05-05-2010, 11:40 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Hekimin orucu
Nöbeti devralmış hastaları geziyordum. Yaşlı beyefendi elinden düşürmediği kitabı, burnunun ucunda gözlüğü ve olanca sakinliği ile hasta yatağında oturmuş bizleri izliyordu. Hemen tümüyle beyazlamış saçları, derin mavi gözleri ve yüzünün derin kırışıklıkları, dolu yaşanmış hayatın izlerini taşıyordu. Emekli edebiyat öğretmeniydi. Hastanemizde safra kesesi rahatsızlığı nedeniyle yatıyordu. Bir iki gün sonra ameliyat olacaktı.
Bizimki kitabını bırakmış gazetenin kare bulmacasını çözmeye uğraşıyordu. Yanına gidip yardıma ihtiyacı olup olmadığını sorup biraz laflamak istedim. Niyetimi hemen sezdi ve kibarca gerek yok, kendi başıma hallediyorum dedi. Sonra bilmezsin ama yine de sorayım gibilerden bir ifade ile karaciğerin eski dildeki adını sordu. Bilemediğimi görünce gülümseyerek boş ver dercesine elini salladı. Gazeteyi ve gözlüklerini yatağın kenarına bırakıp nereli olduğumu, ailemin kökenini, kaç yıllık hekim olduğumu, hangi fakülteyi bitirdiğimi sordu. Biraz sonra siyasi görüşlerimi, hangi siyasi partinin sempatizanı olduğumu sormasını ve bu soruları nasıl yanıtlamam gerektiğini bilmediğimi fark ettim. Sözü almak için hamle yaptım:
- Farkında olmadan sorguya çekilmek böyle bir şey olsa gerek. Öyle güzel sorguluyorsunuz ki itiraf etmem gereken bir suçum olup olmadığını düşünmeye başladım.
- Doktor Bey oğlum. Bir iki gün sonra kesip doğrayacağınız, ameliyat edeceğiniz birinin doktorunu tanımak istemesini çok görmeyin, rica ediyorum.
Ramazan ayındaydık. Hastamız başucundaki etajerin içinden çıkardığı kutuyu uzatarak çikolata ikram etti. Teşekkür edip bir tane aldım. Hastamız kutuyu yerine kaldırırken sözlerini sürdürdü:
- Benim de size bir itirafım olacak. Kusura bakmayın ama oruç tutup tutmadığınızı öğrenmek için yaptım bu ikramı.
- Oruçlu olup olmamam sizi neden bu kadar ilgilendiriyor?
- Doktor Bey oğlum, oruç tutmak insanın hayatını, iş başarısını etkiler mi?
Sözün nereye gideceğini tahmin edebiliyordum. Oruç tutmak insanın performansını genellikle olumsuz etkiler. Özellikle sigara içenlerde iftar vaktine doğru asabi olma, çabuk sinirlenme, kavga etmeye eğilim artar diye yanıtladım.
- Bir sorum daha olacak. Dinimizde ibadet ve kabahat gizli olarak ilan edilmiştir. Öyle değil mi?
- Sanırım öyle.
- Yani bir hasta olarak beni ameliyat edecek hekime oruç tutup tutmadığını sorup onu zor durumda bırakmamalıyım.
- O da doğru.
- Ama ben oruç tuttuğu için çalışma performansı azalmış bir hekime ameliyat olmak istemiyorum. Hatta içemediği sigara yüzünden daha sabırsız ve hırçın davranabilecek bir hekime ameliyat olmayı, hiç istemiyorum. İşte bu nedenle benimle ilgilenen hekimlerin oruç tutup tutmadığını öğrenebilmek için bulunduruyorum bu çikolatayı. Oruç tutanlar haricinde genellikle geri çevrilmiyor bu meret.
Sorguya çekildiğim yetmemiş, dini vecibelerimi yerime getirip getirmediğim de incelenmişti. Pes doğrusu diyecek oldum.
- Sevgili doktorum, hekim olmanın hastaya tâbi olma anlamında çok ciddi sorumluluğu olduğunu kabul ediyorum. Her hasta, hekim için bir sınavsa; hekiminin 10 üzerinden 5 alıp geçmeye çabalayan öğrenci gibi değil de 10 almaya çalışan, çalışkan bir öğrenci gibi olmasını isteme hakkını herkes kendinde görür.
- Ama bu çoğu zaman mümkün olmuyor. Üstelik oruç tutan hekim tarafından ameliyat edilmek istemeyen sizin gibi hastaların yanı sıra, tersine inançlı birine ameliyat olmak isteyen hastalar da oluyor.
- İnsafsızlık ettiğimin farkındayım Doktor Bey. Sanırım insanlar hastalandıkları zaman daha bencil oluyorlar.
Peki, hekimin hastaya tâbi olmasının sınırını nasıl çizeceğiz. Çözüm için bir öneriniz var mı? diyecek oldum.
Eline aldığı gazetedeki kare bulmacayı gösterdi.
Daha bunu çözemedim. Ama ben istediğim bilgiyi aldım. Artık içim rahat. Varın siz düşünün bu sorunun yanıtını? Ya da soruyu yanıtlamak isteyip istemediğinizi?
Işıl ışıl mavi gözleri ile bir kez daha baktı. Belli belirsiz göz kırptı. Gözlüğünü takıp bulmacasına döndü. Dr. Mehmet Uhri mehmetuhri Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |