine karışır; ancak mide ilacı kullanmakla yakınmalarınız geçtiğine göre ana sorun bu organınızdadır. Bunun yanında şişkinlik yakınması bağırsakları düşündürüyor. Yakınmalarınız nedeni ile bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız.







Reflü







8 yıldır reflü var. İlaçlar oldukça iyi geliyor ancak son zamanlarda midemin üst kısmında acı ve şişkinlik var. Reflü fıtığa dönüşür mü? Fıtığın son çaresi ameliyat mı?








Reflü mide asidinin yukarıya, yemek borusuna kaçmasına verilen isimdir. Yemek borusunun altındaki kapakçıkta gevşeklik olması ya da mide fıtığının varlığı bu duruma yol açar. Yani reflü fıtığa dönüşmez. Fıtık ya da gevşeklik hallerinde reflü ortaya çıkar. İlaçlardan yarar görüyor iseniz ameliyat olmanıza gerek yoktur. Gereksiz cerrahi girişim ve tedavilerden sakınmak için mutlaka bir Gastroenterolog takibinde olmalısınız.







Helicobacter pylori







Bende Helicobacter pylori pozitif çıktı. Uzun bir süre ilaç kullandım, yok oldu ama bu ara yeniledi. Acaba bu bakteri kansere sebebiyet veriyor mu? Ne yapmalıyım? İlaç kullandığım zaman iyiyim ama bırakır bırakmaz şikayetlerim başlıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.








Midede bulunan bu mikrobun niçin yok edilmesine çalışıldığını yazmamışınız. Bu mikroorganizmayı yok etmek için 3 ilacın bir arada kullanıldığı (10 - 14 gün süren) tedaviler uygulanıyor ve %80-90 oranında mikrop yok edilebiliyor. Ancak bu mikroorganizma midenizde olsa bile mutlaka yok etmek gerekli olmayabilir. Üstelik uzun süreli değil en çok 2 haftalık tedavi uygulanmalıdır. Bazı özel durumlarda bu mikrobun yok edilmesi gerekir. Bu konu ile bağlantılı olarak İlgili başlıklar bölümünde yazdığım Helicobacter pylori başlıklı yazımı okursanız ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Bu mikrop varlığında mide kanseri gelişme riski yüz bin kişide sadece altıdır, yani çok azdır. İlaçlardan yarar gördüğünüze göre yakınmalarınızın bu mikroba bağlı olduğunu sanmıyorum. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına danışmalısınız.







İTP







İTP hastasıyım, 2004 yılında dalak ameliyatı oldum. Ameliyat öncesi 4 ay kortizon kullandım. Şu an trombosit sayım 597. Ameliyat sondası 900 idi. Yavaş yavaş düşüş seyrediyordu. Aralık 2005'te trombosit sayım 550 idi. Düşüş beklerken artış oldu. Aspirin yasak olduğu için kullanmıyorum. Plt artış sebebi nelere bağlıdır? Beslenme konusunda dikkat etmem gereken gıdalar var mıdır?








İdiopatik trombositopenik purpura (İTP) hastalığında pıhtılaşmayı sağlayan kan hücreleri olan trombositlerde (platelet – plt) azalma meydana gelir. Bunu önlemek amacıyla trombositleri yıkan organ olan dalağın alınması ile sorun ortadan kalkar. Ancak bu kez de trombosit sayısında kısmi bir artış olur. Aspirin bu durumda yasak değildir. Eğer pıhtılaşmaya eğilimli bir durum var ise aspirin ile fazla olan trombositlerin fonksiyonlarının azaltılması düşünülebilir. Trombosit sayısının beslenme ile bir ilişkisi yoktur.







Dr. Nevzat Aksoy



İç Hastalıkları Uzmanı



Gastroenterohepatolog



Net Endoskopi



0 212 210 48 48


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:03 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.