Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Doktorumuz sorularınızı yanıtlıyor

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Doktorumuz sorularınızı yanıtlıyor Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kansızlık Doktor bey, yaptırmış olduğum kan testinin sonuçları şu şekilde çıktı: Biyokimya hdl kolestrol 36 UIBC 420 hemogram HCT 36.5 MCV 75.3 MCH 26.5 RDW 17.2 PLT 469 bu oranlar sınırların altında ya da üstünde. Bu ne demektir ve bunun ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Doktorumuz sorularınızı yanıtlıyor

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 11:04 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Doktorumuz sorularınızı yanıtlıyor

Kansızlık

Doktor bey, yaptırmış olduğum kan testinin sonuçları şu şekilde çıktı: Biyokimya hdl kolestrol 36 UIBC 420 hemogram HCT 36.5 MCV 75.3 MCH 26.5 RDW 17.2 PLT 469 bu oranlar sınırların altında ya da üstünde. Bu ne demektir ve bunun için ne yapabilirim?

Sonuçlara göre hafif bir kansızlığınız var. Yazdığınız parametreler bununla ilişkili. Ayrıca (iyi huylu) HDL Kolesterol düzeyinin normali 40 mg/dl'dir. Sizinki 36 bulunmuş. Sanırım total Kolesterol değeriniz normal sınırlarda çıkmış ki yazmamışsınız. Total kolesterolünüz 200 mg/dl altında ise sorun yok demektir. Yine de az yağlı yemek her zaman daha iyidir. Plt (trombosit) normalin biraz üzerinde çıkmış. Doğru olup olmadığının teyidi için tetkikin tekrarı gerekir. Yine yüksek çıkarsa bir Hematoloji veya İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Sağlıklı olun, mutlu kalın.

Gastrit

Yedi senedir mide rahatsızlığım var. Endoskopi sonucunda nodüler gastrit teşhisi kondu. İlaç tedavisi gördüm ama yemek yedikten sonra ilaç almazsam ağrı devam ediyor. Kullandığım ilaçlar Helipak tedavi paketi panto ama geçmedi. Şu anda Famoser kullanıyorum. Ne yapmalıyım?

Son dönemlerde midesinde gastrit ile birlikte Helicobacter pylori isimli mikroorganizma bulunan hastalara bu mikrobu yok etmeye yönelik olarak tedaviler veriliyor ki bu yaygın uygulama, çoğu zaman iyi sonuç vermiyor. Bu mikroorganizmayı yok etmenin kriterleri belli ve literatürde var. İlgili hekimlerin buna göre davranması yerinde olacaktır. Lütfen ilgili başlıklar bölümünde yazmış olduğum Helicobacter pylori başlıklı yazımı okuyunuz. Yakınmalarınız geçmiyor ise güvendiğiniz bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurunuz.

H. pylori

4 ay önce midemde bir anda başlayan taş yutmuş hissi veren bir durum söz konusuydu. 15 gün içinde taşrada olduğum için (bu arada öğretmenim) ülser ilaçları verilen bir hastaydım. Ancak bu ilaçları kullanmayı reddedip memleketim Samsun'a gidip endoskopi yaptırdığımda sonuç NHL oldu. Acilen vücut tarandı ve mideye cerrahi müdahale yapıldı. Çok şükür şimdi iyiyim kontrollerim ANK ÜN de deva ediyor. Bu arada H. pylori bakıldı; hem kanda hem de gatada +çıktı. Asıl sorunumuz eşimdeki mide yanmaları ekşimeler. HP bulaşıcı olduğu için eşime de yaptırdım sonuç: gA5.1 (-) veıgG1.11(+)çıktı sizce elimin endoskopi yaptırması gerekir mi?

Eşinizin yakınmaları için endoskopi yaptırmanız iyi olur. Endoskopi sonucuna göre GEREKİR İSE bu mikroorganizma yok edilir ya da başka tedaviler uygulanır. Bu nedenle mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurarak endoskopinin ve tedavinin bir Gastroenterolog tarafından yapılmasına özen gösteriniz. (Lütfen ilgili başlıklar bölümünde yazmış olduğum Helicobacter pylori başlıklı yazımı okuyunuz). Sağlıklı günler.

Bulantı ve kusma

Çok sık da olmasa da mide bulantısı çekiyorum. Boğazımda dolgunluk hissi oluyor, boğulacakmış gibi oluyorum. Bu her zaman olmuyor. Arada oluyor sonra kusma gerçekleşiyor.

Bulantı, kusma ve dolgunluk hissi sıkıntılı ve stresli durumlarda görülebileceği gibi altta yatan önemli hastalıklar sonucu da ortaya çıkabilir. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanızı ve endoskopi yaptırmanızı öneririm. (Endoskopinizin bir Gastroenterolog tarafından yapılmasına özen gösteriniz.)

Midem kaynıyor

Doktor Bey, ben 59 yaşında ve mide rahatsızlığı olan biriyim. Ne kadar dikkat edersem edeyim, yediğim her şey midemde kaynama yapıyor. Bu durumdan çok rahatsızım. Bu neden kaynaklanıyor olabilir acaba?

Anlaşıldığı kadarıyla midenizin koşulları bozulmuş. Bunun başta asit fazlalığı olmak üzere çok sayıda nedeni var elbette. Ancak yaşınızı da göz önüne alarak doğrudan tedavi yerine mutlaka bir endoskopi yaptırılmalı ve sonuca göre hareket edilmelidir. Endoskopinizin ve tedavinizin bir Gastroenterolog tarafından yapılmasına özen gösteriniz. Sağlıklı günler.

Mide ve baş ağrısı

Benim sorunum sabahları tam uyunacağım saatlerde yattığım yastıkta başımı gayri ihtiyari başımı sağa veya sola çevirdiğimde, midemin üzerinden başıma kadar çok şiddetli bir ağrı oluşuyor. Döndüğüm tarafta kalırsam bir kaç dakika sonra ağrı hafifleyip geçiyor. Bu ağrıların sebebi nedir? Bir de neden sadece uyanma saatlerinde oluşuyor?

Anlattığınız ağrı atipik ancak yakınmanız aklıma kemik-kas kaynaklı sorunlarla yemek borusu spazmını getiriyor. Bu nedenle araştırmaya bu açılardan başlanması yararlı olacaktır. Gastroenteroloji ve Fizik Tedavi Uzmanlarına başvurmalısınız. Geçmiş olsun.

Mide fıtığı

Mide fıtığı nedir? Neler sebep olur, ameliyat gerektirir mi?

Yemek borusu ile mide arasında bulunan kapakçığımız var. Bu kapakçık görevini tam yapamaz ise mide asidi yukarıya yemek borusuna kaçabilir ki biz buna reflü diyoruz. Reflünün derecesinin tayini ve tedavinizin planlanabilmesi için bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı ve endoskopi yaptırmalısınız. Gereksiz tedavi ya da cerrahi girişimlerden sakınabilmek için endoskopinizin ve gerekiyor ise tedavinizin bir Gastroenterohepatolog tarafından yapılmasına özen gösteriniz.

Sık dışkılama

Benim eşimin midesinde aşırı şişlik var. Sabahları kalkar kalkmaz tuvalete gitme ihtiyacı ile birlikte günde toplam 5-6 kez çıkıyor. Bazı zamanlarda da kanaması oluyor. Nadir olarak da midesine ağrı giriyor. Yaklaşık bu şikayetleri 3 yıldır var. Sebebi ne olabilir acaba? Hangi hekime başvurmamız gerekir? Nasıl bir tedavi yöntemi uygulanır? Bu konuda bizi bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Eşinizin gün içinde sık tuvalete gitmesi ve zaman zaman kanama olması mutlaka araştırılmalıdır. Bu durum eski deyimi ile spastik kolon ve buna eşlik eden hemoroitlere bağlı olabileceği gibi ülseratif kolit gibi önemli hastalıklar sonucu da ortaya çıkabilir. Bu nedenle gideceğiniz ana branş Gastroenteroloji olmalıdır. Bağırsaklarınıza bakılması (kolonoskopi yapılması) yerinde olacaktır. Gereksiz zaman kaybına uğramamanız ve gereken tedaviyi alabilmeniz için kolonoskopinizin ve tedavinizin bir Gastroenterohepatolog tarafından yapılmasına özen gösteriniz. Sağlıklı olun, mutlu kalın.

Gastrit ve H. Pylori

26 yaşında bir bayanım. Yaklaşık 9 senedir mide rahatsızlığım var. 9 sene önce doktora gittim. Ülser başlangıcı dediler, ilaç verdiler geçti. Bir sene önce doktora gittim, gaz ilaçları verdi. 2 ay içinde geçti. Şimdi 5 aydır hastanelerdeyim. Gastronokopiye girdim, biyopsi aldılar. Aktif gastrit çıktı, Helicobacter pylori görüldü. midemin tamamının iltihap kapladığını söylediler. Doktorum 2 ayrı ikişer kutu antibiyotik verdi. Rahatsızlığım geçmedi. Lansoprol kullandım, yine geçmedi. Sürekli karnım şiş, midem bulanıyor, midemde aşırı derecede ağrılar var. 6 ay önce bir kere kan kustum. Tedavi görmeme rağmen iyileşemedim. Tekrar doktora gittim yine Gastronokopi istediler. Hiç iyileşemeyecek miyim? Bu hastalığın çağresi yok mu? İlk ameliyat dediler sonra ilaç tedavisi. İlaç da kullandım ama iyileşmedim. Ne yapmam gerekiyor?

Günümüzde midede gastrit ile birlikte Helicobacter pylori isimli mikrop bulunan hastalarda, bu mikrobu yok etmeye yönelik olarak tedaviler veriliyor ki bu yaygın uygulama çoğu zaman doğru değil. Nitekim sizde de doğru olmadığı iyileşmemenizden belli oluyor. Bu mikroorganizmayı yok etmenin kriterleri belli ve tüm tıp kitaplarında yazıyor. Hekimlerin buna göre davranması gerekir. (Lütfen ilgili başlıklar bölümünde yazmış olduğum Helicobacter pylori başlıklı yazımı okuyunuz). Yakınmalarınızın çözümü ve gereksiz tedavi ve ameliyatlardan kaçınmak için mutlaka güvendiğiniz bir Gastroenterohepatoloji Uzmanına başvurunuz.

Reflü ve ameliyat

Doktor Bey, 7-8 yıldır reflü hastasıyım. Sürekli ilaç kullanıyorum. Yine de çok rahat değilim, her istediğimi yiyemiyorum. Her istediğimi yapamıyorum. Bu konu ile ilgili görüştüğüm meslektaşlarınız ameliyatı önermediler. Fakat ben bundan sonraki yaşamımı rahat geçirmek istiyorum. Ameliyatın ne gibi sakıncası vardır. 35 yaşında bir bayanım. Normal kilo ve boydayım. 1 çocuk annesiyim.

Genç bir reflü hastasında ana soru şudur: sürekli ilaç mı kullanmalı yoksa ameliyat mı edilmeli? Eğer siz sürekli ilaç kullanmak zorunda kalıyor, kullanmadığınızda yemek borunuzda yaralar ortaya çıkıyor ise, çok uzun süre (yani yaşam boyu) ilaç kullanmak yerine ameliyat bir seçenek olarak düşünülebilir. Operasyon sonrasında hastaların %50'si bir süre sonra yeniden aynı ilaçları kullanmak zorunda kalmaktadırlar. Bunun dışında ameliyat olan hastalarda geğirememe ve kusamama gibi yakınmalar da ortaya çıkabilir. İlerleyen yıllarda reflüye bağlı olarak kanser riski taşıyan Barret Özofagusu denilen durum gelişebilirse de yapılan ameliyatlarla bu riskin azaltılamadığı da saptanmıştır. Sonuç olarak kar – zarar hesabı yaparak karar vermelisiniz. Sağlıklı günler diliyorum.

Yüksek kolesterol

Doktor Bey, benim kanımda kolestrol oranı 235 trigliserid 469'dur. Ne tür bir yol takip etmem gerekiyor? Sigara ve alkol kullanmıyorum. Bu oranları nasıl düşürebilirim? Sizin düşünceleriniz neler? Bilgilerinizden beni yaralandırırsanız çok sevinirim. 30 yaşındayım. Bununla ilgili ilaçları ömür boyu kullanmalı mıyım?

İlaç tedavisinden önce diyet yapmalı ve (kilolu iseniz) ideal kilonuzda bulunmalısınız. Bu nedenle katı yağlar yerine sıvı yağları tüketmelisiniz. Ayrıca kolesterol yükseltecek olan yumurta sarısı, kırmızı et, tavuk derisi, yağlı süt ve süt ürünleri, kuruyemişleri, kızartmaları azaltmalı ve sebze ile beyaz et (balık, tavuk) ağırlıklı beslenmeye geçmelisiniz. İki ay sonra kan yağlarınızı ve alt gruplarını da (HDL, LDL, VLDL kolesterol) ölçtürmeli sonrasında bir İç Hastalıkları Uzmanının görüşünü almalısınız.

Sarımsak

Bir şey duymuştum. Tabii sizin gibi bilim insanlarına bunu sormak ne derece doğru? Sarımsak sürüldüğü bölgede kıl çıkarıcı etkisi varmış. Acaba bir bilginiz var mı bu konu hakkında?

Son derece yararlı bir bitki olan sarımsağın sorduğunuz yönde bir etkisi yoktur.

Ülser

Ben 36 yaşında bir bayanım. 4-5 yıldır mide rahatsızlığım var. Daha önce gittiğim doktorlar bana değişik ilaçlar verdi. Ama bu arada midemde kesin ne olduğunu anlamaya dair herhangi birşey yapılmamıştı. En son gittiğim doktor 13 gün önce endoskopi yaptı. Ülser olduğunu, birkaç tane yara olduğunu söyledi. Antepsin ve Lonsor verdi. Bunları kullanıp 1 ay sonra tekrar gelmemi söyledi. Bu ilaçları kullandığım sürece ve midemin sevmediği şeyleri yemediğim sürece ağrı yok. Ama aç olduğum zaman midemde acıma var. Bir de yemek yedikten 15-20 dakika sonra yediklerim boğazımda toplanıyormuş gibi olur. Ve ağzıma ekşi su geliyor. Benim ülserle birlikte reflü de mi var acaba? Ülser tedavisi ne kadar sürer? Tekrar kontrole gittiğimde ülserimin iyileşip iyileşmediğini anlamak için ne yapılacaktır? Bilgi almak istiyorum.

Yapılan endoskopi sonunda ülser saptanmış ve tedavi başlanmış. (Onikiparmakbağırsağına bağlı) ülserler verilen tedavilerle 4-8 hafta içinde iyileşir. (Onikiparmakbağırsağında ülseriniz var ise Lansor kullanmanız tedavi için yeterlidir. Antepsini ek olarak almanıza gerek yoktur). Ancak ülseri olan hastalarda mutlaka H. Pylori isimli mikroorganizmanın olup olmadığına bakılmalıdır. (Lütfen ilgili başlıklar bölümünde yazmış olduğum Helicobacter pylori başlıklı yazımı okuyunuz). Eğer bu mikrop var ise (ülseriniz olduğu için) yok edilmelidir aksi takdirde hastalığınız büyük oranda tekrar eder. İşlem sırasında bu mikrobun varlığı araştırılmadıysa nefes testi ya da dışkı testi ile güvenilir, çabuk ve ucuz biçimde araştırılabilir. Ve varsa ona yönelik tedavi verilir. Yakınmalarınızdan reflünün de olduğu anlaşılıyor ancak endoskopide bununla ilgili olarak bir sonuç belirtmiyorsunuz. (Sağlıklı ve doğru sonuç almak istiyorsanız endokopinizin Gastroenterologlar tarafından yapılmasına özen gösteriniz). Bu nedenle reflü açısından yeniden endoskopi düşünülebilir. Yoksa onikiparmakbağırsağı ülserinde kontrol endoskopisine gerek yoktur.

Trombosit azlığı

Ben hematoloji testi yaptırmıştım. Herşey normal çıktı, fakat MPV eksik çıktı. MPV eksikliği ne demek ve neden kaynaklanır. Önemli midir? Sorumu yanıtlarsanız sevinirim.

MPV (mean platelet volume) kanda trombosit sayısını gösterir. Trombositler harap olmuş damarları tıkayarak kanamayı önleyen küçük kan elemanlarıdır ve milimetreküple 200-400 bin civarında bulunurlar. Öncelikle bunun doğru olup olmadığını teyit amacı ile tetkikin tekrarı gerekir. Değer yine düşük gelecek olur ise (kan hastalıkları açısından) Hematoloji ve (yurdumuzda çok sık görülmesi nedeniyle karaciğer hastalıkları açısından) Gastroenteroloji Uzmanlarına başvurmalısınız.

Reflü

Eşimin yıllardır midesiyle ilgili şikayetleri vardı. Biz de bu hafta sonu endoskopi yaptırdık. Reflü tanısı koydu doktorumuz. Onun dışında herhangi bir sorun yok çok şükür. Bize tedavi amaçlı Lansor (30 mg) verdi. Bunu 1 ay süreyle kullanmasını istedi. Bu ilaç tedavi için yeterli midir? Başka ilaç kullanması gerekir mi?

Endoskopide reflü ile ilgili ne bulunduğunu belirtmemişiniz. Reflünün derecesine göre tedaviler düzenlenebilir. Bu nedenle tedavi ile ilgili görüş bildirmek mümkün değil. Verilen ilaçlar reflüyü önlemiyor elbette. Reflü sürüyor ancak yemek borusuna kaçan sıvının asiditesi azaldığından hasta rahatlıyor. Ancak 1 ayın sonunda reflü devam edecektir. Bu nedenle önünüzdeki zaman dilimi için kendinize bir yol haritası oluşturmalısınız. Hekiminize ilaçları hangi amaçla, hangi dozda ve ne süre vereceğini ve tedavi sonrasında olası durumlar hakkında ne düşündüğünü sormalısınız. Gereksiz tedavilerden sakınabilmek için hekimimizin bir Gastroenterohepatolog olmasına özen gösteriniz.

Bitkinlik

Sabahları baş ağrısıyla uyanıyorum. Kendimi o kadar yorgun ve bitkin hissediyorum ki… Boğazımın sol tarafında dışarıdan hissedilen nohut büyüklüğünde bir beze oluştu. Son 15-20 gündür hiç olmadığım kadar sinirliyim. Kendime hakim olamıyorum ve kendimi çok mutsuz hissediyorum. Boynumda bir düzleşme var. Bir de çok kabızlık yaşıyorum, kanamalarım oluyor. Tiroid testi yaptırdım, guatra rastlanmadı. Kanım düşük çıktı.Tüm bu şikayetlerimin nedeni ne olabilir? Ne önerirsiniz?

Kabızlık, sinirlilik, halsizlik ve kansızlık olduğunu belitmişsiniz. Bütün bu belirti ve bulgular açısından tam teşekküllü bir hastanede ayrıntılı biçimde tetkik edilmelisiniz. Bu nedenle güvendiğiniz bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız.

Kilo alamıyorum

Yediğim yemek yaramıyor, midem bulanıyor. Yaşıma göre çok zayıfım, kilo alamıyorum.

Yaş, boy ve kilonuzu yazarsanız daha rahat bilgi verebilirim.

Midede şişkinlik

Midede şişkinlik ve gaz, karnımda da sürekli guruldama oluyor?

Mide ve bağırsaklarla ilgili yakınmalarınız var. Bu nedenle midenize endoskopla bakılmalı (gastroskopi) ve kalın bağırsak filmi (Baryumlu kolon grafisi) çektirmelisiniz. BU nedenle bir Gastroenterohepatoloji Uzmanına başvurmalısınız.

Mide kanseri

Dayıma yapılan tahlillerden mide kanseri teşhisi kondu. Doktor yaranın pankreas ve ciğerlerin bir kısmını sardığı için ameliyatı gerçekleştirmedi. Şimdi bir Herbalist'in yapmış olduğu özel kokteyller ilgimizi çekti. Ona yönelmeyi düşünüyoruz. Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir? Acaba çok mu geç kaldık. Doktor artık yapılacak bir şeyin bulunmadığını söyledi. Görüşleriniz ne yönde olur?

Ne yazık ki günümüzde kanserin etkili bir tedavisi yok. 1978 yılında Tıp Fakültesi'ne başladığım günden bugüne geçen 28 yıl içinde kanserden vefat eden binlerce hasta gördüm. Ancak (erken saptananlar dışında) verilen tedavilerle iyileşen tek bir hastaya rastlamadım. Binde bir oranında kanserden iyileşti denilenler ise daha önceden yanlış teşhis konulanlardır. Dayınızda mide kanseri saptanmış ve üstelik yayılmış yani metastaz yapmış. Yapacak bir şey kalmamış maalesef. Mantıken düşünecek olur isek değil yurdumuzun, dünyanın herhangi bir köşesinde kanserin bir türüne karşı kesin etkili bir tedavi bulunmuş olsa idi bunu çok kısa süre içinde herkes duyar, o grup hastalara o tedavi uygulanır ve hepimiz rahat ederdik. Ne yazık ki böyle bir durum yok. Kendinizi boşuna yormayın lütfen.

Kilo alıyorum

Doktor Bey, ben ocak ayında 76 kg ile diyet yapmaya başladım. Bir ay sonra 72 kg oldum. Diyete başladıktan sonra dört ay adet olmadım. Sonraları vücudumda özellikle mide ve göbek bölgemde aşırı şişkinlik başladı. Ben bunu adet olmadığım için zannettim ama adet olduktan sonrada şişkinlik devam etti. Şu an 80 kg oldum. Sadece haşlanmış sebzeler yediğim halde şişkinlik ve kilo alışım devam ediyor. Son zamanlarda baş dönmesi ve gözlerimin önünden beyaz ışıklar geçmesi oluyor. Midede yanma, ekşime var. Yemek yemekten korkar oldum. Çünkü yemekten sonra midem aşırı çıkıyor. Kendimi 9 aylık hamile gibi hissediyorum. Lütfen bana yardım edin.

Yakınmalarınız nedeniyle mide ve bağırsak sisteminizin gözden geçirilmesi yararlı olacaktır. Bunun dışında diğer sistemik hastalıklar da araştırılmalıdır. Bu nedenle aynı zamanda İç Hastalıkları Uzmanı da olan Gastroenterohapatologlar size yardımcı olacaklardır.

Kola

Ben kolayla midemi yaktım. Doktora gittim, Talcid verdi ama işe yaramadı midemde şişme oluyor. Yemek yerken midem ağrıyor ayrıca sürekli gaz oluşuyor.

Kola mideyi yakmaz. Esasen kola mide asidinden daha zayıftır yani açken midenizdeki sıvı koladan daha güçlü asittir. Ancak mide yakınmalarınız için bir Gastroenteroloji Uzmanının yardımını almanızda yarar görüyorum.

Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks