05-05-2010, 11:06 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Karaciğer yağlanması(Sorularınızın yanıtları)
Yaklaşık 4 yıldır karaciğerimde yağlanma ve 4 cm büyüme mevcut. Yaptırdığım tahlil sonucunda ast 66, alt 108 çıktı. Başvurduğumuz doktor tahlilin yanlış yapıldığını söyleyerek değerleri kabul etmedi. Bugün tekrar yaptırdığım tahlil sonucunda ast 55, alt 110 çıktı. Ölçümlerde bir yanlışlık olmadığı saptandı. Bu sonuçlara göre sizin yorumunuz nedir? Şu an ne durumdayım? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılarımla.[/b]
Karaciğer yağlanmasında AST ve ALT'nin yüksek çıkması beklenen bir durum. Tetkiklerin yanlış olduğunu söyleyen hekiminizin branşını yazmamışınız. Ancak bu durum bize konu ile ilgili uzman hekimlere (Gastroenterohepatologlara) başvurmanızın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Karaciğer yağlanması açısından araştırılmalı ve önerilere uymalısınız. Geçmiş olsun. Kabızlığım var
5 senedir kabızlık problemim var. Kolonoskopi yapıldı ve kolit olduğu söylendi. İlaç cevap vermedi. Ben psikolojik tedavi görüyorum. Kullanmış olduğum ilaçlar yapabilir mi? 12 günde ihtiyacımı sancılı bir şekilde karşılayabiliyorum ve şişkinlik yapıyor. Ben de ilginize şimdiden çok teşekkür ederim.
Bayı ilaçlar kabızlığa neden olabilir. Bazı ilaçların da aksine ishal yapıcı yan etkisi vardır. BU nedenle ishal yan etkisi olan ilaçları kullanacak olursanız en azından kabızlık yakınmanız azalacaktır. Bunun dışında kabızlığınız açısından bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Ülserim var
Uzun süreden beri mide rahatsızlığı yaşıyorum. Şişkinlik ve geğirme gibi sorunlarla doktora gittim. Ülser teşhisi konuldu. Şimdi şurup kullanıyorum, tekrar ilacı bitirip yeniden alıp kullanmaya başladım. Birkaç gün kullandıktan sonra bulantı yaptı. Şimdi o ilacı içmeye çaliştım mı midem bulanmaya başlıyor. Gerekli yardım ve bilgilerinize sığınarak cevabınızı bekliyorum.
Ülser tanısı nasıl kondu yazmamışınız. Ülseriniz varsa verilecek tedavinin daha etkili olması gerekir. Gittiğiniz hekim Gastroenterolog (veya İç Hastalıkları Uzmanı) değilse bu gibi yetersiz tedavi sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Geçmiş olsun. Yemek borusunda yara
Benim sorunum midemde yanma ve kazınma. Karın boşluğunda ağrı hissediyorum. Geçen sene endoskopi yapıldı. Yemek borusunda yara teşhisi kondu, gastrit başlangıcı olduğu söylendi. Son bir haftadır midem perişan, bu arada ağız kokum var. Karnım tokken ağız kokusu yok. Rennie duo kullanıyorum ama bu acıların sebebi sizce nedir? Tekrar bir endoskopi mi çektireyim? Biber yedim, yakınmalarım bundan olabilir mi? Perhizde neler yapmalıyım? Aynı doktora mı gitsem yoksa bir başka hekime mi?
Bir yıl önce yapılan endoskopinizde yemek borusunda yara saptandığına göre ve yakınmalarınızın halen olması nedeniyle yeni bir endoskopi mutlaka gerekli olacaktır. Ağız kokusu ile ilgili olarak da bu sırada bazı bilgilere ulaşılabilecektir. Aynı hekime gidip gitmeme kararını siz vereceksiniz ancak gereksiz tedavi görmek istemiyorsanız gideceğiniz hekimin bir Gastroenteroloji Uzmanı olmasına dikkat etmelisiniz. Mide hastalıklarında acı yemenin kesin olarak yasaklanması gibi bir durum söz konusu değil. Geçmiş olsun. Annem karaciğer hastası
Annem 36 yaşında ve 2 buçuk senedir HCC hastası. 5 cm boyutundaki kitle, karaciğeri besleyen damarın üzerinde. Kemoterapi görüyor. Cerrahi işlem yapılmıyor. Bana hastalık hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
HCC yani karaciğerin kötü huylu tümörüne yönelik çeşitli tedaviler var. Bunlardan biri annenize uygulanıyor. Hastalığın seyri konusundaki bilgiyi sizi takip eden hekimin vermesi daha uygun olacaktır. Geçmiş olsun. Bulantım var
Merhaba Nevzat Bey. Bir yılı geçen zamandır neredeyse ayın iki haftasını sürekli kusarak geçiriyorum. Midemde şişlik oluşuyor, sonra bulantı ve kusma oluyor. Kusmadan rahatlayamıyorum. Tadı olmayan bir şeyi bile yesem midemde ekşiyor. Birkaç defa hastaneye gittim, psikolojik dediler. Moralim iyiyken bile kusmalar devam ediyor. Kusmadan sonra baş dönmesi ve halsizlik hissediyorum. Özellikle geceleri daha çok oluyor. Kimi zaman dolmuşta dışarı bakamıyorum, gözlerimi kapatırsam yolculuk boyunca biraz rahat oluyorum. Neden kaynaklanıyor olabilir? Son günlerde iyice arttı. Teşekkürler.
Sorununuzun psikolojik olduğunun ileri sürülebilmesi için ayrıntılı olarak tetkik edilmelisiniz. Üniversite ya da Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin Gastroenteroloji Ünitelerinden birine başvurmanızın gerekli olduğunu düşünüyorum. Bulantı - kusma
İyi günler diliyorum. Yaklaşık iki haftadan bu yana yemek yedikten sonra midemde bulantı oluyor. Zaman zaman yediklerimi çıkarıyorum. Bulantı sürekli olarak var. Ağzımın içinde pas tadı hissediyorum. Yediklerimin tadını alamıyorum. İki gün önce de öksürük yoğun şekilde başladı. Midemin içinde sert bir kitle varmış hissi var. Bu belirtiler başlayalı iki hafta oldu. O ara yani bulantımdan önce yabani arı sokmuştu. Antialerji iğnesi oldum, ilgisi olabilir mi? Vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Alerji iğneleri ile anlattıklarınızın bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Midenizin koşullarının araştırılması yerinde olacaktır. Bulantı ve kusmaya neden olan hastalığa yönelik tedavi ile kısa sürede iyileşirsiniz. Mutlu günler. Boynum ağrıyor
Bende boyun düzleşmesi tespit edildi ve ilaç verildi. İlaçları içtikten sonra 1-2 saat iyiyim. İlaç dediğim ağrı kesici ama 6 aydır hiç bir gelişme yok. Her gün ilaç almadan duramıyorum. Aldığım dozaj günde 2000-3000 mg'a kadar çıkıyor. Bana bunun tedavisi olmadığı söylendi. Benim merak ettiğim hayatımın sonuna kadar bu ağrıları çekecek miyim? Bunca içtiğim ağrı kesiciler zararlı değil mi? Bu ağrı beni halsiz ve sinirli yapıyor ama içtikten sonra biraz kendime geliyorum. Daha 28 yaşındayım. Bana bir yol gösterirseniz çok memnun olacağım.
Boynunuzdaki düzleşmenin nedeni nedir yazmamışınız. İlaçlarla ancak birkaç saat rahat olduğunuza göre ilaç dışında (fizik tedavi, egzersiz, (cerrahi gibi) başka tedavi yöntemleri önerilmelidir. Fizik tedavi ve beyin cerrahisi uzmanlıklarınca takibiniz yararlı olacaktır. Geçmiş olsun. Midem yanıyor
Hocam benim karın bölgemde sızlama, yanma ve ağrı var. Mide için çeşitli ilaçlar kullandım ama faydasını görmedim. Bu şikayetler sinirsel veya stres olabilir mi?
Sorunlarınız mide bölgesinde mi yoksa karında mı anlaşılmıyor. Mide ilaçlarından yarar görmediğinize göre diğer organlarınızın da gözden geçirilmesi yararlı olacaktır. Safra kesesi taşı
Safra kesemde taş olduğu söylenmişti. Ancak ameliyatla alındığında böbrek, safra kesesi ve bağırsakların birbirine yapışık olduğu görüldüğünde ameliyat işlemini sona erdirmişler. Yani safra kesesini alamamışlar. Ne yapılabilir? Ameliyat nasıl gerçekleşebilir? Bize bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Safra kesesi çevreye çok yapışmış ise operasyonda güçlükler çıkabilir. İlerde nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini yakınınızın ameliyatını yapan ve karın içini gören hekiminize sormalısınız. Midem ağrıyor
Yemek yiyemiyorum, 2 gün hiç yemedim ama açlık hissetmiyorum. Öğlen yediğim yemekle gün bitiyor. O da ekmeksiz öğlen yediğim yemek, midemi ağrıtıyor, sırtım ve midem ağrıyor. Kendimi halsiz hissediyor ve üşüyorum.
Midenizde bir sorun olduğu belli. Ancak bu sorun geçici olabilir. Yakınmalarınızın sürmesi halinde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurabilirsiniz. Geçmiş olsun. Annemin idrar tahlilinde nitrit pozitif çıktı ve lökositi yüksek çıktı. Önemli bir sorun var mı? Sonuç ne olabilir?
Annenizde idrar yolu iltihabı var. Bunu tetkiki isteyen hekiminiz de size söylemiştir sanırım. Onun önereceği tedaviyi uygulamalısınız. Midemde aşırı miktarda gaz sorunu var. Aprazol adlı mide hapı kullanıyorum. Gaz çıkarınca rahatlıyorum. Niçin çok fazla gaz oluyor, ne yapmalıyım?
Midede aşırı gaz olmaz. Birkaç kez geğirmekle midedeki hava biter. Midenizde bir hastalık olsa bile aşırı gazı açıklamaz. Hava yutuyorsunuz. Bu bir hastalık değildir. Hava yutmayacaksınız. Tek yol budur. Sağlıklı olun mutlu kalın. Sabahları kusuyorum
Sabahları 15 gündür sürekli kusuyorum. Acı ve yeşil bir kusma ile uyanıyorum. Gün içinde pek fazla sorunum yok ama bazen ağrı ile kusma ya da midemde ağrı şeklinde oluyor. On beş gündür sürekli sabahları kusma sorunum var. Midem ağırdığında aldığım bir mide ilacı ağrıyı geçiyor ama kusma geçmedi.
Midede zaman zaman geçici rahatsızlıklar olur ve kısa süre içinde geçer. Ancak sizin anlattığınıza baktığımızda yakınmalarınızın oldukça uzun sürdüğü anlaşılıyor. Bu nedenle bir hekime başvurmalısınız. Yaptırdığım endoskopi raporunda şiddetli antrum ve hafif korpus deniyor, bu neyi ifade eder?
Endoskopi raporunda şiddetli antrum ve hafif korpus yazmıyordur. Mutlaka başka yazılar daha vardır. Antrum ve korpus midenin bölümleridir. Bu bölümlerde hafif ya da şiddetli neyin olduğunu yazmamışınız. Elinizdeki raporu doğru okumalısınız. Ben test yaptırmıştım. Sonuçlar şöyle çıktı: RBC4.46 HCT 39 MCV 87 RDV12.8 HGB12.7 MCH28.5 MCHC 32.6 PLT 364 PCT0.33 MPV 8.2 PDW 13.3WBC8.6 GRAN 5.6. Ne yapmalıyım?
Hangi yakınma ile hekime başvurduğunuzu yazmamışsınız. Elinizdeki raporu tek başına yorumlamak çok anlamsız olur. Bunu tetkiki isteyen hekiminize sormalısınız. Miyalji
Miyalji nedir? Benim şikayetim boyundan tepeye doğru bir de uyuşma var. Ağrı, dengesizlik var. Bir sağa bir sola gidiyorum. Kollarda ve ayaklarda karıncalaşma var. Ne yapabilirim?
Miyalji kaslarda ortaya çıkan ağrılara verilen genel bir isim olup çok sayıda nedeni vardır. Sizin anlattıklarınız miyaljinin ötesinde. Uyuşma, dengesizlik gibi sorunlar nörolojik hastalıklarda ve bazı vitamin eksikliklerinde görülür. Bu nedenle Nöroloji ve İç hastalıkları Uzmanlarınca değerlendirilmelisiniz. Karında şişkinlik
Sayın Dr. Nevzat Aksoy, babamın karın bölgesinde gözle görülür şişkinlik şikayeti var. Yapılan ultrasonda transvers kolon bölgesinde yoğun gaz tespit edildi. Mide endoskopisinde ise atrofik gastrik çıktı. Ancak alınan numunede ise H. pylori çıkmadı. Verilen ilaçlardan babam hiçbir fayda görmedi. Acaba babamın şişkinliğinin sebebi bağırsaklarda mı yoksa mideden mi kaynaklanıyor?
Babanızın şişkinliği kalınbağırsaktan kaynaklanıyor. İlaçları kullanarak zaman kaybetmek yerine kolonoskopi yapılması yerinde olur. Atrofik gastritli hastalarda mide kanseri riski artmış olduğundan düzenli aralıklarla mideye endoskopik olarak baktırılması gereklidir. Endoskopilerinizin bu konuda yetersiz eğitim almış diğer branş hekimleri yerine mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanının yapmasını sağlamalısınız. Gaz kaçırıyorum
Gaz kaçırıyorum. 3 yıldır aynı sorunlarla uğraşıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
Gaz kaçırma rahatsız edici bir durum. Ama çözüm bulunabilir. Bu nedenle Üniversite ya da Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin gastyroenteroloji Ünitrelerine başvurmalısınız. Çarpıntım var
Öss sınavı akşamından sonra çarpıntım olmaya başladı. Beloc zok kullandım, iyi geldi. Ekg ve diğer işlemler sonucu normal çıktı. Yalnız 1-2 hafta sonra yani bugünlerde sol göğsümde ağrı oluşmaya başladı ve ara ara iğne batarmış gibi oluyor. Ne yapmalıyım? Kalp krizinden şüpheleniyorum (yaşım 18).
Kalbinizi fazla dinlemeyin ve yakınmalarınızı abartmayın. Bu yakınmalar sizin yaşamınızı kısaltmaz. Yine de bir Kardiyoloji Uzmanına başvurmalısınız. Büyük olasılıkla önemli bir durum olmadığı söylenecektir. Çarpıntı açısından tiroit tetkikleri başta olmak üzere bir taramadan da geçmeniz yararlı olacaktır. Geçmiş olsun. Sigara
Ben 19 yaşında, 62 kiloda bir gencim. Sorunum, şu son 3-4 gündür nefes darlığı çekiyorum. İnternetteki araştırmamda KOAH hastalığında çok görülen bir şeymiş…Yaklaşık 6 senedir falan sigara kullanıyordum. Alkol hiç kullanmadım. Sizce ne yapmam gerekiyor? Sigarayı da bıraktım. Düzelir mi? Yoksa daha da ileri gider mi?
Sigara içme ile özellikle akciğerlerde tahribat oluşur. Sigaranın bırakılmasıyla bu kötü etkilerden ancak bir bölümü geriye döner. Bu nedenle elde kalan akciğerinizi korumak adına sigarayı bırakmanız çok yerinde bir davranıştır. Sigarayı çok geçmeden bırakmanın ödülü yaşam kalitenizin düzelmesidir. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |