05-05-2010, 11:10 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Diş etinde problem(Sorularınızın Yanıtları) Ağzımda 1 tane dolgu isteyen diş var. Ayrıca ağız içinde zaman zaman küçük sivilceler oluyor ve içinde de su dolu oluyor bir nevi su keseciği gibi bu neden olabilir? Tedavi gerektirir mi?Teşekkürler.
Görmeden net bir şey söylemek zor. Fistul , yani bir dişden kaynaklanan iltihap olabilir. En yakın zamanda bir diş hekimine gitmenizi öneririm. Diş etlerim belirli belirsiz aralıklarla kanıyor. Sabahları dişlerimin kanamaları ile karşılaşıyorum. Dişlerimde herhangi bir ağrı yok gözle görünür bir çürük de yok. Diş ile ilgili bir problem değilse hangi uzmana görünmem lazım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Diş taşından kaynaklanan bir kanama olabilir. Kanama dişetlerindeki iltihabın bir belirtisidir. Diş hekiminize gidip diş taşı temizliği yaptırmanızı öneririm. Haziran başında üç dört defada kanal tedavi yapıldı. Ağrım devam ettiği için dişimin bir hafta beklenilerek çekilmesine karar verildi. Tatile gittim ve geçici dolgumla yaşamaya başladım çok fazla ağrım yok ama geçici dolgunun bir kısmı düştü ve ben dişçiye gitmekten korkuyorum. Doktor bana niye bu zaman kadar bekledin diye kızarsa diye iki kere korkuyorum ben bu durum da ne yapacağım ayrıca dişimi kaybetmek istemiyorum.
Kanal konusunda uzman bir doktorada danışmanızı öneririm. Dişinizde çok iyi yapılmış bir kanal tedavisine hatta bu kanalın 2. kez yenilenmesine rağmen geçmeyen bir ağrınız var ise dişinizde çatlak yada kırık olabilir. Tüm bunların kanal konusunda uzman bir kişi tarafından değerlendirilmesinde fayda var. Dişlerimin genelinde sürekli sızlama ve zonklamalar var,ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler..
Çatlak yada dişetine yakın kısımda dişinizdeki aşınmalardan kaynaklanan bir sızlama olabilir. Hekiminiz ya bu boşluklara dolgu yaparak ya da flor sürerek bu problemden kurtulmanızı sağlayacaktır. Doktorunuza gidene kadar hassasiyet giderici diş macunlarından kullanmanızı öneririm. Benim dişlerimin beyaz olmasını istiyorum.fırçalıyorum her gün 2 kez. beyazlıyor.ama istediğim kadar değil. 14 yaşındayım. bu yaşta porselen istemiyorum. ne yapa bilirim.
14 yaşı beyazlatma düşünmek için bile çok erken bir yaş hele porseleni lamina bile olsa 23- 24 yaşından önce düşünmeni kesinlikle önermem hele ki problem sadece beyazlık ise. Haftada 1 yada 2 kes olmak şartı ile beyazlatıcı diş macunu kullanabilirsin. Dişlerimin yapısının bozuk olduğunu düşünüyorum. köpek dişlerim öne çıkık. beni rahatsız etmese de çevreden pek hoş durmuyor kurt gibi dişlerin olması. Doktora gitsem tel takar mı?
Takar. Kopek dişleri ortodonti ile düzgün olarak yerleştirilir. Duygu hanım yaşımın bir hayli küçük olmasına rağmen dişlerim çok erken sararmaya başladı. Günde ne kadar çok fırçalasam da bunun önüne geçemiyorum. Bana doğru ürünleri söylerseniz beni çok sevindirirsiniz.
Dişlerinizi yeteri kadar uzun fırçalamıyor olabilirsiniz. Sabah akşam 2 dk fırçalamak gerekiyor. Otomatik fırça ile bakteri plaklarını daha rahat uzaklaştırabilirisiniz. Süper smile beyazlatıcı diş macunu haftada 2-3 defa kullanabilirisiniz. 15 yaşında bir kızım var diş yapısı bozuk bu nedenle tel taktırmak istiyoruz kamu da memur olarak çalışıyorum üniversite hastaneleri uzun süreye randevu veriyor ücret karşılığında yaptırmak istiyorum ucuz ve iyi bir tavsiye edebilir misiniz ilginizi bekliyorum. Saygılarımla.
Bazı özel hastanelerin sigorta ve Bağ-kurlu hastalara bazı diş tedavileri yapmaya başlandı diye duymuştum. Ama hangi hastanelerde hangi tedavileri kapsayarak yapılıyor bilmiyorum. Özel kliniklerde ise fiyatlar eğer ortodontist tedaviyi yapıyor ise yaklaşık olarak aynı. (1000-2000eur ) Tabii fiyat ve tedavi suresi vakaya göre değişiyor. Alt sol çenemde azı dişlerimden birini çürüme nedeni ile çektirdim.şimdi o boşlukta ağrı damaklarda şişme ve dişlerimde sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet başladı ne yapmalıyım?
Öncelikle sadece çürük nedeniyle kesinlikle diş çektirmenizi öneririm. Mutlaka diğer tedavi seçenekleri denenmelidir. Benim 31 yaşında kızımın ağzı kokuyor bitkisel ilaç aldı fayda etmedi doktora gitti ilaç aldı fayda görmedi dişlerinde hiç bir hastalık yok ban yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.
Eğer dişinizde bir problem olmadığından eminseniz konu bizim alanımızdan çıkıyor . Ancak özellikle mide problemlerinde özel bir bakteri de çok ciddi koku oluşturur ve bu antibiyotik ile tedavi edilebilir. Bunun yanı sıra böbrek hastalıklarında ,şeker hastalığında vb yine ağız kokusu olur ve bir dahiliyeci kokunun kaynağını bulabilir. Göz dişiimin kenarı kırıldı ve derin bir çürük var. çektirmek dışında bir çözüm var mı?
Çektirmeyi aklınıza bile getirmeyin. Dişiniz iyi bir dolgu ile eski görüntüsüne ve sağlığına kavuşacaktır. Kist ameliyatı nasıl olur ?
Kök ucundaki kistin cerrahi olarak alımından bahsediyor iseniz dişinizin kok ucundan dişeti ve kemik kaldırılarak kist alınır ve dikiş atılır. Dişlerimi her gün mutlaka 1 kez fırçalıyorum bazen de 2 kez son 2 aydır fırçalarken çok fazla kanıyor ve sarı yeşil renkte tükürük geliyor ve sabahları uyandığımda kanıyor elim bile çarpsa kanadığını hissediyorum dişlerimim ne yapabilirim nasıl bir tedavi uygulayabilirim.
En kısa sürede diş hekiminize gitmenizi öneririm. Dişetinizde iltihabi bir durum olabilir. Kanama iltihap belirtisidir. Hekiminiz gerekli tedaviyi yapacaktır. En sondaki dişim sanırım 20 lik diş çok ağrı yapıyor ne yapmalıyım.
20 lik dişini ise hekiminiz bu dişinizi çekecektir. En kısa surede hekiminize gitmenizi öneririm. 1 hafta kadar önce düşerek çenemi yere çarptım.1 kaç gündür dişimde ağrı ve grileşme var sebebi ne olabilir şimdiden teşekkür ederim...
Travmaya bağlı dişiniz olmuş. Dişinize kanal tedavisi yapmak gerekiyor. En kısa surede hekiminize gidin. Üst dişimde çürüme var önce çekmeye karar verildi sonra sonra kanal tedavisi tekrar gitmeye korkuyorum.Ne yapacağım tşk.
Kesinlikle dişinizi çektirmeyin ve biran önce tedavi ettirtin. İyi bir kanal tedavisi ile kurtarılamayacak diş çok az sayıda. Sadece çürük sebebi ile diş çekilme. Çekilir ise ileride daha büyük sıkıntılar yaşarsınız. Merhaba ben 21 yasındayım ve 20'lik diş çıkartıyorum fakat dişimde 2 tane çürük var ve bunlar 20 lik dişten daha fazla ağrı yapar oldular. Ayrıca ne çok soğuk nede çok sıcak bir şey yiyebılıyorum nede içebiliyorum.Doktorum ağrı kesici veriyor. Sürekli fakat haplar sadece 1-2 saat yeterli oluyor ve gene başlıyor ağrımaya en son gittiğimde de çürük dişlerim için dolgu yada kanal tedavisi dendi bir dahaki gidişimde yaptıracağım fakat kanal tedavisinin yan etkilerimi var mıdır? Ya da dolgunun bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.Çok teşekkür ederim.
Herhangi bir yan etkisi yok. En kısa surede tedaviye başlamanızı öneririm. Ağrı kesici bile sadece 1-2 saat etkiliyor ise hemen kanal tedavisinin yapılması gerekir yoksa sizi uyutmayacak gece ağrısı yapar. İyi bir kanla tedavisi ile dişiniz kurtulur. Sayın Duygu Hanım dişimi yeni tedavi ettirdim kanal tedavisi ücreti 300ytl aldılar fiyatın makul olup olmadığını ayrıca dolgunun üstüne kaplama yaptırılabilir mi onu öğrenmek istiyorum.
Yapılan işte kullanılan malzemeye ve hekimin kendine verdiği değere göre fiyat çok değişkenlik gösterebilir. O yüzden başka hekimin verdiği fiyat konusunda yorum yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Eğer dolgu çok büyük ise onun yerine kaplama yapılabilir. Hocam benim şimdi ense kısmımda bir ağrı var. Esnediğim zaman sol tarafım gıdıklanıyorcasına bir şey oluşuyor. Zaman zaman başım dönüyor. Ellerim ayaklarım titriyor halsizlik var. Kardiolojiye gittim e.k.g çekildi. Daha sonra ekokardiyografi çekildi ve efor testine girdim. ama kalple ilgili herhangi bir sorunum olmadığı rahat olmam gerektiğini kardiyoloji hocamız söyledi.şu an işteyim .hiç bir şey canım istemiyor dişlerimi sıkıyorum. Dolayısıyla dişlerim ağrıyor çok sıkıntılıyım ne yapmam lazım.
Kendi konumla ilgili olarak size önerim diş hekiminize gidip diş sıkmanızı önleyecek plak yaptırmanız. Böylece sıkmaya bağlı diş ağrılarınızdan kurtulursunuz. Çoçuklukta arka dişler ön dişler gibi sallanıp düşer mi?
Süt dişi ise evet. Sayın hocam benim ağzımda kokum var.ben her gün sensodyne f diş macunu kullanıyorum ama yine de yeterli gelmiyor herhalde acilen cevap bekliyorum. Saygılarımla.
Kokunun dişlerinizden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak oldukça kolaydır.Dişeti hastalığınız yoksa, diş taşlarınızı 6 aylık aralarla temizletiyor iseniz 20 yaş dişlerinizde problem yoksa, Ağzınızda kötü yapılmış kaplamalar, dolgular veya çürük kırık dişler yok ise; ağızdan şüphelenmeyiz. Kokunun kaynağı, mideniz, sinüsleriniz, boğazınız, böbrekleriniz vb olabilir. Şeker hastalığı da ağızda aseton kokusuna benzer bir koku oluşturur. Eğer ağız içi kaynaklı olmadığından eminseniz bir iç hastalıkları uzmanına gidip muayene olmanızı öneririz. Dilinizi özel dil fırçası ile fırçalayın. Koku yapan mikroorganizmalar özellikle dilin arka bölgesinde toplanır. Bazı büyük eczanelerde satılan onedrop only diş macunu, ağız gargarası ve dil fırçasını düzenli kullanın. Dişlerinizi her gün sabah ve akşam olmak üzere en az 2 dk fırçalayın. Düzgün fırçalayamadığınızı düşünüyor iseniz otomatik fırça kullanın.Yediklerinize dikkat edin. Soğan,sarımsak ve curry gibi koku yapan yiyeceklerden uzak durun. Merhabalar, ben dişlerime dolgu yaptırdım kanal tedavisinde fakat halen ağız kokum gitmedi hatta çok fazlalaştı yalnız bir ara diş filmi çektiğimde iltihap gördü dr ama ilaç verdi geçti dedi kanal tedavisi yaptı acaba ondan mı ciğerlerimden mi cevap bekliyorum.
Kokunun pek çok nedeni olabilir. Muayene edip inceleme gerekir. Eğer ağızda tüm tedaviler düzgün yapılmış , çürük, iltihap, yarı gömük 20 yaş dişi, diş taşı yok ve ağız bakımı da iyi ise başka sebepler ( mide, snüzit gibi) düşünmek gerekir. Kardeşim 15 yaşında.üst damağında ,ön dişlerinin tam arkasında diş çıktı ve ağzında sürekli aftlar oluşuyor.ne öneriyorsunuz?
Diş hekiminize gitmesini öneririm. Çıkan dişin konumu incelenip tedavi planlanmalı. Afta gelince kullanılacak piyasada pek cok ila ç var fakat hiç biri çok etkili değil sadece biraz rahatlama sağlıyor. Bu arada eksi tuzlu ve asitli yiyeceklerden uzak dursun. 5-6 gün içinde geçecektir. Dişleri fırçalamama rağmen sararıyor. Nasıl beyazlatabilirim.bana önerebileceğiniz bir diş macunu var mı bir de diş diplerimdeki tartarları nasıl temizleyebilirim. Şimdiden çok sağ olun. İyi günler.
Öncelikle diş temizliği için mutlaka hekiminize başvurun. Eğer hekimlerin yaptığı profesyonel beyazlatma işlemini düşünmüyor iseniz süper smile beyazlatıcı diş macununu kullanabilirisiniz. Profesyonel beyazlatma kadar olamasa bile dişleriniz daha beyaz olacaktır. Kafa dişim ağrıyor ve çürümüş olabilir, ama doktora gitmeye cesaret edemiyorum çünkü her seferinde dişlerimi çekiyorlar. Acaba çürümüş dişi kurtarmanın bir yolu yok mu yada dolgu olmaz mı?
Kesinlikile sadece çürük nedeni ile diş çektirmeyin. Bunu söyleyen hekim var ise de asla bir daha o hekime gitmeyin. Dişinize kanal tedavisi ve dolgu yapılarak eski sağlığına kavuşabilir. Kok ucunda çok büyük bir kist, kırık ve kökü de içine alacak kadar çürüme olmadığı zaman diş çekilmez. Merhaba benim dişlerime hastanede kaplama yapılmıştı onlarda ağrıya neden oldu özel doktora gittim oda kaplamaları söktü ve iltihap vardı kanal tedavisi yaptı ama su an dişlerime sert bir şey değdirdiğim zaman acıyor doktor ameliyat yapacağız dedi köklerini alacakmış yardımcı olur musunuz sizce ameliyat gereklimi başka bir doktora görünmeye gerek var mı?
Maalesef muayene etmeden böyle bir soruya cevap vermem olanaksız. Aklınızda soru işaretleri var ise kanal konusunda uzman bir hekimede danışmanızı öneririm. Diş parlatmak en düşük ihtimalle ne kadar acaba tşk?
Her hekime göre fiyat çok değişkenlik gösterir. 30ytl de yaptırtabilirsiniz 100eur da. Önemli olan kalite ve fiyatın doğru oranda olmasıdır. Dişime kanal tedavisi uygulandıktan sonra dişetimde abse oluştu gittiğim birkaç diş doktoru çekilmesi lazım dedi. Yeni bir tedavi uygulanabilir mi? Uzun süre kullanabilir miyim?
Eğer birkaç doktora gittiniz ve hepside aynı şeyi soyluyor ise sanırım pek yapılabilecek bir şey yok. Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Valikonağı Cad. YKB Vakıf Binası
No 173 D11/1
Nişantaşı-Istanbul
Tel: 0212-2912920-21-22
www.creadenta.com[/b]
info@creadanta.com Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |