05-05-2010, 11:04 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Sancım var! (Sorularınızın yanıtları) Karında sancı
10-15 günde bir kez aç veya tok olmama rağmen şiddetli mide ağrıları çekiyorum ve elimle mideme bastırdığımda çok geğiriyorum. 2-3 saat sürüyor ilaç kullanmadan geçiyor… Strese girdiğimde bu olay daha fazla oluyor.
Sıkıntı ve stresli bir anda olan ve kısa bir süre sonra kendiliğinden geçen ağrılar sizi çok rahatsız etse de önemli değildir. Anlaşıldığı kadarıyla sıkıntılı dönemlerde fazla miktarda hava yutuyorsunuz ve bu size rahatsızlık veriyor. Ancak yine de bir İç Hastalıkları Uzmanı tarafından rutin bir sağlık taramasından geçmeniz yerinde olacaktır. 33 günlükken oğluma reflü teşhisi koydular. 5 aylıkken Ph metre yaptılar. Daha sonra 18 aylıkken Ph metreyi tekrarladılar. Bu arada oğlumda ağız kokusu başladı. Sonuç itibariyle reflüsü geçmiş dediler. Şimdi arada sırada ağız kokusu oluyor. Ne yapabilirim?
Küçük yaşta iken hangi yakınma sonucu tetkik yapıldığını yazmamışınız. Bebeklerde reflü olması ve bir süre sonra geçmesi zaten beklenen bir durum. Bunun dışında ağız kokusu, kulak burun boğaz, akciğer ve mide hastalıklarında ve diş – dişeti sorunlarında ortaya çıkabilir. Çocuğunuzun şu anki yaşını bilemiyorum ancak bir Çocuk Hastalıkları veya İç Hastalıkları Uzmanına başvurmanız gerekir. Hekimler gerekir ise sizi ilgili branşa yönlendireceklerdir. Babamın şikayetlerini size sunmak isterim. Beni bilgilendirirseniz memnun olacağım. Babamın mide rahatsızlığı var. Onikiparmak bağırsağı kalın bağırsaktaymış. Daha önce söylemişti. Mide ilaçları kullanıyor, kullanmadığı zaman da istifra ediyor. Stresli bir işte çalışıyor. Sorunu ne olabilir?
Babanızın onikiparmakbağırsağında ve midesinde sorun olduğu anlaşılıyor. İlaçlarla yakınmaların geçmesi bırakınca tekrarlaması da bu görüşümüzü destekliyor. Bu nedenle ilaçlarını düzenli olarak kullanması gerekir. Ancak ilaçlarını ne kadar süre ve ne dozda kullanabileceği konusunda bir Gastroenterologa başvurur iseniz tedaviniz için yol haritanız belirlenecektir. Spastik kolon
Geçen günkü yazımda size spastik kolon şikayetimden bahsetmiştim. Henüz cevabınızı almadım. Unuttuğum bir noktayı da eklemek istedim. Demir eksikliğinden dolayı ilaç kullanmam gerekiyor ancak kabızlığım ve spastik kolon şikayetlerimden[karın ağrısı]dolayı rahatsızlıklarım artıyor. Sizce bu durumda demir ilaçları kullanmamın bir sakıncası var mı? Evli iki çocuk annesi bir bayanım. Bu rahatsızlıklarım beni halsiz bırakıyor.
Daha önce sorduğunuz sorunun karşılığını Sağlık Sayfamızda Mide kanaması (Sorularınızın yanıtları) başlığı altında bulabilirsiniz. Spastik kolon ile demir ilaçlarının bir ilişkisi yoktur. Rahatlıkla kullanabilirsiniz. Helicobacter pylori
Helicobacter pylori mikrobunun kesin tedavisi var mı?
Bu mikroorganizmayı yok etmek için 3 ilacın bir arada kullanıldığı tedaviler uygulanıyor ve %80-90 oranında mikrop yok edilebiliyor. Ancak bu mikroorganizma midenizde olsa bile mutlaka yok etmek gerekli olmayabilir. Bazı özel durumlarda bu mikrobun yok edilmesi gerekir. Bu konu ile bağlantılı olarak İlgili başlıklar bölümünde yazdığım Helicobacter pylori başlıklı yazımı okursanız ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Bunun dışında bu mikrop ile ilgili çok sayıda gereksiz ilaç kullanılıyor. Boşu boşuna ilaç kullanmamanız için elinizdeki tetkikleri bir Gastroenteroloji Uzmanına göstermeli ve görüşünü almalısınız. 4 sene evvel gece mide ağrıları, hazır gıdalardan sonra kusma belirtileri ile ilgili şikayetlerim üzerine yapılan endoskopi sonucunda hafif tahrişler olduğu ve alınan parça neticesinde helikobacter mikrobunun tespiti yapılmış ve aldığım ilaçlarla iyileşmiştim. Şu anda ise devamlı karnımda şişlik, hazımsızlık, zaman zaman yemeği biraz fazla kaçırırsam ağızda acısu gelmesi. Fakat en önemlisi her yemekten sonra şişkinlik ve devamlı geğirme. Acaba eski rahatsızlığım tekerrür mü ediyor, yoksa başka bir rahatsızlık mı var? Ayrıca düzenli ve dengeli beslenmeye dikkat ediyorum. Yasaklanan birçok şeyi yemeyen, sporla meşgul olan biriyim.
Daha önce yapılan endoskopinin içeriği tam anlaşılmıyor. Hafif tahriş sözcükleri de bir anlam ifade etmiyor. Ancak yakınmalar tekrarladığına göre endoskopinizin tekrar edilmesinin yararlı olacağı kanısındayım. Yapılacak tetkikler sonunda eski rahatsızlığınız mı tekrarlamış yoksa yeni bir rahatsızlık mı var, o zaman anlaşılır. Mide hastalıklarında eskisi gibi sıkı diyet vermiyoruz. Büyük olasılıkla bir bölüm besin maddesinden boşu boşuna mahrum kalıyorsunuz. Bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurunuz ve endoskopinizin bir Gastroenterolog tarafından yapılmasına özen gösteriniz. Doymuyorum
Çok yesem de doyduğumu hissetmiyorum. Neden kaynaklanıyor olabilir?
Yemekten sonra çabuk acıkma birçok nedenden dolayı olabilir. Bağırsak parazitler, şeker hastalığı, sıkıntı, sinir, stres ve midenin çabuk boşalması bunlardan birkaçıdır. Bu nedenle bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurarak tetkik edilmeniz yararlı olacaktır. Midede yanma
Benim özellikle sınav zamanları midemde aşırı yanma ve bulantı oluyor. Normalde de çok iştahsız birisiyim. Ama sıkıntılı zamanlarımda midemde yanmalar ve iştahsızlık fazlalaşıyor.
Stresli durumlarda ortaya çıkan ve bir süre sonra kendiliğinden geçen yakınmalar nedeni ile psikolojik durumunuzu suçlayabiliriz; ancak sıkıntı ile bazı yakınmalar ortaya çıkabilirse de aslında var olan yakınmalar da artıyor olabilir. Bu nedenle altta yatan başka bir hastalığınızın olup olmadığının ve iştahsızlığınızın araştırılabilmesi için bir Gastroenteroloji Uzmanına muayene olmanız çok yerinde olacaktır. Ağzıma ekşi su geliyor
Midemde yanma ve ağrı var. Ağzıma ekşi su gibi bir şey geliyor. Göğsümde yanma ve ağrı var. Omeprazol kullanıyorum. Tam anlamıyla yardımcı olmuyor. Doktor mide asidi olduğunu söylüyor. Ama 4 yıldır bu sorun var. Bu kadar uzun sürer mi? Ağrı sırtıma vuruyor. Ne yapmam gerek?
Yemek borusu ile mide arasında bulunan kapakçık görevini tam yapamaz ise mide asidi yukarıya yemek borusuna ve bazen ağza kaçabilir ki biz buna reflü diyoruz. Reflünün derecesinin tayini ve tedavinizin planlanabilmesi için bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı ve endoskopi yaptırmalısınız. Gereksiz tedavi ya da cerrahi girişimlerden sakınabilmek için endoskopinizin bir Gastroenterolog tarafından yapılmasına özen gösteriniz. 30 yaşında bir erkeğim. Gaz çıkardığımda özellikle kolalı içecek aldığımda çok kötü bir koku var. Özellikle 2,5 sene kadar önce askerdeyken daha da arttı ve o zamandan beri devam ediyor. Karaciğerimde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bağırsaktaki gazlar bu organımızda bulunan mikroorganizmalar tarafından oluşturulur. Kendine özgü kokusu olan bağırsak gazları kişilerdeki mikroorganizmaların farklı olması nedeniyle ve yenilen besinlere göre değişiklik gösterir. Bu nedenle bu konuda herhangi bir tedaviye yönelmek çok anlamlı olmayacaktır. Ancak gazları artıran besinlerden kaçınabilirsiniz. Ayrıca yakınmalarınızın karaciğer hastalığı ile bir ilgisinin olmadığını belirtmeliyim. Karnımda şişlik var
Ben 24 yaşında bir bayanım. Regl döneminde genelde karnımda bir şişkinlik olur. Fakat bu kez regl bittiği halde karnımdaki şişlik geçmedi. Ayrıca göğüs ile karın boşluğum arasında şişkinlik var. Karnım ağrıyor sürekli. Yaklaşık 3 gündür bu haldeyim. Sebebi ne olabilir?
Kısa süre önce başlayan karın şişliğinde aklımıza ilk önce bağırsaklar ve mide geliyor. Bunun dışında karında sıvı toplanması veya kütleler de bu duruma yol açabilirse de birkaç gün önce başladığını belirttiğiniz yakınmalarınız sürüyor ise bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Midem şişiyor
Midem devamlı şiş. Az da yesem aynı çok da yesem… Bu şikayetim 3 aydan beri devam ediyor. Dik oturamıyorum. Devamlı midemde bir sıkıntı, şişkinlik göğsümün altından başlıyor.
Midenizdeki şişkinlikten yakınıyorsunuz ancak sorun midenizde değil de kalın bağırsağınızda olabilir. Bu nedenle hem midenizin hem de kalınbağırsağınızın taranması uygun olacaktır. Baryumlu kalınbağırsak filmi ve (gerekli görülürse) mideniz için bir endoskopi yaptırmalısınız. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı ve tetkik edilmelisiniz. Geçmiş olsun. Eşim 2 aydır yediği şeyi hemen kusuyor. Artık ancak serumlarla ayakta durabiliyor. Bundan önce de saçları dökülmüştü. Hastanede 10 gün yattı ve hiç bir gelişme olmadı. Bunun dışında da dalak büyümesi, guatr ve kansızlığı var. Bir Alman doktor bunun Magersuchtskrankheit adlı bir hastalık olduğunu söyledi. Fakat kendisiyle irtibat kurmamız mümkün olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sürekli kusma çok önemli bir durum. Eşiniz daha önce hastanede yattığına göre kusmasına yönelik olarak ayrıntısıyla araştırılmıştır diye düşünüyorum. Eğer bu tetkiklerden bir sonuç çıkmamış ise yani organlara ait bir hastalık söz konusu değilse o zaman psikolojik bozuklukları düşünmek gerekir. Magersuchts sendromu denilen durum yemek yeme bozukluklarının aynı aile içinde görülmesidir. Eşinizde eğer organik bir bozukluk yok ise yani sorun psikolojik ise bu bir yeme bozukluğu olabilir ve anoreksia nervoza olarak adlandırılabilir. Ancak kesin tanı için bir tam teşekküllü bir hastanenin İç Hastalıkları ve Psikiyatri Kliniklerinden yardım almalısınız. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |