Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Baş dönmesi (Sorularınızın yanıtları) Kız kardeşimin yaklaşık iki senedir baş dönmesi şikayeti var. Kulak odyometri testi yapıldı, beyin filmleri, ekg vs. çekildi, beyinde doğumdan kaynaklan hücre kaybı olduğu ancak bunun da vertigoya sebep olmayacağı söylendi. Psikiyatriye de gittik bir türlü netice alamadık. Sürekli olarak yatıyor, bu sıralar daha da şiddetlendi ancak kusma ile biraz açılıyor. Tam olarak şikayetleri baş dönmesi, açlık hissi, titreme, halsizlik… Bu konu ile ilgili bilgi verirseniz seviniriz.
Baş dönmesinin birçok nedeni vardır.
1) Kulak hastalıkları (Meniere sendromu, orta kulak iltihabı, vestibuler nörit ...)
2) Toksik (Alkol, bazı ilaçlar...)
3) Dolaşımla ilgili sorunlar (Hipertansiyon, damarsal patolojilere veya kemik basılarına bağlı vertebrobaziler yetersizlik... )
4) Nörolojik (Multipl skleroz, ensefalit...)
5) Göz hastalıkları (Çift görme...)
6) Psikolojik
7) Kan hastalıkları ve neoplaziler,
8) Hiperlipidemi, şeker ve diğer hastalıklar.
Görüldüğü gibi baş dönmesinin çok sayıda nedeni vardır. Bu nedenle kız kardeşinizin Kulak Burun Boğaz, Nöroloji, Göz Hastalıkları, İç Hastalıkları, Fizik tedavi - Rehabilitasyon ve Psikiyatri bölümlerince ayrı ayrı incelenmesi gerekir. Kardeşinizin bu bölümler arasında gitmediği bölüm var ise bu branşlar tarafından da değerlendirilmelidir. Geçmiş olsun. Fistül ve Crohn hastalığı Makatta saat 6 yönünde oluşan fistül sorum ameliyat olmadan iyileşir mi veya önerileriniz nedir? 2 senedir apse ve fistülden dolayı 6 defa ameliyat oldum. Şimdiden teşekkürler.
Makatta olan ve tedavilere rağmen tekrarlayan fistüllerde öncelikle Crohn hastalığı düşünülmelidir. Bu hastalık yok ise o bölgedeki dokularla ilgili bir sorun olduğu düşünülür. Ameliyat olmadan önce bir Gastroenteroloji Uzmanınca değerlendirilmelisiniz. Geçmiş olsun. Ülser Ben 17 yaşındayım, 2 yıldır ülser hastasıyım. Tedavi gördüm ama sonuç alamadım. Doktorum yalnızca ağrılarımı hafifleteceğini, yaşımdan dolayı tam bir tedavi uygulayamayacağını söyledi ama ağrılarım da sonlanmadı. Şimdi sinüzitten dolayı kanımdaki lökosit değeri 18.00 çıktı. Doktorumdan mideme uygun ilaç yazmasını rica etim ama ilaçlara başladığımdan beri mide ve sırt ağrılarım ile bulantı hiç geçmiyor. Ne yapmalıyım?
Ülserinize yönelik olarak etkili tedavi uygulanabilir yeter ki doğru hekimi bulun. Kullanılan bazı ilaçlar mideye dokunabilirse de eş zamanlı olarak yapılacak mide tedavisi ile yakınmalarınız kalmayacaktır. Bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Göğüs ağrısı Sağ göğüs kafesimin içinde şiddetli bir ağrı var. Derin nefes alınca ağrı artıyor bazen de azalıyor. Yani durduğum konuma göre oluşuyor galiba. Ne yapmalıyım?
Nefes almakla artan ağrılarda akciğer dış zarı, kaburgalar ve akciğer hastalıkları akla gelir. Bir İç ya da Göğüs Hastalıkları uzmanına başvurmalısınız. Saç dökülmesi Henüz 18 yaşındayım ama saçlarım dökülmeye başladı. Ailemde de bu sorun var sanırım genetik… Ben buna dur demek istiyorum, lütfen yardımcı olun. 20'li yaşları kel olarak geçirmek istemiyorum.
Saç dökülmesi önemli bir sorun ancak henüz kesin bir tedavisi yok. Yine de bu yaşta görülmesi mutat olmadığından sistemik olarak araştırılmanız gerekir. Bir İç veya Deri Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Yaptırdığıma testlerde total kolesterol 208 mg, trigliserit 306 mg CRP 21,4 mg UIBC 304 mg çıktı. Yapmam gerekenlerin ne olduğu hakkında yol gösterirseniz sevinirim.
Yakınmalarınızı yazmamışsınız. Ancak yapılmış olan tetkiklerin bir bölümünü belirtmişsiniz ki bunlara bakarak yol göstermek anlamlı değil. Ya yakınmalarınızı ayrıntılı olarak yazınız ya da sorularınızı sizi gören ve muayene ederek tetkiklerinizi isteyen hekiminize sorunuz. 4 aydır midem ağrıyor. Bir gastroentroloğa gittim, 2 ay sürekli Lansaprol kullandım. Ağrı geçmeyince endoskopi yaptılar ve herhangi bir şey çıkmadı. İlaçları değiştirdiler bu arada ağrı göğsümün sol tarafına doğru yayıldı. Yine ağrılar azalmadı ve yine ilaçları değiştirdiler. 5 gün önce gittiğimde ağrılar gittikçe artmıştı ve yine ilaçları değiştirdiler. 4 aydır ben bu eziyeti çekiyorum ve sonu nereye varacak bilmiyorum. Ne yapabilirim?
Midenizin ağrıdığını, ilaç kullanılmasına karşın geçmediğini, yapılan endoskopinin de normal çıktığını yazıyorsunuz. Demek ki ağrılarınızın kaynağı mide değil. Yaşınızı, ağrılarınızın karakterini, muayene ve tetkik sonuçlarınızı ve kullandığınız ilaçları bilmiyorum. Bu konuda sağlıklı fikir üretmek mümkün değil. Yine de safra kesesi, kalınbağırsak, pankreas ve yemek borusu ile kalp hastalıklarının araştırılması gerekir. Bir Üniversite veya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Gastroenteroloji Ünitesine başvurmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Hepatit C Yaptırdığım test sonuçlarını size gönderiyorum. Bilirubin, total. 0,66mg/dl. ALT.30 IU/L. GGT: 19. IU/L. 8-48. Bu değerlere göre Fibrotest Score 0.05. Actitest Score 0.10 Bu değerlerle normal karaciğerden parça alınarak yapılan biyopsiyle arasında büyük bir fark var mıdır? Ayrıca bu test karaciğerin sağlıklı olup olmadığını gösterir mi? Anti HCV 2003 yılından beri 3, 10, 32, 4, 52, 52, 4.14 gibi değerlerde gezerken Anti HCV RNA'ya beş kez bakıldı, hepsi Negatif çıktı. Bu testteki macra globulin, apolipo protein değerleri dışında görülmektedir. Bu değerin anlamı nedir? Ayrıca bende Anti HCV pozitif çıkmasaydı ben bu tahlili yapsaydım çıkan sonuç böyle mi olurdu?
Anti HCV 2 durumda pozitif olarak saptanır.
1- İnsan bedenine Hepatit C virüsünün girmesi ile
2- Virüsle hiç karşılaşmamış olunmasına rağmen yalancı olarak pozitiflik.
Bu durumun açığa çıkarılabilmesi için mutlaka HCV RNA testi yapılmalıdır.
*HCV RNA (+) çıkar ise bu virüs bedende çoğalıyor demektir ki o zaman karaciğer hastalığı (yani kronik C hepatiti) hastalığı açısından kişiler değerlendirilmelidir.
*HCV RNA (-) çıkar ise burada 2 olasılık vardır.
1- Virüsle hiç karşılaşılmamıştır yani test yalancı pozitiftir.
2- Kişi bu virüsü almış ancak sonrasında bedende bağışıklık gelişmiş ve virüs kandan temizlenerek atılmıştır.
Sizdeki durum yukarda kırmızı ile gösterdiğim bölüme uymaktadır. Anlaşıldığı kadarıyla HCV RNA'nıza bakılmış ve negatif bulunmuş. Bu durumda beş kez HCV RNA yaptırmanız son derece gereksiz ve yersiz olmuş. Belki RNA sonucunu teyit etme amacıyla 2. kez bir test yaptırmanız anlamlı olabilirdi; ancak bu testi tekrar tekrar baktırmanız anlamlı değil. Üstelik bununla da yetinmeyip bir de fibrotest yaptırmışsınız ki zaten beklendiği gibi sonuç normal gelmiş.
Üst üste bu testleri yaptırmanızı kim öneriyor anlamak mümkün değil. Sağlığınız açısından endişe edilecek bir durum yoktur.Biyopsiye de gerek yoktur. Bulunduğunuz yerde, güvendiğiniz bir Gastroenterohepatoloji Uzmanına başvurmanız sizi gereksiz tetkiklerden koruyabilirdi. Bundan sonraki takiplerinizi bu branştan bir hekimle yürütmeniz yararlı olacaktır. Sağlıklı günler diliyorum. Hemoroit Benim sorunum hemoroid ama bendeki ağrı cinsel ilişkiden sonra veya ishal olduğumda başlıyor. Cinsel ilişkiye girmeye korkuyorum. Eskiden 3'ten sonraydı şimdi ilk birleşmeden sonra ağrı başlıyor. Doktora gittim, ilaç verdi ama faydası yok. Daha önce fitil kullandım iyi geldi ama bu doktor hap ve başka ilaç verdi. Acaba başka nasıl bir tedavi uygulanabilir?
Hemoroit açısından bir Gastroenteroloji uzmanına başvurunuz. Gerekli tedavilerle yakınmalarınız azalacaktır. Azalmaz ise ameliyat olabilirsiniz. Geçmiş olsun. Biyopsi Annemin karaciğer enzimleri 1 yıldır yüksek çıkıyor. Bu sonuçlara göre doktorlar biyopsiyi öneriyor. Annem yapmaktan çekiniyor. Sizce ne yapmalıyız. Sonuçların siroza işaret edip etmediğini veya kesin gösterip göstermediğini merak ediyoruz. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. ds-DNA, ANA, LKM, ASMA: Negatif, AMA; Pozitif (59.8), ANA(Hep2); Pozitif. AST 76, ALT 88, ALP; 267, GAMMA GT; 227.GRADE-1. MR Kolanjiografi: Normal.
Annenizin Hepatit B ve C virüsleri hakkındaki sonuçlarını yazmamışsınız. Negatif olduğunu düşünecek olursak karaciğer enzim yüksekliğinin araştırılması için karaciğer biyopsisi gereklidir. (Siroza ait fazla bir veri yok. O açıdan tetkikleri eksik). Takibinizin bir Gastroenteroloji Ünitesinde yapılmasını öneririm. Geçmiş olsun dileklerimle... Yaklaşık olarak 8 ay önce şişkinlik başladı. Endoskopi, kolonoskopi, tomografi ve kan,idrar testi yapıldı hiçbir şey yok dediler. Sonuç olarak gastrit,1.derece basur ve spastik kolon varmış. Yemeklerden sonra bütün karnımda şişkinlik, kalçamda ve kuyruk sokumumda ağrı, makatta yanma ve bazen kasıklarım, böğürlerim, sırtım ve ayak bileklerim, dizlerim ağrıyor ve yorgunluk hissi var. Günde 3-4 sefer büyük abdeste çıkıyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Anlattıklarınız İBS (eski deyimle spastik kolon) durumunu düşündürüypr ki zaten size de öyle denmiş. Bir hastalık olmayan spastik kolonda mide ve bağırsak sisteminde çalışmada bir aksamadan söz edilebilir. Canınızı fazla sıkmadan tedavinizi olmalısınız. Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |