Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Helicobacter pylori ve kaşıntı (Sorularınızın yanıtları) Ben üç hafta önce ürtiker nedeni ile cildiye uzmanına gittim. Daha önce de Akdeniz Üni. Tıp Fak. Acil Tıp ve Alerji birimlerinde muayene ve tedavi olmuştum. Yani anlayacağınız iki yıldır bu sıkıntıyı çekiyorum. Daha önce alerji polikliniğine gittiğimde, doktor aspirin türevleri ve penisilin türevlerini kullanmamam için beni uyarmıştı. Son gittiğim doktor ise dışkı testi üzerine midemde Helicobacter piyori bulunduğunu belirterek amoklavin ve macrol verdi. Ayrıca ürtiker için de atarax ile avil ampul yazmıştı. Ancak ürtiker problemim geçmeyip daha fazla artınca tekrar acil servise gittim. Burada amoklavin değiştirilip yerine biteral yazıldı (ürtiker için). Ancak evde macrol isimli ilacın prospektüsüne baktığımda onda da ürtikere neden olduğu yazıyor. Sizce ne yapmalıyım? Macrolü değiştirmem gerekirse, aynı etkide ama bana zarar vermeyecek hangi tür ilacı kullanabilirim? Ayrıca hipertansiyon, diyabet ve gastrit hastasıyım. Yaşım 43, kilom 110, boyum 180 cm. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Boy ve kilonuza bakıldığında 59 ile 81 kilo arasında olmanız gereklidir. Zayıflamalısınız. Hipertansiyon ve diyabet ile birlikte aşırı kilo bir araya geldiğinde kısa süre içinde ciddi sorunlarla karşılaşacağınız kesin. Yüz on kilo olduğunuza göre sağlığınızı önemsemeniz gerekmiyor mu? H. pylori ile kronik ürtiker arasında ilişki olduğu ileri sürülüyor. Yapılan araştırmalarda kronik ürtikeri olanların takibi sırasında hastaların %14'ünün yakınmalarının kendiliğinden geçtiği, H. pylori bakterisinin yok edildiği durumlarda hastaların %31'inin, yok edilmediği hallerde ise %22'sinin iyileştiği bildirilmiştir. Görüldüğü gibi kendi kendine de sonlanabile bu hastalıkta H. pylori'yi yok etmek ancak %22'ye %31'lik bir fark göstermektedir ki bu durum çok da abartılacak bir oran değildir. Yine de diğer tüm nedenlerin araştırılması ve hiçbir etkenin bulunmaması halinde bu mikroorganizmanın yok edilmesi önerilebilir. Sizde tedavi ile yakınmalarınızın yok olma olasılığı (başka nedenler yok ise) yaklaşık %30 civarındadır. H. pylori tedavisi için takip edilecek yol bellidir ancak bu tedavi protokolünde biteral yoktur. Hekiminiz, uluslararası tedavi protokollerinde ne öneriliyorsa onu (doğru olarak) uygulamalıdır. Bu bağlamda hangi ilacı hangi ilaçla değiştirilebileceği bellidir. Bunu, sizi takip eden hekiminiz yapacaktır. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Karaciğer büyümesi
Bende karaciğer büyümesi var. Gün geçtikçe daha da büyüyor. Çok fazla terliyorum. Acaba hastalandığımdan dolayı mıdır? Bu arada yaşım 24, boy 1.84, kilo 85 hangi doktora yönlendirebilirsiniz? Nerede ve hangi fakültede olduğunu da söylerseniz sevinirim.
Boyunuza göre kilonuz normalin üst sınırında. Bu nedenle birkaç kilo vermeniz yerinde olacaktır. Karaciğer büyümesine gelince bu elbette ki önemli bir durumdur ve araştırılması gerekir. Bunun için başvuracağınız birim Gastroenterohepatoloji'dir. Bulunduğunuz yerin neresi olduğunu belirtmediğiniz için bir fakülte ya da hastane adı veremiyorum. Geçmiş olsun. Hepatit C virüsü ve gebelik
Yedi sene önce hepatit C virüsü taşıdığımı öğrendim. HCV-RNA pozitif çıktı. SGOT, SGPT normal sınırlardaydı. Altı ay sonra yaptırdığım testte HCV-RNA negatif çıktı. Yedi senedir son tablo devam ediyor [antiHCV (+), HCV-RNA (-)]. Öğrenmek istediğim bende spontan klirens gerçekleşmiş mi? RNA'nın negatif çıkması kanda virüsün olmadığı anlamına mı geliyor? Eşime ve diğer insanlara bulaştırmamak için ne yapmalıyım? Kanımla temas sonrası başkalarına bulaştırmamak için elimi yıkamam yeterli mi? Çocuğum olursa bulaşma riski var mı? Sezaryen mi tercih etmeliyim? Cevabınız için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.
Hepatit C virüsü vücudunuza girmiş ancak bağışıklık kazanmışsınız. HCV-RNA'nın negatif olması virüsün bedende üremediğini gösterir. Büyük olasılıkla hayat boyu bu durum böyle sürecektir. HCV-RNA'sı (+) kişilerin eşlerinde bulaşma olasılığı %6 civarındadır. Yine HCV-RNA'sı (+) gebelerde çocuğa geçme oranı %2-8 arasında olup sezaryen ameliyatlarında bu risk azalmamaktadır. Anne sütünde HCV-RNA'nın saptanmış olmasına rağmen bebeklerde artmış bir hastalık riski bildirilmemiştir. Ancak sizin HCV-RNA'nızın (-) olması nedeniyle böylesi risklerin olmadığı söylenebilir. Mutlu günler. Hepatit B taşıyıcısıyım
Hocam ben 28 yaşında bir bayanım. 23.06.2006 tarihinde kontrol amaçlı kan, idrar ve tüm abdomen ultrasongrafi ekg vs. testler yaptırdım. Kan sonuçlarımda HBs Ag (+) çıktı. Benim tekrar bir hastaneye gitmemi önerdiler. Çok fazla bir açıklama yapmadılar. Karaciğer ve diğer tahlillerim temiz çıktı. Bu sonuçlarda ne yapmam gerekiyor? 2 yaşında bir çocuğum var. 3 dozluk aşılarını yaptırdım. Ona geçer mi? Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
Hepatit B virüsü taşıyıcısısınız. Bu durum hamileliğiniz sırasında nasıl oldu da saptanmadı? Burada birkaç olasılık var. Ya gerekli tetkikleri yaptırmadınız, ya tetkikler yapıldı ancak o sırada virüs kanda olmasına rağmen tetkiklerde çıkmadı ya da (az bir olasılıkla) virüsü sonradan aldınız. Hepatit B virüsünün, aşı olmuş bir çocuğa annesinden geçme olasılığı yok denecek kadar azdır. Pratikte yok olarak kabul edilebilir. Ancak gebelik sırasında annede bu virüs varsa bebeğe geçme olasılığı çok yüksektir. Sizin 6-12 ayda bir takip edilmeniz gerekir. Bu takibin bu işin uzmanı olan Gastroenterologlarca yapılması gerekir. Çocuğunuzun da bağışıklık durumuna (ve eşinize) bakılması yararlı olacaktır. Geçmiş olsun. Hepatit
Hepatit hastalığım nedeniyle askere alınmadım. Kamuya açık şirketlerde çalışmamın bir sakıncası var mı? Bunu insan kaynakları bölümüne açıklamalı mıyım?
Hepatit hastalığından kastınız nedir? Kronik hepatit mi, siroz mu? B mi, C mi? Genel olarak söylemek gerekirse yurdumuzda sıkça görülen hepatit B ya da C virüsüne bağlı kronik hepatit varlığında kamuya açık yerlerde çalışmanıza engel yoktur. Bu hastalığın bulaşma yolunun hastalıklı kişinin kanının sağlam kişinin dolaşımına girmesi olduğu (yani kandan kana da diyebiliriz) göz önüne alındığında belirttiğiniz yerlerde çalışmanızda bir sakınca yoktur. Bir işe başlarken işe giriş muayenesi olacağınızdan alacağınız sağlık kurulu raporunda bu durum zaten belgelenecek ve çalışacağınız işyeri bu durumdan haberdar olacaktır. Sizin için önemli olan mutlaka bir Gastroenteroloji Ünitesinde (başka ünite ya da kliniklerde değil) takip olmanızdır. Karnımda şişlik var
Benim midemdeki sorun, ağrı veya bulantı değil. Aslında bu beni rahatsız etmiyor. Ama yine de bilgilenmek istiyorum. Tam kaburga altında, midemin kenarında damar sıkışması gibi bir şişlik oluşuyor. Elimle hissediyorum ama acı ağrı yok. Bu ne olabilir? Bir de bu şikayetten sonra yemek yememde bir azlık başladı. Teşekkür ediyorum.
Anlattıklarınız çok açık değil. Kaburga altında bir şişlik ne zamandan beri var? Kaç santim çapında, sürekli var mı yoksa zaman zaman mı elinize geliyor? Az bilgi ile bir fikir edinebilmek mümkün değil. Sorularınızı daha ayrıntılı yazmalısınız. Unutmayınız ki sizin yanınızda değilim ve bilgim yalnızca sizin yazdıklarınızla sınırlı. Mutlu günler. Balgamda kan var
Hocam benim sorunum balgamla birlikte kan gelmesi. Ben daha önce tüberküloz hastasıydım. İlaç tedavisiyle iyileştim. Daha sonra bu kan gelme olayıyla karşılaştım. Yine verem savaşa gittim, sorunumu söyledim. Bana akciğerde damar çatlaması diye bir teşhiste bulundular. İlaç yazıp kullanmamı söylediler. İlaçları kullandım. Bir ara kan gelmedi ama şimdi zaman zaman az da olsa kan geliyor. Acaba neden olabilir? Bir de kilo kaybım var. Yaşım 26, boyum 1.82, kilom 63. Çok zayıfım. Neden olabilir? Bu yaşıma kadar 65 kiloyu hiç geçmedim. Hastalıktan mı yoksa bünyemden mi kaynaklanıyor?
Boyunuza göre ideal kilonuz 60 ile 82 arasında olabilir. Balgamla birlikte kan geliyorsa ayrıntılı biçimde araştırılmalısınız. Altta yatan bir hastalık varsa bu durum da kilo almanızı engelleyebilir. Göğüs hastalıkları Uzmanlarınca takibiniz devamı gereklidir. Geçmiş olsun. Helicobacter pylori
Midemde, kalınbağırsakta Helcobacter pylori çıktı. Klaks 500, largopen1000. Lik lansazol kullandım. Kontrole gittim. Bağırsak şişi indi. Bir hafta da meteospazmyl, lansazol ve nizadol kullandım. Bir süre lansazol 30 mg kullanmam önerildi. Ama ara ara midemde rahatsızlık devam ediyor. Hiç rejim önerilmedi.
Kalınbağırsakta H. pylori bulunmaz. İnsanların %80'inin midesinde bu mikroorganizma bulunur. Niçin bu bakteriye yönelik olarak tedavi aldığınız anlaşılmıyor. H. pylori'ye yönelik olarak tedavi verilmesine karşın yakınmalarınızın geçmemiş olması yakınmalarınızın bu mikroorganizmaya bağlı olmadığını gösteriyor. Bir Gastroenteroloji (yoksa İç Hastalıkları) Uzmanına başvuracak olursanız gereksiz yere tedaviler alma riskinizin azalacağı kanısındayım. Mide yakınmalarınız için araştırılmanız yerinde olacaktır. Ayrıca mide hastalıklarında artık fazla rejim önermiyoruz. Sağlıklı günler diliyorum. Bağırsak iltihabı
Benim rahatsızlığım bağırsak iltihaplanması. Üç yıldır çok nadir normale dönüyor. Neden böyle oluyor anlayamıyorum. Bir de bacağım ağrıyor. Üstüne basamıyorum. Acaba hastalığımla ilgisi var mıdır?
Bağırsak iltihaplanmasından kastınız nedir anlaşılmıyor. Sorularınızı ayrıntılı yazmalısınız. İshal mi, akıntı mı, sümüksü bir madde mi? Bacağınız ağrıyormuş. Biri mi yoksa her ikisi de mi, bacağınızın neresi, ne zamanları oluyor, ne kadar sürüyor, nasıl geçiyor? Az bilgi ile fikir sahibi olmak ve yorum yapmak mümkün değil. Şişkinliğim var
Ben 23 yaşındayım. Yaklaşık bir seneden beri hazımsızlık, bulantı ve şişkinlik var. Ayrıca sırt bölgemde bir ağırlık varmış gibi bir ağrı var. Midemin üzerinde kalp gibi bir şey atıyor. Yemeklerden önce veya sonra, su veya sulu gıdalar içince şişkinliğim daha da artıyor. Doktora gittim. Biri gastrit, biri reflü dispepsi dedi. Fakat bende yanma veya ağzıma acı su gelmesi gibi belirtiler olmuyor. Lansor ve gaz giderici ilaçlar kullandım fakat pek bir faydasını görmedim. Ne yapmam lazım? Tedavim için nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz? Beni bu yönde bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Yakınmalarınızın büyük bölümü kalınbağırsaklarınız ile ilgili iken mide ile ilgili teşhislerin bildirilmesi çok anlamlı değil. Zaten siz de reflü ile ilgili yakınmalarınızın olmadığını belirtiyorsunuz. Gittiğiniz hekimin Gastroenteroloji Uzmanı olması halinde yakınmalarınıza daha etkili çözüm bulunabileceği inancındayım. Geçmiş olsun. Geçen gün annemi kolesterol tahlili için hastaneye götürdüğümüzde tüm testleri çok iyi çıktı. Ancak testlerden birinin yüksek çıktığını, kanser ihtimalinin de olabileceğini ve bir gastraenteroloji doktoruna gitmemiz gerektiğini söylediler. Tahlillerde yüksek çıkan değer Ca19-9 (0-35) arasında olması gereken tahlil 39.6 çıktı. Annemde bazen olan şikayetler: Hazımsızlık, öğürme bazen mide ağrısı, seyrek de olsa bulantı. Şikayetleri bazı dönemler artıyor. Bazen çok rahat olduğu dönemler oluyor. Bazı kemik erimesi ilaçları kullanıyor. Ve her gün bir aspirin alıyor. Ama bu değerin yüksek çıkması bizi korkuttu. Bu değerin yüksek çıkması kanser anlamına mı geliyor? Çok endişeliyiz. Bana bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.
Ca 19-9 başlıca pankreas, mide, safra kesesi ve karaciğer kanserlerinde yükselir. Bu değerler normalin birkaç katı (veya daha fazla) yüksek olsa idi oldukça endişelenirdik. Ancak annenizin değeri normalin yalnızca birkaç puan üzerinde. Bu nedenle yine tüm tetkiklerin yapılması gerekir; ancak bu tetkikler sonunda anlamlı bir bulgu saptanmama olasılığı da var. Bazı pankreas ve karaciğer hastalıklarında veya normal insanlarda da bu değerler böyle hafif yüksek olarak çıkabileceğinden panik olmadan gerekli tetkiklerin yapılması yerinde olacaktır. Geçmiş olsun. H. pylori tedavisi
Uzun zamandır mide problemi çeken bir arkadaşım vardı, En sonunda endoskopi yapıldı, biyopsi öngörüldü. Sonuç olarak gastrit, hafif derecede inflamasyon ve H. pylori tespit edildi. Helipak adında bir ilaç verildi. Ancak dozajları çok yüksek(1000 mgr+500 mg...) Bünyesi çok zayıf olan arkadaşım için bu ilacı kullanmak ne derece doğru ve kullanması bir fayda sağlar mı? Cevaplarınızı bekliyorum. Saygılar.
Gastrit saptanan bir hastada hemen H. pylori tedavisi vermek doğru değildir. Bu durumun bilimsel bir temeli yoktur. Arkadaşınızın bu ilaçları kullanmak yerine (gereksiz tedavilerden sakınabilmesi için) bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurması önerilir. Ayrıca bu ilaçların dozajlarının yüksek olduğunu nereden biliyorsunuz? 1000 mg yüksek ise 3.000.000 ünitelik Rovamycine isimli ilacı kimlerde kullanacağız? Ya da 2 mg'lik tansiyon ilacı Cardura'yı bebeklere mi vereceğiz? Her ilacın dozunun kendi içinde değerlendirilmesi gerektiğini biliniz. Mutlu günler. Ağzımda 3 haftadan beri tat duygusu yok. Midemde de 2 günden beri yemekten sonra karın ağrısı ve de halsizlik oluyor.
Anlattıklarınız geçici bir durum olabilir. Birkaç gün hafif yemekler yiyerek bu yakınmaların geçmesini bekleyebilirsiniz. Yakınmalarınız sürecek olursa bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. B12 eksikliği
Hocam merhaba. Ben unutkanlık, dalgınlık şikayetiyle nöroloji doktoruna gittim. O da benden MR ve kan tahlili istedi. Tahlil sonucunda B12 vitamininin eksik olduğu görüldü. Ancak şöyle bir durum var; B 12 et yemeyen kişilerde eksikliği hissedilirmiş, oysa ben çok fazla et yerim. Bana bağırsaklarda bir emilim sorunu olabileceğini ve bir gastroenteroloji doktoruna görünmem gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili yardım alabilir miyim?
B12 vitamini eksikliğinin birçok nedeni vardır. Çok et yiyenlerde bu vitamin eksikliği olmaz demek mümkün değildir. B12 eksikliği açısından tedavinize hemen başlanmalı ve bu arada da araştırılmalısınız. Geçmiş olsun. Makatta yanma
Tuvalet yaptıktan sonra dışkı yaptığım bölgede yanmalar oluyor. 10 dakika sonra geçiyor. Acı biber falan yemiyorum. Kilom 84, yaş 27. Başka bir rahatsızlığım yok.
Anlattıklarınız hemoroit (basur) hastalığını düşündürüyor. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Kabızlık, üşüme, adet düzensizliği
Benim sorunum devamlı kabızlık çekmem… Ayrıca yaz günleri dahi üşüyorum. 11 yaşından beri adet düzensizliğim var. Bir türlü kilo da veremiyorum. Bana yardım ederseniz sevinirim.
Kabızlık, aşırı kilo, üşüme ve düzensiz adet kanaması. Bütün bunların araştırılması gerekir. Bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Guatr açısından tiroit bezinizden başlayarak tüm tetkikleriniz yapılmalıdır. Geçmiş olsun. Midemden koku geliyor
Hocam ben daha evvel mide ülseri teşhisiyle ameliyat oldum. Kısa süre sonra mide yanma şikayetlerim başladı. Üç- dört kez endoskopi oldum. En son reflü dediler. Mide ağrım yok ama yanma çok oluyor, onun çaresini biraz olsun ilaçlarla buluyoruz. Bazen midemden çok pis koku geliyor. Hafif bulantı oluyor. Geğirdiğim zaman bu koku geliyor. Bana hangi ilacı önerirsiniz?
Midenizde ağrı olmaması midenin koşullarının iyi olduğunu göstermez. Reflüsü olan hastalarda ağız kokusu olabilir veya mideden kötü kokular gelebilir. Ancak bu kokuların nedenlerinin araştırılması gerekir. Bu köşede, ilgili başlıklar bölümünde ağzım kokuyor başlıklı bölümü okumanız yararlı olacaktır. Geçmiş olsun. Sigara
Ben 19 yaşında bir erkeğim ve boy sorunum var. Boyum 1.67, kilom 67. Sigara kullanıyorum. Boyumun uzamasını istiyorum. Bana ne tür tavsiyelerde bulunursunuz? Önerebileceğiniz ilaçlar nelerdir?
Sizinle ilgilenebilmem için öncelikle sağlığınıza özen göstermeli ve sigara içmemelisiniz. Sigaranın zararlarını bilerek içen yani bilinçli olarak sağlığını bozan biri için başka konularda bile olsa yardımcı olmayı istemiyorum. Karında şişkinlik
Merhaba Nevzat Bey. Annem 60 yaşında ve alerjik astım hastası. Bundan 3-4 yıl önce safra kesesinde çamurlaşma ve bağırsaklarda kolit olduğu söylendi. 7-8 ay önce bir kaç kez ishal ve kabızlık nöbeti geçirdi. Bu dönemden sonra yaklaşık bir ay mide bulantısının ardından da ağzına sıvı dolmasından ve ağzının acılığından şikayet etti. Son 3-4 aydır da hazımsızlıktan ve karın şişliğinden şikayetçi. Ağır ve fazla yemekten uzak duruyor. Ne yese karnı şişiyor. Bunun safra kesesi ile ilgisi olabilir mi? Başka hangi nedenlerden bu rahatsızlıkları yaşıyor olabilir?
İshal, kabızlık, karında şişkinlik, hazımsızlık gibi yakınmalarda başta kalınbağırsaklar olmak üzere araştırmalar yapılmalıdır. Özellikle yaşlılarda ciddi hastalıkların görülme olasılığı arttığından daha uyanık olunmalıdır. Bu nedenle aynı zamanda İç Hastalıkları Uzmanı da olan Gastroenterologlar annenize yardımcı olacaklardır. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |