05-05-2010, 11:09 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Kanal Tedavisi (Sorularınızın Yanıtları) Panik atak hastası olduğum için diş yaptıramıyorum. Çünkü lokal anestezinin boğazımı, dilimi, ağzımı uyuşturduktan sonra çok kötü oluyorum. Boğulacak gibi oluyorum. O yüzden size sorum sadece yapılacak olan dişin uyuşması mümkün mü böyle bir yöntem var mı? Teşekkür ederim.
Panik atak rahatsızlığı sizin genel hayat kalitenizi de bozan bir problemdir. Benim size önerim bu problemi aşma yönüne gitmelisiniz. İlaç ve terapiler ile bu durumdan tamamen kurtulabilirsiniz. Özellikle panik atak üzerine çalışan bir psikiyatrisi size çok yardımcı olacaktır. Güvenebileceğiniz bir diş hekimi araştırın ona mutlaka korkularınızdan bahsedin. Hekiminiz eğer gerek görürse işlem öncesi sizi rahatlatacak bir ilaç ya da sedasyon uygulayacaktır. Yapılacak işleme ve dişin lokalizasyonuna bağlı olarak sadece tek diş tabiî ki de uyuşturulabilir. Sorulan sorularda hep diş hekimine gitmeyi tavsiyede bulunmuşsunuz, siz burada çözüm üretemiyorsanız niye varsınız? Biz bilmiyor muyuz diş hekimine para verip gitmeyi!!!
Biz yaklaşık 4 senedir kendi sitemize gelen konumuz ile ilgili soruları da yanıtlıyoruz. Elimizden geldiğince vaktimizi ayırarak sizleri ağız-diş sağlığı konusunda bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu süre zarfında mail ile yardımcı olup yönlendirdiğimiz pek çok kişi oldu ve binlerce teşekkür mektubu aldık. Demek ki sadece 'diş hekimine gidin' demekle kalmıyoruz. Diş hekimliğindeki problemlerin çoğunu muayene etmek ve müdahale etmek gerekir. Biz burada sadece bilgi verebiliriz, tedavi edemeyiz. Bizim en önemli önceliğimiz sizlere yardım etmeye çalışırken yanlış yönlendirmemek. Bu sebeple de çok hassas davranıyor ve sadece kesin doğruları söylüyoruz. Kanal tedavisi olan dişin dolgusu düşünce 8 ay sonra dolgu yaptırmak benim sağlığımı nasıl etkiler burada dişin kuronu yarısı kırık porselen kuron yapılabilir mi,kalıcı olur mu özelde bu tedavi kaça mal olur?
Eğer kanallar bu süre içinde açıkta kalmamış ise (yani kanalın üzeri başka likit dolgular ile kapatılmış veya tabandaki dolgu düşmemiş ise) kalan diş dokusu iyice temizlenip tekrar dolgu yapılabilir. Kanallar açıkta kalmış ve enfekte olmuş ise kanal tedavisini yenilenmesi gerekir. Kuron rahatlıkla uygulanır, kalıcıda olur. Fiyatı kullanılan malzeme, çalışılan laboratuar ve yapan kişinin tecrübe ve becerisi belirler. Bu yüzden çeşitli malzemeler ve buna bağlı çeşitli fiyatlar mevcut. Bir kuronu 150 YTL'ye de 800 YTL'ye de yaptırtabilirsiniz. Oğlum 14 aylık olmasına rağmen sadece alt çenede 2 tane dişi çıktı. Bu dişleri ise 2 ay önce çıkarmıştı. Başka görünürde gelen diş görünmemekte. Doktorumuza sorduğumda genetik olduğunu söylemişti. Ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olmasını rica ediyorum.
Hiçbir şey vermenize gerek yok. Dişler hazır olduğunda sürecektir. Dişlerini kaşıması için soğuk ve sert materyaller verin. Bu onu hem rahatlatır hem de dişlerin sürmesini hızlandırır. Diş sürmesine etki eden bir vitamin veya gıda yoktur. Sonuçta beklemekten başka yapabileceğiniz hiç bir şey yok maalesef. Size bu konuyu hiç kafanıza takmamanızı öneririm. Oğlunuzun dişleri er ya da geç gelecektir. Dişlerdeki siyahlıklar nasıl geçer ve dişlerin beyaz olması için ne yapmak gerek?
İlk önce siyah dediğiniz yerlerin kontrol edilmesi gerekiyor, çürük, leke ya da diş taşı olabilir. Koyu lekeler ve diş taşı diş hekimi tarafından temizlenmedikçe geçmez. Büyük eczanelerde satılan supersmile diş macununu haftada 3-4 defa kullanarak hafif lekelerden kurtulabilir az da olsa bir beyazlık elde edebilirsiniz. Ama 6 aylık rutin yapılan diş taşı temizliğini yaptırtmayı ihmal etmeyin. Bu işlem dişeti sağlığınız açısında önemlidir. Sn Duygu Hanım ben genelde dişlerimi günde 2 kez değil de 1 kez sabahları fırçalıyorum bu diş sağlığım için yeterli midir? Cevabınız için teşekkür ederim.
Dişeti ve diş sağlığı için yapılması gerekenler; 1- 6 ayda bir mutlaka kontrole gidip varsa diş taşlarını aldırmalı ve çürük kontrolü yaptırmalısınız. 2- Orta sert, uçları yuvarlatılmış plastik kıllı 2 fırça alıp birini hep akşamları birini hep sabahları kullanın. Minimum 3 dk fırçalamalısınız. 3- Ağız gargaraları sadece 3 dk ağzınızı daha temiz hissetmenize yarar. Gerekli değildir. 4- Diş ipini en az haftada 2 kere yapmanız büyük fayda sağlar.(İdeali her akşam ) 5-Diş patlarını kesinlikle kullanmayın. Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Valikonağı Cad. YKB Vakıf Binası
No 173 D11/1
Nişantaşı-Istanbul
Tel: 0212-2912920-21-22
www.creadenta.com[/b]
info@creadanta.com Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |