Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Karında gaz (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Karında gaz (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Dr Bey merhaba, uzun zamandır gaz problemim var. Sabahları hep gaz sancısı ile kalkıyorum. Bazen makatım kanıyor, bazen de sadece sol tarafta bir acı oluyor. Dr.'a gittiğimde stresten kaynaklanabileceğini söylemişti. Siz ne tavsiye edersiniz? Bazı yakınmalar strese bağlı olabilir ancak ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Karında gaz (Sorularınızın yanıtları)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 11:07 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Karında gaz (Sorularınızın yanıtları)

Dr Bey merhaba, uzun zamandır gaz problemim var. Sabahları hep gaz sancısı ile kalkıyorum. Bazen makatım kanıyor, bazen de sadece sol tarafta bir acı oluyor. Dr.'a gittiğimde stresten kaynaklanabileceğini söylemişti. Siz ne tavsiye edersiniz?

Bazı yakınmalar strese bağlı olabilir ancak kanama gibi objektif yani elle tutulur belirtilerin stresle ilgisi yoktur. Makattan kanama yakınması en çok hemoroitlere bağlı olarak gelişirse de diğer hastalıkların ekarte edilebilmesi için mutlaka bağırsağınıza endoskopik olarak bakılmalıdır. Karında gaz ve buna bağlı şişkinlik ve sancı yaşam kalitesini bozması açısından önemlidir. Gazla ilgili olarak gerekli tetkiklerin yapılması ve bulunan sonuçlara göre davranılması gereklidir. Sonuçta organlara bağlı (organik) bir hastalık varsa tedavi edilmelidir. Sorunun stresten kaynaklandığı düşünülüyorsa buna göre yaklaşımda bulunulmalıdır. Geçmiş olsun.

Karında gurultu

Karnım normalden cok fazla gurulduyor. Tok ya da aç fark etmiyor ve çok rahatsız oluyorum. Lütfen yardımcı olun çok şey yaptım ama olmuyor.

Mide ve bağırsakların hareketleri ile içinde hava ve sıvı olan bu organlarda havanın yer değiştirmesiyle bazı sesler ortaya çıkabilir. Bu sesler bazı kişilerde çok fazla olabilir ve rahatsız edici sınırlara ulaşabilir. Karındaki normalden fazla olarak bulunan gazla ilgi olarak tedavi öncesinde yapılacaklar vardır ve bu konuda araştırılmanız gerekir. İncelenmek üzere bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız.

Karında sancı, gastrit ve karaciğerde büyüme

İyi günler. Karnımın orta kısmında şiddetli bir karın ağrısı ile doktora gittim. Tahliller yapıldı. Sonuç olarak gastritimin olduğu ve karaciğerimin biraz büyüdüğü söylendi. Şu anda ilaç kullanıyorum. Kramplarım devam ediyor. Aç olmamama rağmen karnımda gurultular var. Sizin görüşlerinize başvurmak ve karaciğeri büyüten sebepleri öğrenmek istedim. Saygılarımla.

Karın ağrısı nedeniyle yapılan tetkiklerde bulunduğu söylenen gastrit ve karaciğer büyümesi karında şiddetli ağrıya neden olmaz. Bulunduğu söylenen durumlara yönelik olarak verilen ilaçların yakınmalarınızı geçirmemesi çok doğal. Karaciğeri büyüten nedenlerin en başında yağlanma geliyor. Hem karaciğer büyümesi hem de karında sancı açısından bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız.

Karında hassasiyet

Ben 32 yaşında hamilelik geçirmemiş biriyim. Jinekoloða gittiğimde ultrasonda sol tarafta (tüpün olduðu bölgede) varisler olduğu saptandı. 2 yıl önce bir bağırsak kanaması geçirdim. O zaman kolon spastik denilmişti. Akabinde basur oluştu. O günden bu yana karında hassasiyet ve kasık bölgemde sızı şeklinde bir ağrı var. Teşekkürler.

Karında hassasiyet ve kasıklarda sızı hissi eski deyimle spastik kolona bağlı olabilirse de karında yakınmalara neden olabilecek tüm patolojilerin araştırılarak ekarte edilmesi halinde bu kanıya varılabilir. Ayrıca karın içindeki varisler ve basur açısından da damarsal patolojiler açısından değerlendirilmeniz yararlı olacaktır. Geçmiş olsun.

Midemde, bağırsağımda hep gaz varmış hissi olması bu da mideme ağrı yapıyor. sizce neden olabilir? Teşekürler.

Karında gaz veya gaz hissi İBS denilen hassas bağırsak sendromu (eski deyimle spastik kolon olabilir. Ancak bir karar verebilmek muayene ve tetkiklerle mümkündür. Bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun.

Karaciğerde yağlanma

47 yaşındayım karacigerimde hafif yağlanma var. Fakat alkol çok seyrek ve az alıyorum. Yaglanma sebebi nedir?

Yapılan araştırmalarsa karaciğer yağlanması için bazı risk faktörleri bulunmuştur. Bunlar kadın cinsiyet, şeker hastalığı, trigliserid düzeyi yüksekliği ve aşırı kilolu olmaktır. Karaciğer yağlanmasının tedavisinde en etkili yolun (kilolu hastalarda) kilonun %10 azaltılması olduğu bildirilmektedir. Yağlı yiyecekleri yememek, alkol içmemek, (varsa) şeker hastalığının ve yüksek yağ düzeylerinin tedavisi de önemlidir. Bunun dışında yağlanmaya zemin hazırlayan diğer bazı durumların da gözden geçirilmesi gereklidir.

Makatta kaşıntı

Mrb. makat bölgemde kaşıntı, yanma ve kızarıklık oluyor. Bu durum ara sıra tekrarlıyor. Herhangi bir şişlik, kanama vs. yok ve tuvalet ihtiyacımı giderirken de bir acı oluyor. Ciddi bir şey olabilir mi? Teşekkürler.

Makatta yanma, kaşıntı ve acıma hissi hemoroit, çatlak (fissür), parazitler ve spastik kolit durumunda gözükür. Bunlarla ilgili olarak tetkik edilmeli ve endoskopik olarak incelenmelisiniz. Geçmiş olsun.

Halsizlik

Kendimi çok halsiz hissediyorum ve yemek yiyemiyorum midem bulanıyor. Belden aşağı bölgem tutmuyor acaba nedeni nedir?

Bulantı ve halsizlik gibi genel semptomlar sıklıkla enfeksiyon ve beden direncinin azaldığı durumlarda görülen bir durumdur. Yakınmalarınız kısa süre içinde geçmez ise mutlaka bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalı ve gerekli tetkiklerinizi yaptırmalısınız.

Midede bulantı

19 yaşındayım, son zamanlarda yemek yerken midem bulanıyor lokmaları yutamıyorum ağzımda saatlerce çiğnesem zor yutkunuyorum. Yemek yerken midem ağzıma geliyor, kusacak gibi oluyorum. Sebebi ne olabilir? Teşekkürler.

Yakınmalarınızın nedeni organik ya da psikolojik olabilir. Bu nedenle öncelikle organlara ve sistemlere ait incelemeler yapılmalı bir patoloji bulunmaz ise stres ve sıkıntıya bağlı sorunlar araştırılmalıdır. Geçmiş olsun.

Ülser

Tahlil sonuclarımda çıkanları yazıyorum bana yardımcı olur musunuz? Endoskopik tanı: hiatal minimal gevseklik, bulbit. busbusta ülser. Mikroskopik tanı: H.Pylori(+), kronik gastrit.

Yakınmalarınızı yazmamışsınız. Yapılan tetkiklere göre sizi takip eden hekimin de ne önerdiğini belirtmemişsiniz. Sorularınızı ayrıntılı olarak yazmalısınız. Ülseriniz var. Bu nedenle midenizdeki mikrobun yok edilmesi gerekir. Geçmiş olsun.

Göğüste ağrı

Sol kolum, koltuk altı ve göğüs kafesimin sol tarafında ağrı oluyor. Sürekli değil. Nefes almada problem yaşamıyorum, üzülünce daha fazla olduğunu fark ettim. Aynı zamanda hipotiroidi hastasıyım. Kalple ilgili olabilir mi?

Yakınmalarınızın üzüntü ile ilgili olması nedeniyle psikosomatik bir durum düşünülürse de mutlaka kalp ve diğer organlarla ilgili olarak araştırılmalısınız. Tiroit hastalıklarında kalp etkilenebilirse de sanırım bu nedenle tedavi altındasınızdır. Geçmiş olsun.

Helicobacter pylori

Yardımınız için teşekkür ederim. Sizden aldığım bilgilerden sonra bahsettiğiniz gibi H. pylori denilen bir mikrop çıktı. Helipak kullandım. Ağrım kesildi ama bu mikrobun mide kanserine yol açtığını duydum. Ailesinde bu hastalık olanlarda risk fazlaymış (anneannem mide kanseri idi). Bu mikrop ilaçlarla tamamen yok oluyor mu? Teşekkürler.

H pylori her insanda mide kanseri riskini artırmaz. Bu nedenle telaşa kapılmayın. Bu konu ile bağlantılı olarak yanda gördüğünüz İlgili başlıklar bölümünde bulunan Helicobacter pylori başlıklı yazımı okursanız ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Geçmiş olsun.

İlaç kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Sorunuzun, yanıtı çok geniş ki onu burada uzun uzadıya yanıtlamak mümkün değil. Ancak ilaçları hekim önerisiyle kullanmak, yan etkileri konusunda bilgilenmek ve ilaca bağlı bir yan etki ortaya çıktığında tekrar hekime danışmak önemlidir.

Kalp ve damar sağlığını korumak amacıyla neler yapabiliriz?

Sorunuzun, yanıtı çok uzun bu nedenle köşemiz buna uygun değil. Özetle söylemek gerekirse sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, sigara gibi zararlı maddelerden kaçınmak ve düzenli olarak sağlık muayenesi yaptırmak gereklidir.

Roaccutane

Merhabalar; 20 yaşındayım. 3 yıldır sivilcem var ve doktor aracılığı ile roaccutane adlı bi ilaca başladım. Sizce bu ilaç doğru bi yöntem mi? Çünkü ilaç hakkında çok kötü şeyler duydum.

Bu ilacın (her ilaç gibi) çok sayıda yan etkisi vardır; ancak hekim gözetiminde ve herhangi bir yakınma ortaya çıktığında araştırılması kaydıyla kullanabilirsiniz. Ayrıca ilaçla ilgili sorularınızı hastalarında sıklıkla bu ilacı kullanan hekiminize soracak olursanız daha yararlı olacaktır. Geçmiş olsun.

Ellerim uyuşuyor

Mrb doktor bey, benim şikayetim uyuşmalar. Son iki yıldır ellerimde aşırı ağrılı uyuşmalar oluyor. Bazen ayaklarımda da oluyor, ama ellerim daha şiddetli oluyor. Ağrıyı biraz azaltmak için bileğime bandaj bağlıyorum. Beyin mr'ı çekildi. Temiz çıktı. 3 ay boyunca B vitamini ilaçı kullandım ama geçmedi bu uyuşmalarımın sebebi nedir acaba? Teşekkürler.

Başlıca vitamin eksiklikleri, boyun fıtığı, nörolojik hastalıklar ve bazı karaciğer hastalıkları ile diğer sistemik hastalıklarda anlattığınız yakınmalar olabilir. Bu nedenle bir Üniversite ya da Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde araştırılmalısınız. Geçmiş olsun.

Kolanjit

Hastalığım bir bakıma karaciğer çürümesi cholangite sclerosante primitive. Karaciğerimdeki bazi damarlar görevini görmez hala geldi. Şu anda kazayla hamile kaldim ama hamileligi devam ettirip ettiremiyecegimi bilmiyorum? 10 sene içinde nakil yapılması şart diyorlar. Hamilelik beni ölüme götürür mü? Cevabınızı bekliyorum?

Primer sklerozan kolanjit karaciğeri tutan ciddi hastalıklardan biri. On yıl içinde karaciğer nakli olma olasılığından söz edildiğine göre hastalık ileri bir durumda. Bu gibi ciddi hastalıklarda genellikle gebelik sorunlu setretmeye adaydır. Yine de en sağlıklı kararı sizi takip eden ve son durumunuzu bilen hekiminiz verecektir. Ona bir an önce danışarak fikrini almalısınız.

Kolit

Kalınbağırsakta iltihap var ve belime ağrı veriyor. Dr kolit hastalığı dedi. Tesekürler.

Bel ağrısı (ve belki başka) yakınmalarla başvurduğunuz hekim kalınbağırsağınızda iltihap ve kolit olduğunuzu bildirmiş. Benden öğrenmek istediğiniz nedir anlaşılmıyor. Geçmiş olsun.

Bulantı

Midemde ağrı bulantı şişkinlik ve çarpıntı var 1 haftadır bu şikayetlerim arttı ve yemek yiyemiyorum. Baş dönmesi ve halsizlik var. Sebebi ne olabilir? Teşekkürler.

Baş dönmesi, halsizlik ve mide ile ilgili belirtiler uzun süreden beri oluyor ve giderek artıyorsa muayene olmalı ve tetkik edilmelisiniz. Bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız.

Dilde kötü tat

Yaklaşık 4 gündür ağzımda sürekli bir pas tadı var. Yediğim, içtiğim hiçbir şeyin tadını alamıyorum. Kullandığım herhangi bir ilaç ta yok. Nedeni ne olabilir? teşekkürler...

Enfeksiyonlar, yorgunluk,sigara, stres, sistemik ve lokal hastalıklar gibi durumlarda bu yakınma ortaya çıkabilir. Yakınmanız sürecek olursa bir İç Hastalıkları kliniğine başvurmalısınız.

Midemde mikrobik bulgu ve kaçak var dendi. Bazı yemeklerden ve etlerden yediğim zaman baş ağrısı yapıyor. Ancak midemi boşaltınca rahatlıyor. Ne olur bir çözüm yolu gösterin...

Yemeklerden sonra ortaya çıkan ve kusunca azalan baş ağrısı tarif ediyorsunuz. Bunun için endoskopi yapılmış. Mikrobik bulgu (?) ve kaçak (?) bulunmuş ancak hem yakınmalarınızı ayrıntılı olarak yazmamışsınız hem de yapılan tetkik sonucunda ne bulunduğunu ayrıntılı olarak yazmamışsınız.

Makattan kanama

Büyük tuvalettenten sonra makattan kan geliyor. Ne yapabilirim? Başka yakınmam yok. Sadece bağırsaklarda gurultu oluyor. Ne önerirsiniz?

Makattan kanama yakınması en çok hemoroitlere bağlı olarak gelişirse de diğer hastalıkların ekarte edilebilmesi için mutlaka bağırsağınıza endoskopik olarak bakılmalıdır.

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks