Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Karında gurultu (Sorularınızın yanıtları) Karnım aç da olsa tok da hep ses geliyor. Sanki gaz karnımın içinden çıkıyor. Çok rahatsız oluyorum, bir yere gidemiyorum. Sizce bu nedir?
Midemiz ve bağırsaklarımız hareketli organlardır. Bu nedenle bu organların hareket etmeleri sırasında hava ve sıvıların yer değiştirmesiyle gurultu denilen sesler ortaya çıkar. Bunlar bazı kişilerde fazla olabilir. Bunun önüne geçebilmek için öncelikle altta yatan bir hastalık olup olmadığının araştırılması gerekir. Daha sonra mide ve bağırsağı rahatlatıcı ilaçlar denenebilir. Özellikle (nohut, fasulye, lahana, süt gibi) gaz yapan besinlerden uzak durulması gerekir. Bu yakınmanız açısından bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır. Hepatit C Anneme 5 yıl önce Hepatit C teşhisi konuldu. Biyopsi yapıldığında 1. evrede denildi. Şu anda doktoru kan tahlillerinde yükseklik gördüğü için tekrar biyopsi yapmayı istiyor. Öğrenmek istediğim kısa sürede bu hastalık ilerler mi, kaç evreden oluşur? Hastalığın seyri, ilerlemesi ve aşamaları ile ilgili bilgi verirseniz çok memnun olurum.
Hepatit C virüsüne bağlı olarak gelişen karaciğer hastalığına Kronik C hepatiti adı verilir. Bu durumda karaciğer giderek bozulmaya başlar ki bu dört evrelidir. Evre I hastalığın başlangıcı olup IV. evre siroz olarak adlandırılır. Tedavi edilmeyen olgularda I. evreden IV. evreye gidiş süresi hastadan hastaya değişmekle birlikte 10 ile 30 yıl arasında değişebilir. Kronik karaciğer hastalarının aşırı yorulması önerilmez. Şekerin karaciğere iyi gelmesi gibi bir durum da söz konusu değildir. Annenizin yapılan biyopsisinde 5 yıl önce Evre I saptandığına göre yeni biyopsi şart değildir. Ancak ille son durumu öğrenmek isteniyorsa fibrotest adı verilen kan tetkiki ile karaciğerin durumu saptanabilir. Bu konuda eğitim almış uzmanlar Gastroenterologlardır. Gereksiz tıbbi girişimlerden ve tedavilerden sakınabilmek için bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalı ve tedavi yoluna gitmelisiniz. Geçmiş olsun. Taşıyıcı sarılık? Bana taşıyıcı sarılık teşhisi konuldu. Tetkiklerde HBsAg pozitif Anti HBs pozitif bulundu. Bu ne anlama geliyor?
Taşıyıcı sarılık diye bir durum yok. Sanırım size Hepatit B virüsü taşıyıcısı olduğunuz söylenmiş; ancak yazdığınız test sonuçları bu ifade ile uyumlu değil. Kanda HBsAg'nin pozitif olması bedene bu virüsün girdiğini gösterir. Bu virüse karşı bağışıklık geliştiğinde ise HBsAg kanda negatifleşir (yok olur) ve AntiHBs pozitif duruma gelir. Siz bu iki göstergenin de pozitif olduğunu yazmışsınız. Bu durum çok çok nadir görülür ve bu durumun nasıl bir seyir izleyeceği konusunda kesin kanıya varılması için takibi gerekir. Bu nadir durum açısından güvendiğiniz bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Erozif gastrit Bana, eroziv pangastrit teşhisi konuldu. Eroziv pangastritin bilinen gastritten farkı nedir? Sevgilerimle.
Gastrit midenin iç yüzünde bulunan dokunun mikroorganizmalar, ilaçlar (özellikle aspirin, romatizma ilaçları), aşırı duyarlılık halleri, alkol, safra asitleri, mide asidinin fazlalığı ve stres ile kızarmasına verilen isimdir. Gastritlerde midede şişkinlik, dolgunluk hissi ve hazımsızlık gibi belirtiler vardır. Erozif gastrit ise midede 1-2 mm çapında küçük yaraların olduğunun ifadesidir ki genellikle mideye dokunan ilaçlara veya asit fazlalığına bağlı olarak ortaya çıkar. Bu durum tüm midede olursa pangastrit adı verilir ve tedavi olarak (varsa dokunan ilaçların kesilmesi ve) asit azaltıcı ilaçlar kullanılır. Geçmiş olsun. Erozif antral gastrit Kardiyoözofageal sfinkter gevşekliği eroziv antral gastrit nedir? Özellikle yememem gereken yiyecek maddeleri nelerdir? Bu konularla ilgili yardımınızı rica ediyorum.
Yemek borusunun mide ile birleştiği bölgedeki kapakçığın gevşek olmasına KÖS gevşekliği adı verilir. Bu durumda mide içeriği zaman zaman yemek borusuna ve ağza geri kaçar. Midenin son kısmında (antrum) tahriş sonucu küçük yaraların oluşmasına ise erozif antral gastrit adı verilir. Bu durumda asit azaltıcı ilaçlar kullanılır. Tedavi ile birlikte özel bir perhiz önerilmez. Geçmiş olsun. Sinirsel Gastrit Sağ kaburgamın altında ve karın bölgemde iki yıldan beri sinsi bir ağrı var. Ne geçiyor, ne de unutturuyor. Son zamanlarda daha da arttı. Kardiyoloğa, iç hastalıklarına, Gastroenterologa gittim. Kan ve idrar tahlilleri, tomografi, ultrason, endoskopi yaptırdım. Midemde gastrit ve mikrop olduğunu söylediler. İlaçları da kullandım ancak bir türlü ağrılarım ve şişkinliğim geçmedi. Bitkisel ilaçları da kullandım fakat bir sonuç alamadım. Benim bu ağrılarıma ne çare olabilir?
Gastrit ve midedeki mikroplar yakınmalarınız açıklamaz, ayrıca sinirsel gastrit diye bir hastalık yoktur. Size verilen ilaçların iyi gelmemesi tanınızın konmadığının bir göstergesi. Sağ üst kadrandaki ağrılar açısından karaciğer yağlanması ve safra kesesi hastalıkları araştırılmalıdır. Ayrıca karındaki şişkinliğiniz eski deyimle spastik kolon durumunu düşündürüyor ki bu durumda karında sağ üst kadranda da ağrılar olabilir. Kanımca güvendiğiniz bir Gastroenteroloji Uzmanına başvuracak olursanız sorunlarınız çözülecektir. Geğirme Ben aşırı derecede geğiriyorum. Bunun sebebinin ne olduğunu merak ediyorum. Teşekkürler.
Normalde midede yenilen – içilen gıdalar ya da mide asidinin reaksiyonu ile çok az hava bulunur. İnsanlar bu az miktardaki havayı birkaç kez geğirmekle çıkarırlar ve midedeki hava biter. Çok sayıda geğirmek ancak hava yutmakla mümkündür ki bu bir hastalık değildir. Hava yutmamalısınız aksi takdirde ne yaparsanız yapın bu yakınmanız geçmez. Bu durum bir hastalık olmadığından doğal olarak tedavisi de yoktur. Sağlıklı günler diliyorum. Bulantı 5 aylık hamileyim, ilk aylar aşırı mide bulantılarım oluyordu ve kustuktan sonra ağzımdan kahverengi kan pıhtıları geliyordu. Bu aylarımda kustuktan sonra balgamıma karışık az kan gelmeye başladı. Ciddi bir sorun olabilir mi? Teşekkürler.
Kusma ya da balgamla kan önemli hastalıkların belirtisi olabilir. Akciğer ve mide hastalıklarında ağızdan kan gelme yakınması görülebilir ki araştırılması gerekir. Bazen aşırı öğürme ve kusmalarda tahrişe bağlı olarak az miktarda ve geçici kan görülebilirse de bu yakınmanın önemli olup olmadığı bir İç Hastalıkları Uzmanınca değerlendirilmelidir. Geçmiş olsun. Gastroenterit Yaklaşık bir aydır bulantı, kusma, ishal rahatsızlığım var. Doktora gittim idrar, kan, gaita tahlilleri yaptırdım, temiz çıktı. Ancak rahatsızlığım mide ve göğüs kafesi arasında çarpıntı, kramp, kusma, karın bölgemde boşluk hissi ve kesilmiş olmasına rağmen bulantı şeklinde devam ediyor. Tetkik olarak ne önerirsiniz?
Bulantı, kusma ve ishal birlikte olduğunda mideyi ve bağırsakları birlikte tutan hastalıklar akla geliyor. Gastroenterit başlığı altında toplanan bu durum genellikle geçicidir. Ancak mide ile ilgili yakınmalarınız sürdüğüne göre endoskopi yaptırmanız yararlı olacaktır. Bunun için bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Hp biyopsi zararlı mı?
Sorunuz tam anlaşılmıyor. Sorularınızı anlaşılır yazmalısınız. Midede bulunan Helicobacter pylori (Hp) isimli mikroorganizmanın olup olmadığını anlamak açısından yapılan mide biyopsisini soruyor olabilirsiniz. Tıpta yapılan bir işlem zararlı ise bunun sürdürülmesi mantıklı mıdır sizce? Yani bir işlem yapılacak; ancak hastalara zarar verecek ve hekimler bu işlemi yapmaya devam edecekler. Böyle bir durum söz konusu olabilir mi? Sağlıklı olun, mutlu kalın. Midede yanma Bende 2 senedir kusma kilo kaybı, midede yanma ve gaz var. Doktora gittim psikolojik dedi ama hala geçmedi. Kullandığım ilaçlardan çözüm bulamadım. Ne yapmalıyım?
Midede yanma, kusma ve kilo kaybı olduğuna göre öncelikle midenizin araştırılması gerekir. Bununla birlikte zayıflamaya neden olabilecek diğer tüm hastalıklar da araştırılmalıdır. Başvurmanız gereken hekim aynı zamanda İç Hastalıkları Uzmanı da olan Gastroenterologlardır. Geçmiş olsun. Helicobacter pylori Mide asit salgısı ağza gelmesi (aşırı değil), ağızda koku, midede yanma gibi rahatsızlıklarım vardı. Asit dengeleyici ilaçlar veriliyordu, endoskopiye girdim ve Özofajit (Grade A), Kardiya gevşekliği, Alkalen reflü bulundu. Helicopbakter pylori testi için mikrop var denildi Helipak ilaç tedavisi verildi. Doktor bey bu mikrop nasıl oluyor, nereden geliyor, ilaçla kayboluyor mu? Ne yapmamamız lazım?
Sorduğunuz mikrop tüm dünyada yaygın ve yurdumuzda 50 milyon kişide var. Bu mikropla ilgili olarak sizin yapacağınız çok şey yok; ancak sanırım hekimlerin yapması gerekenler var. Okumak ve öğrenmek. Yazdığınız tanılara göre midenizdeki mikrobun yok edilmesi gerekmiyor. Bununla ilgili olarak çok ayrıntılı bilgiyi sayfamızdaki İlgili başlıklar bölümünde Helicobacter pylori başlıklı yazımda bulabilirsiniz. Sağlıklı günler diliyorum. Sedef Kardeşim sedef hastası. Hastalığın çaresi nedir? Çok endişeleniyoruz.
Sedef hastalığı hakkındaki sorularınızı bir Deri Hastalıkları Uzmanına sormalısınız. Geçmiş olsun. Göbekte iltihap Göbek deliğimden bazen iltihap geliyor. Göbek çevresinde ağrı ve yanma yapıyor. Sizce bu neden oluyordur?
Göbek çukuru kapalı ve nemli bir bölge olduğundan temiz tutulmalıdır. Aksi halde kolayca iltihaplanabilir ki sizde olan budur. Bu nedenle bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalı ve antibiyotik tedavisi almalısınız. Stres Yaklaşık iki yıl önce göğüs kafesimin ortasında şiddetli bir ağri ile uyandım. Kalktığımda biraz üşümüştüm. Acile gittim ama hiçbir şey bulamadılar, iltihap kurutucu verdiler, biraz düzeldim ama bu seferde şiddetli sancı yerine göğümün sol tarafında hafif sıkılma oldu. Yaklaşık her gün bu sıkılmayı yaşıyorum. Aynı zamanda uykusuzluk problemim de var. Bu strese dayalı bir hastalık olabilir mi? Teşekkür ederim.
Uykusuzluk, çok geğirme, solda göğüs kafesi altında ağrılar ve yapılan tetkiklerde önemli bir hastalık bulunmaması yakınmalarınızın sinirsel olma olasılığını güçlendiriyor. Ancak yine de güvendiğiniz bir hekim tarafından tüm tetkikleriniz yapılmalı ve önemli bir sorun olmadığı saptanmalı ve buna önce hekiminiz sonra da siz inanmalısınız ki bu yakınmalar için doktor doktor dolaşmayın. Bugüne kadar yapılanlar ve söylenenler sizi tatmin etmemiş olmalı, çünkü hekimler stres deyip geçiştiriyorlar mı diye sorma ihtiyacı hissediyorsunuz. Dilerim doğru hekiminizi bulur ve bu sorunlardan kurtulursunuz. Ağrı Karnımda, göbek bölgemde, sağ tarafta, belimin arka kısmında hafif ağrım var. Karnım şişiyor. Bir gece acil servise gittim, içimi boşaltarak beni rahatlattırdılar. Sonra doktorum film çekti, kan aldı. Karaciğerimde kist olduğunu söyledi. Mide için 5 hap verdi, kullandım ve hiçbir fayda görmedim. Doktoruma olan güvenimde sarsıldı. Benim hala ağrılarım olmasına rağmen hiçbir şeyim yokmuş gibi hareket ediyor. Bana ne tavsiyede bulunursunuz?
Anlattığınız yakınmalarınız kalınbağırsaklarınızla ilgili gibi duruyor. Mide ile ilgili ilaçların iyi gelmemesi de bu görüşümü destekliyor. Rutin tetkikleriniz yapılmalı ve kalınbağırsak yönünden araştırılmalısınız. Sanırım bu organınızın çalışmasında bir aksama var. Bir Gastroenteroloji Uzmanınca değerlendirilmeniz yararlı olacaktır. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |